IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/677579-kaymakli-bulgur-pilavi-tarifi.html)

Cappy 02 Şubat 2015 13:35

Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Üzerine 1 parmak geçene kadar su
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kaymak
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı




Önce 1 çay bardağı yeşil mercimeği üzerini geçene kadar suyla haşlayın. 1 adet soğanı valso’da çekin ve 1 adet kapya biberi küp küp doğrayın. Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, soğan ve biberleri kavurun. Daha sonra içine 1 su bardağı pilavlık bulguru ve haşlanmış mercimeği de ilave edip, üzerine iki buçuk bardak sıcak su ve ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını orta harlı ateşe getirin. Kaynamaya başladıktan sonra da altını kısın.
Diğer yandan ufak bir tavada 2 çorba kaşığı kaymağı eritip, iyice köpürtün. Üzerindeki oluşan köpükleri almayın. Ocağın altını kapatıp 1’er çorba kaşığı nane ve pul biber ile 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir. Bu baharatları pişmekte olan pilavın üzerine gezdirin ve demlenmeye bırakın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net