Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ağustos 2013, 17:45   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ali Paşa Pilavı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

3 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı arpa şehriye
100 gram tereyağ
Tuz
Aldığınca sıcak su

Köftesi için:

300 gr. kıyma
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı biber, köri, kekik

Yapılışı:

Öncelikle köfte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Elde edilen köfte hamuru misket büyüklüğünde top top yapılıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir. Bu arada pirinçler derin bir kapta üzerlerini geçecek kadar ılık suda tuz ve limon suyu ilave edilerek ıslatılır. Buzdolabından çıkan köfteler çok az sıvı yağda kızartılır. Pilav için tencereye tereyağ alınıp eritilir. İyice kızmadan şehriyeler ilave edilip tuz eklenerek kavrulur. Kavrulup rengi dönen şehriyelerin üzerine yıkanmış pirinçler ilave edilir. Çok az kavrulduktan sonra sıcak su ile buluşturulur. Pilavın suyu ayarlandıktan sonra kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Pişip de demlenen pilav servis tabağına alınır. Kaşıkla ortası çukur yapılır ve kızaran köfteler ortasına konur. Miss gibi servis edilir. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet