Enginarlı bulgur pilavı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Enginarlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler *1 su bardağı bulgur *1.5 su bardağı sıcak su *2 adet sivri biber *1 adet orta boy soğan *2 yemek kaşığı zeytinyağı *2 adet enginar (Küp doğranmış) *1 yemek kaşığı tereyağı *2 dal kuşkonmaz (Yarım parmak doğranmış) *1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu *Tuz Enginarlı bulgur pilavı Nasıl Yapılır Ege yöresine özgü çok lezzetli enginarlı bulgur pilavı tek başına bile doyurucu. Soğanı ince kıyıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Sivri biberi, temizlenmiş kuşkonmazları ve enginarları ekleyin. 5-6 dakika daha kavurun. Bulguru ilave edin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Yüksek ateşte 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Pilavı ocaktan almaya 3-4 dakika kala rendelenmiş limon kabuğu ile tereyağını ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar demlendirin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net