IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 00:30   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mantarlı Pilav Tarifi


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler :
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 250 gr kültür mantarı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet kesme şeker
  • Tuz
Pirinçleri yıkayıp, 15 dakika tuzlu ılık su içerisinde bekletelim.
Daha sonra ince ince doğranmış soğanı tereyağı koyulmuş tencere içerisinde pembeleşene kadar kavuruyoruz.Daha sonra suyu süzülen pirinçleri ilave ederek,tuzu ve şekeri ayarlayarak 3-4 dakika civarında kavurun.Son olarak sıcak su ilave ederek karıştırın.Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Diğer yandan mantarların kabuklarını soyup, güzelce yıkayın. Daha sonra mantarları küp küp halinde doğrayın. Geniş tavaya 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Doğradığınız mantarları ilave edip, yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra mantarların suyunu süzerek kenara alın.
Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp, üzerine ince ince kıyılmış dereotunu ve kavrulmuş mantarları ekleyerek, karıştırın.
Tencereyi bir örtü ile sıkıca sararak, 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Malzemeler :
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 250 gr kültür mantarı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet kesme şeker
  • Tuz
Pirinçleri yıkayıp, 15 dakika tuzlu ılık su içerisinde bekletelim.
Daha sonra ince ince doğranmış soğanı tereyağı koyulmuş tencere içerisinde pembeleşene kadar kavuruyoruz.Daha sonra suyu süzülen pirinçleri ilave ederek,tuzu ve şekeri ayarlayarak 3-4 dakika civarında kavurun.Son olarak sıcak su ilave ederek karıştırın.Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Diğer yandan mantarların kabuklarını soyup, güzelce yıkayın. Daha sonra mantarları küp küp halinde doğrayın. Geniş tavaya 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Doğradığınız mantarları ilave edip, yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra mantarların suyunu süzerek kenara alın.
Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp, üzerine ince ince kıyılmış dereotunu ve kavrulmuş mantarları ekleyerek, karıştırın.
Tencereyi bir örtü ile sıkıca sararak, 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mantarlı, pilav, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantarlı pilav (vezirköprü samsun) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:34
Güveçte Mantarlı Pilav Dilara Makarnalar Pilavlar 0 23 Nisan 2010 13:24
Fıstıklı Mantarlı Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 13:47
Mantarlı Bulgur Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:56
Mantarlı Pilav Kralice Makarnalar Pilavlar 1 12 Mart 2009 14:23