IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Nisan 2019, 13:38   #1
Çevrimdışı
Midyeli Pilav


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Midyeli pilav tarifi için malzemeler

10 adet midye içi (Kabukları çıkartılmış temizlenmiş)
2 adet soğan (İnce doğranmış)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç (Suda bekletilip iyice yıkanıp süzülmüş)
1.5 su bardağı sıcak su
1’er çay kaşığı tarçın, yenibahar, tuz, karabiber, toz şeker
3 dal dereotu (Kıyılmış)

Midyeli pilav Nasıl Yapılır

Zeytinyağını tencerede ısıtıp doğranmış soğanları kavurun.
Soğanlar sararmaya başladığında midyeleri ekleyin. 4-5 dakika soteleyin.
Daha sonra sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu, şekeri ve baharatını ilave edin.
Birkaç taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın.
Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, tencerenin kapağını açın, kıyılmış dereotunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika demlendirin. Daha sonra karıştırıp servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Midyeli pilav tarifi için malzemeler

10 adet midye içi (Kabukları çıkartılmış temizlenmiş)
2 adet soğan (İnce doğranmış)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç (Suda bekletilip iyice yıkanıp süzülmüş)
1.5 su bardağı sıcak su
1’er çay kaşığı tarçın, yenibahar, tuz, karabiber, toz şeker
3 dal dereotu (Kıyılmış)

Midyeli pilav Nasıl Yapılır

Zeytinyağını tencerede ısıtıp doğranmış soğanları kavurun.
Soğanlar sararmaya başladığında midyeleri ekleyin. 4-5 dakika soteleyin.
Daha sonra sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu, şekeri ve baharatını ilave edin.
Birkaç taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın.
Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, tencerenin kapağını açın, kıyılmış dereotunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika demlendirin. Daha sonra karıştırıp servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
midyeli, pilav, pilavtarifleri, tarifleri, yemek

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İç Pilav Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:41
Iç pilav II Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:40
Pilav Üstü ..... Hesna IF Anket Arşivi 31 11 Ocak 2015 04:04