IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2015, 13:35   #1
Çevrimdışı
Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Üzerine 1 parmak geçene kadar su
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kaymak
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı




Önce 1 çay bardağı yeşil mercimeği üzerini geçene kadar suyla haşlayın. 1 adet soğanı valso’da çekin ve 1 adet kapya biberi küp küp doğrayın. Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, soğan ve biberleri kavurun. Daha sonra içine 1 su bardağı pilavlık bulguru ve haşlanmış mercimeği de ilave edip, üzerine iki buçuk bardak sıcak su ve ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını orta harlı ateşe getirin. Kaynamaya başladıktan sonra da altını kısın.
Diğer yandan ufak bir tavada 2 çorba kaşığı kaymağı eritip, iyice köpürtün. Üzerindeki oluşan köpükleri almayın. Ocağın altını kapatıp 1’er çorba kaşığı nane ve pul biber ile 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir. Bu baharatları pişmekte olan pilavın üzerine gezdirin ve demlenmeye bırakın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Üzerine 1 parmak geçene kadar su
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kaymak
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı




Önce 1 çay bardağı yeşil mercimeği üzerini geçene kadar suyla haşlayın. 1 adet soğanı valso’da çekin ve 1 adet kapya biberi küp küp doğrayın. Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, soğan ve biberleri kavurun. Daha sonra içine 1 su bardağı pilavlık bulguru ve haşlanmış mercimeği de ilave edip, üzerine iki buçuk bardak sıcak su ve ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını orta harlı ateşe getirin. Kaynamaya başladıktan sonra da altını kısın.
Diğer yandan ufak bir tavada 2 çorba kaşığı kaymağı eritip, iyice köpürtün. Üzerindeki oluşan köpükleri almayın. Ocağın altını kapatıp 1’er çorba kaşığı nane ve pul biber ile 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir. Bu baharatları pişmekte olan pilavın üzerine gezdirin ve demlenmeye bırakın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bulgur, kaymaklı, pilavı, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mercimekli Bulgur Pilavı Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:31
Pastırmalı Cevizli Bulgur Pilavı Tarifi Elysian Makarnalar Pilavlar 0 03 Temmuz 2014 17:17
Kaparili Bulgur Pilavı N999 Makarnalar Pilavlar 1 25 Şubat 2012 02:42
Bulgur Pilavı Tarifi Peri Makarnalar Pilavlar 8 11 Kasım 2010 00:01
Sebzeli Bulgur Pilavı! Dilara Makarnalar Pilavlar 0 23 Nisan 2010 13:23