IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Divriği Pilavı (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/920199-divrigi-pilavi.html)

Sarya 12 Haziran 2021 14:53

Divriği Pilavı
 
Yarım kilo kuşbaşı et,
4 su bardağı pirinç,
4 su bardağı su,
3 adet kuru soğan (ince doğranmış),
1 su bardağı nohut (haşlanmış),
yarım su bardağı kuru üzüm,
tuz,
karabiber,
yenibahar,
100 gram tereyağı,
arzuya göre kavrulmuş çam fıstığı veya badem katılabilir.


Yapılışı

Pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir. Etler haşlanır. Tencerede yağ eritilir, soğanlar ilave edilip kavrulur. Baharatlar eklenir. Üzerine haşlanmış et, nohut, üzüm, pirinç ve su ilâve edilir. Hiç karıştırılmadan kaynatılır. Kaynayınca altı kısılıp pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 20 dakika demlenir. Pirinçler alttaki malzemeye dokunulmadan karıştırılır ve servis tabağına ters çevrilir veya arzu edilirse pilav tamamen karıştırılarak servis yapılır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net