IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Lumaconi Rigati Makarna (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/625991-lumaconi-rigati-makarna.html)

Seyra 10 Ekim 2014 22:11

Lumaconi Rigati Makarna
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


MALZEMELER

200 gram Lumaconi rigati makarna
İç harcı için:

25 gram zeytinyağı
50 gram kuru soğan
50 gram kabak
50 gram havuç
50 gram taze fasulye
100 gram ıspanak
100 gram ayıklanmış jumbo karides
2 gram tuz
2 gram karabiber
Rokfor sos için:

50 gram rokfor
100 gram krema
1 diş sarımsak
5 gram karabiber
Beşamel sos için:

500 gram süt
25 gram un
50 gram tereyağı
1/2 adet kuru soğan
3 adet karanfil
1 bağ buket garnie (karışık sebze demeti)
5 gram tuz
5 gram karabiber
1 adet muskat cevizi
Pesto sos için:

75 gram fesleğen
50 gram çam fıstığı
10 gram sarımsak
75 gram zeytinyağı
2 gram tuz
2 gram karabiber


NASIL YAPILIR?

Makarnanın iç harç dolgusunu hazırlamak için; soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz kabak ve havucu soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın. Ispanakları incecik kıyın. Karidesleri minik minik doğrayın. Ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeleri incecik kıyın.
Zeytinyağında kavrulan soğanlara doğranmış karides ve sebzeleri sırasıyla ekleyin. Tuz ve karabiber ilavesiyle 10 dakika kadar soteleyin.
Lumaconi rigati makarnayı, kaynar suda 12 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları, dağılmalarına izin vermeden dikkatlice bir servis tabağına çıkartın.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını bir tavada eritin. Azar azar un ekleyip, tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun.
Sosa lezzet vermesi için kuru soğana karanfil tanelerini batırın. Elinizin altında bulunan sebzeleri, bir tülbent ya da sebze kabuğuna sararak sosun aromasını arttırmaya yönelik buket garnie denilen bir aroma bohçası hazırlayın.
Sosa ekleyeceğiniz sütü, karanfilli kuru soğan ve buket garnie ilavesi ile 2-3 dakika kadar kaynatın. Aromalanan sütü süzüp, azar azar kavrulmuş una ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi ile lezzetlendirdiğiniz beşamel sosu, sote sebzeler ile harmanlayın.
Makarnaların iç kısmını hazırladığınız sote sebzeli karışım ile doldurduktan sonra resimde olduğu üzere servis tabağına yerleştirin.
Rokfor sosu hazırlamak için; rokfor peyniri, krema, sarımsak ve karabiberi küçük bir sos tenceresinde 1-2 dakika kadar kaynatın.
Rokfor sosa renk vermesi için hazırlayacağınız pesto sos için; fesleğen ve çam fıstıklarını havanda ezin. Azar azar eklediğiniz zeytinyağı ile yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Servis tabağına aldığınız makarnaların üzerine öncelikle rokfor sosu ardından pesto sosu gezdirin ve lezzeti içinde saklı olan dev makarnaları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net