IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Nisan 2019, 13:41   #1
Çevrimdışı
Cümbüş Pilavı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cümbüş pilavı tarifi için malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy havuç
1 kapya biber (İnce doğranmış)
1 çay bardağı taze bezelye içi
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı kuş üzümü
Tuz
3 patlıcan

Kızartmak için

Ayçiçek yağı

Cümbüş pilavı Nasıl Yapılır

Pirinci yarım tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün.
Patlıcanları boyuna ince dilimler halinde kesin. Tuzlu suda, acılığını gidermesi için 15 dakika bekletin, daha sonra kağıt bir havlu ile iyice kurulayın. Patlıcanları kızgın yağda kızartıp kenarda bekletin.
Pilavı yapmak için zeytinyağını ısıtıp, pirinci rendelenmiş havuçla birlikte sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Kapya biberi ilave edip 1 dakika daha kavurun. Sıcak suyu, kuş üzümlerini, taze bezelye içini ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Hafifçe karıştırıp pilavı demlenmeye bırakın.
Kızarttığınız patlıcanları yuvarlak derin bir kabın içini tamamen kaplayacak ve kenarları kaseden sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine oda ısısında soğuttuğunuz zeytinyağlı pilavı döküp kaşıkla bastırın. Kenardan sarkan patlıcanları pilavın üzerini tamamen örtecek şekilde kapatın. Servis tabağına ters çevirerek aktarın ve dilimleyerek servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cümbüş pilavı tarifi için malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy havuç
1 kapya biber (İnce doğranmış)
1 çay bardağı taze bezelye içi
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı kuş üzümü
Tuz
3 patlıcan

Kızartmak için

Ayçiçek yağı

Cümbüş pilavı Nasıl Yapılır

Pirinci yarım tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün.
Patlıcanları boyuna ince dilimler halinde kesin. Tuzlu suda, acılığını gidermesi için 15 dakika bekletin, daha sonra kağıt bir havlu ile iyice kurulayın. Patlıcanları kızgın yağda kızartıp kenarda bekletin.
Pilavı yapmak için zeytinyağını ısıtıp, pirinci rendelenmiş havuçla birlikte sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Kapya biberi ilave edip 1 dakika daha kavurun. Sıcak suyu, kuş üzümlerini, taze bezelye içini ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Hafifçe karıştırıp pilavı demlenmeye bırakın.
Kızarttığınız patlıcanları yuvarlak derin bir kabın içini tamamen kaplayacak ve kenarları kaseden sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine oda ısısında soğuttuğunuz zeytinyağlı pilavı döküp kaşıkla bastırın. Kenardan sarkan patlıcanları pilavın üzerini tamamen örtecek şekilde kapatın. Servis tabağına ters çevirerek aktarın ve dilimleyerek servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cümbüş, pilav, pilavtarifleri, pilavı, yemek

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mahşer-i Cümbüş'te bu hafta kimler olacak? AngeL TV Programları 0 06 Şubat 2015 19:36
Tas Pilavı Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:45
Cümbüş - Cümbüş Müzik Aleti Zen Müzik Dünyası 0 30 Mayıs 2014 00:57
Çin Pilavı oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 16:59
Cümbüş nedir? Ein Genel Paylaşım 0 30 Aralık 2010 16:42