Ali Paşa Pilavı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 3 su bardağı baldo pirinç 1 su bardağı arpa şehriye 100 gram tereyağ Tuz Aldığınca sıcak su Köftesi için: 300 gr. kıyma Yarım demet maydanoz 1 yumurta Tuz, karabiber, kırmızı biber, köri, kekik Yapılışı: Öncelikle köfte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Elde edilen köfte hamuru misket büyüklüğünde top top yapılıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir. Bu arada pirinçler derin bir kapta üzerlerini geçecek kadar ılık suda tuz ve limon suyu ilave edilerek ıslatılır. Buzdolabından çıkan köfteler çok az sıvı yağda kızartılır. Pilav için tencereye tereyağ alınıp eritilir. İyice kızmadan şehriyeler ilave edilip tuz eklenerek kavrulur. Kavrulup rengi dönen şehriyelerin üzerine yıkanmış pirinçler ilave edilir. Çok az kavrulduktan sonra sıcak su ile buluşturulur. Pilavın suyu ayarlandıktan sonra kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Pişip de demlenen pilav servis tabağına alınır. Kaşıkla ortası çukur yapılır ve kızaran köfteler ortasına konur. Miss gibi servis edilir. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net