IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Ağustos 2014, 17:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köfte Kafa Pilav Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek için: 1 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet küçük boy havuç
5-6 adet kornişon turşu
4-5 adet siyah zeytin, tozbiber
Köfteler için:
600 gram tavuk kıyması
1 çay bardağı galeta unu
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
1’er çay kaşığı kimyon,
karabiber ve tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ

Köfte Kafa Yapılışı
ÖNCELİKLE pilavı hazırlayın. Bunun için pirinçleri yıkayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kızdırın. Üzerine pirinçleri ve tuzu ekleyip 3-4 dakika kavurun. Sıcak suyu üzerine dökün. Limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 15 dakika, daha sonra ocağı kısık ateşe getirip 20 dakika daha pişirin. Diğer taraftan köfteleri hazırlamak için tavuk kıymasını bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Kalan malzemeleri de ekleyip birlikte 5 dakika yoğurun. Hazırladığınız harçtan "Köfte Kafa"nın gözlerini yapmak için yuvarlak ve ağzını oluşturmak için de yarım ay şeklinde köfteler hazırlayıp kenara alın. Yüz şeklini oluşturmak için pilavı orta büyüklükte bir kaseye koyup bir servis tabağına ters olarak çıkartın. Kızarttığınız yuvarlak köfteleri göz, yarım ay köfteleri de ağzı oluşturacak şekilde yerleştirin. Göz bebekleri için zeytinleri, kaşları için kornişonları kullanın. Havuçtan burnunu, domatesten kulaklarını ve papyonunu, maydanozdan saçlarını, toz biberden çillerini yapıp "Köfte kafa"yı servise hazır hale getirin.
Aşçının notu: Yoğurma işlemi sırasında köfteye eklediğiniz su, köftenizin iyi pişmesini sağlayacaktır.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kafa, köfte, köfte pilav, pilav, pilav tarifleri, pilavlar, resimli yemek tarifleri, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavuklu pilav ve köfte servisi Zen Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2013 16:56
Safranlı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2013 00:30
İç Pilav Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 04 Ekim 2010 04:13
Bia'dan , Kuru köfte ve tel sehriyeli Pilav Süslü Kebaplar Köfteler 11 26 Haziran 2010 22:08
Maydanozlu Köfte Pilav Salata YapraK Kebaplar Köfteler 0 26 Eylül 2009 18:57