IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2014, 22:11   #1
Çevrimdışı
Lumaconi Rigati Makarna


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

200 gram Lumaconi rigati makarna
İç harcı için:

25 gram zeytinyağı
50 gram kuru soğan
50 gram kabak
50 gram havuç
50 gram taze fasulye
100 gram ıspanak
100 gram ayıklanmış jumbo karides
2 gram tuz
2 gram karabiber
Rokfor sos için:

50 gram rokfor
100 gram krema
1 diş sarımsak
5 gram karabiber
Beşamel sos için:

500 gram süt
25 gram un
50 gram tereyağı
1/2 adet kuru soğan
3 adet karanfil
1 bağ buket garnie (karışık sebze demeti)
5 gram tuz
5 gram karabiber
1 adet muskat cevizi
Pesto sos için:

75 gram fesleğen
50 gram çam fıstığı
10 gram sarımsak
75 gram zeytinyağı
2 gram tuz
2 gram karabiber


NASIL YAPILIR?

Makarnanın iç harç dolgusunu hazırlamak için; soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz kabak ve havucu soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın. Ispanakları incecik kıyın. Karidesleri minik minik doğrayın. Ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeleri incecik kıyın.
Zeytinyağında kavrulan soğanlara doğranmış karides ve sebzeleri sırasıyla ekleyin. Tuz ve karabiber ilavesiyle 10 dakika kadar soteleyin.
Lumaconi rigati makarnayı, kaynar suda 12 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları, dağılmalarına izin vermeden dikkatlice bir servis tabağına çıkartın.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını bir tavada eritin. Azar azar un ekleyip, tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun.
Sosa lezzet vermesi için kuru soğana karanfil tanelerini batırın. Elinizin altında bulunan sebzeleri, bir tülbent ya da sebze kabuğuna sararak sosun aromasını arttırmaya yönelik buket garnie denilen bir aroma bohçası hazırlayın.
Sosa ekleyeceğiniz sütü, karanfilli kuru soğan ve buket garnie ilavesi ile 2-3 dakika kadar kaynatın. Aromalanan sütü süzüp, azar azar kavrulmuş una ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi ile lezzetlendirdiğiniz beşamel sosu, sote sebzeler ile harmanlayın.
Makarnaların iç kısmını hazırladığınız sote sebzeli karışım ile doldurduktan sonra resimde olduğu üzere servis tabağına yerleştirin.
Rokfor sosu hazırlamak için; rokfor peyniri, krema, sarımsak ve karabiberi küçük bir sos tenceresinde 1-2 dakika kadar kaynatın.
Rokfor sosa renk vermesi için hazırlayacağınız pesto sos için; fesleğen ve çam fıstıklarını havanda ezin. Azar azar eklediğiniz zeytinyağı ile yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Servis tabağına aldığınız makarnaların üzerine öncelikle rokfor sosu ardından pesto sosu gezdirin ve lezzeti içinde saklı olan dev makarnaları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

200 gram Lumaconi rigati makarna
İç harcı için:

25 gram zeytinyağı
50 gram kuru soğan
50 gram kabak
50 gram havuç
50 gram taze fasulye
100 gram ıspanak
100 gram ayıklanmış jumbo karides
2 gram tuz
2 gram karabiber
Rokfor sos için:

50 gram rokfor
100 gram krema
1 diş sarımsak
5 gram karabiber
Beşamel sos için:

500 gram süt
25 gram un
50 gram tereyağı
1/2 adet kuru soğan
3 adet karanfil
1 bağ buket garnie (karışık sebze demeti)
5 gram tuz
5 gram karabiber
1 adet muskat cevizi
Pesto sos için:

75 gram fesleğen
50 gram çam fıstığı
10 gram sarımsak
75 gram zeytinyağı
2 gram tuz
2 gram karabiber


NASIL YAPILIR?

Makarnanın iç harç dolgusunu hazırlamak için; soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz kabak ve havucu soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın. Ispanakları incecik kıyın. Karidesleri minik minik doğrayın. Ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeleri incecik kıyın.
Zeytinyağında kavrulan soğanlara doğranmış karides ve sebzeleri sırasıyla ekleyin. Tuz ve karabiber ilavesiyle 10 dakika kadar soteleyin.
Lumaconi rigati makarnayı, kaynar suda 12 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları, dağılmalarına izin vermeden dikkatlice bir servis tabağına çıkartın.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını bir tavada eritin. Azar azar un ekleyip, tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun.
Sosa lezzet vermesi için kuru soğana karanfil tanelerini batırın. Elinizin altında bulunan sebzeleri, bir tülbent ya da sebze kabuğuna sararak sosun aromasını arttırmaya yönelik buket garnie denilen bir aroma bohçası hazırlayın.
Sosa ekleyeceğiniz sütü, karanfilli kuru soğan ve buket garnie ilavesi ile 2-3 dakika kadar kaynatın. Aromalanan sütü süzüp, azar azar kavrulmuş una ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi ile lezzetlendirdiğiniz beşamel sosu, sote sebzeler ile harmanlayın.
Makarnaların iç kısmını hazırladığınız sote sebzeli karışım ile doldurduktan sonra resimde olduğu üzere servis tabağına yerleştirin.
Rokfor sosu hazırlamak için; rokfor peyniri, krema, sarımsak ve karabiberi küçük bir sos tenceresinde 1-2 dakika kadar kaynatın.
Rokfor sosa renk vermesi için hazırlayacağınız pesto sos için; fesleğen ve çam fıstıklarını havanda ezin. Azar azar eklediğiniz zeytinyağı ile yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Servis tabağına aldığınız makarnaların üzerine öncelikle rokfor sosu ardından pesto sosu gezdirin ve lezzeti içinde saklı olan dev makarnaları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
lumaconi, makarna, rigati

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karnıbaharlı Makarna yoSun Makarnalar Pilavlar 0 06 Kasım 2010 14:23
Cevizli Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:39
Fırında Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 12 Nisan 2009 17:50
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna Kralice Makarnalar Pilavlar 1 12 Mart 2009 15:31