IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Haziran 2021, 14:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Divriği Pilavı




Yarım kilo kuşbaşı et,
4 su bardağı pirinç,
4 su bardağı su,
3 adet kuru soğan (ince doğranmış),
1 su bardağı nohut (haşlanmış),
yarım su bardağı kuru üzüm,
tuz,
karabiber,
yenibahar,
100 gram tereyağı,
arzuya göre kavrulmuş çam fıstığı veya badem katılabilir.


Yapılışı

Pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir. Etler haşlanır. Tencerede yağ eritilir, soğanlar ilave edilip kavrulur. Baharatlar eklenir. Üzerine haşlanmış et, nohut, üzüm, pirinç ve su ilâve edilir. Hiç karıştırılmadan kaynatılır. Kaynayınca altı kısılıp pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 20 dakika demlenir. Pirinçler alttaki malzemeye dokunulmadan karıştırılır ve servis tabağına ters çevrilir veya arzu edilirse pilav tamamen karıştırılarak servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
divriği pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? yaSmin Yemek Tarifleri 6 14 Eylül 2019 17:00
Divriği Haritası Violent İç Anadolu Bölgesi 0 22 Aralık 2013 18:26
Sivas - Divriği Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 12:42
Tavuklu divriği pilavı (sivas) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:04