IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2019, 10:41   #1
Çevrimdışı
Enginarlı bulgur pilavı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Enginarlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler
*1 su bardağı bulgur
*1.5 su bardağı sıcak su
*2 adet sivri biber
*1 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 adet enginar (Küp doğranmış)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 dal kuşkonmaz (Yarım parmak doğranmış)
*1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
*Tuz

Enginarlı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Ege yöresine özgü çok lezzetli enginarlı bulgur pilavı tek başına bile doyurucu.

Soğanı ince kıyıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Sivri biberi, temizlenmiş kuşkonmazları ve enginarları ekleyin. 5-6 dakika daha kavurun.

Bulguru ilave edin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Yüksek ateşte 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.

Pilavı ocaktan almaya 3-4 dakika kala rendelenmiş limon kabuğu ile tereyağını ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar demlendirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Enginarlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler
*1 su bardağı bulgur
*1.5 su bardağı sıcak su
*2 adet sivri biber
*1 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 adet enginar (Küp doğranmış)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 dal kuşkonmaz (Yarım parmak doğranmış)
*1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
*Tuz

Enginarlı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Ege yöresine özgü çok lezzetli enginarlı bulgur pilavı tek başına bile doyurucu.

Soğanı ince kıyıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Sivri biberi, temizlenmiş kuşkonmazları ve enginarları ekleyin. 5-6 dakika daha kavurun.

Bulguru ilave edin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Yüksek ateşte 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.

Pilavı ocaktan almaya 3-4 dakika kala rendelenmiş limon kabuğu ile tereyağını ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar demlendirin.
__________________
Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.
Hayal gücü ise her yere.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bulgur, enginarlı, pilavı, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İçli Bulgur Pilavı Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:40
Enginarlı Bahar Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:31
Kayısılı Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:17
Fasülyeli Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:55
Baharatlı Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:49