IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2013, 17:45   #1
Çevrimdışı
Ali Paşa Pilavı


aşk sohbet odaları



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

3 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı arpa şehriye
100 gram tereyağ
Tuz
Aldığınca sıcak su

Köftesi için:

300 gr. kıyma
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı biber, köri, kekik

Yapılışı:

Öncelikle köfte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Elde edilen köfte hamuru misket büyüklüğünde top top yapılıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir. Bu arada pirinçler derin bir kapta üzerlerini geçecek kadar ılık suda tuz ve limon suyu ilave edilerek ıslatılır. Buzdolabından çıkan köfteler çok az sıvı yağda kızartılır. Pilav için tencereye tereyağ alınıp eritilir. İyice kızmadan şehriyeler ilave edilip tuz eklenerek kavrulur. Kavrulup rengi dönen şehriyelerin üzerine yıkanmış pirinçler ilave edilir. Çok az kavrulduktan sonra sıcak su ile buluşturulur. Pilavın suyu ayarlandıktan sonra kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Pişip de demlenen pilav servis tabağına alınır. Kaşıkla ortası çukur yapılır ve kızaran köfteler ortasına konur. Miss gibi servis edilir. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

3 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı arpa şehriye
100 gram tereyağ
Tuz
Aldığınca sıcak su

Köftesi için:

300 gr. kıyma
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı biber, köri, kekik

Yapılışı:

Öncelikle köfte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Elde edilen köfte hamuru misket büyüklüğünde top top yapılıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir. Bu arada pirinçler derin bir kapta üzerlerini geçecek kadar ılık suda tuz ve limon suyu ilave edilerek ıslatılır. Buzdolabından çıkan köfteler çok az sıvı yağda kızartılır. Pilav için tencereye tereyağ alınıp eritilir. İyice kızmadan şehriyeler ilave edilip tuz eklenerek kavrulur. Kavrulup rengi dönen şehriyelerin üzerine yıkanmış pirinçler ilave edilir. Çok az kavrulduktan sonra sıcak su ile buluşturulur. Pilavın suyu ayarlandıktan sonra kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Pişip de demlenen pilav servis tabağına alınır. Kaşıkla ortası çukur yapılır ve kızaran köfteler ortasına konur. Miss gibi servis edilir. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ali, paşa, pilavı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cemal Paşa (Cemal Paşa Kimdir? - Cemal Paşa Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:39
Mithat Paşa (Mithat Paşa Kimdir? - Mithat Paşa Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:33
Çorlulu Ali Paşa (Çorlulu Ali Paşa Kimdir? - Çorlulu Ali Paşa Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:20
Alişan paşa paşa askere gidiyor Feronia Haber Arşivi 4 24 Şubat 2010 13:37