IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 21:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklu divriği pilavı (sivas)




Malzemeler
1 adet orta boy bütün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1,2-1,5 kg kadar)
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet büyük kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar
2 su bardağı baldo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 su bardağı sıcak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu
7-8 adet top yenibahar
Ayrıca;
50-100 gr tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Nohudu akşamdan bol suyla ıslatıp ertesi sabah haşlayın. Pirinci bol tuzlu kaynar suda en az bir saat kadar bekletin.
Tavuğu yıkayıp süzdükten sonra üzerine çıkacak kadar su ve 1 çay kaşığı tuzla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuğu tencereden alıp deri ve kemiklerini ayıklayın ve etlerini uzun şeritler halinde dilimleyin.
Soğanı incecik yemeklik doğrayıp derin bir kaba[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine tuz, karabiber ve yenibaharı serpiştirip elinizle ovalayın.
Tencerenin dibine baharatlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın yarısını yayın. Üzerine nohudu serpiştirin. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etini serip kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı aktarın ve top yenibaharı serpiştirin.
Islanmış pirinci tekrar sıcak suyla yıkayıp süzün, (pirinci ufalamayın kırılır) süzdüğünz pirinci de en üste aktarıp tereyağını top top[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Zeytinyağını da gezdirdikten sonra suyunu eklemeden orta ısılı ateşte karıştırarak 5-6 dakika pişirin, böylece[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve et biraz kızarıp lezzetleri artar.
1 su bardağı sıcak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu da tencereye aktarıp orta ısılı ateşte 5-6 dakika kaynatın. Kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu da pilav suyunu çektikçe kepçe kepçe ilave edin. (hepsini birden koyarsanız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] et ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışır)
Pilavı karıştırmadan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.Tencereyi bir örtüyle sıkıca sarıp pilavı en az 2-3 saat dinlendirin.
Tencereyi servis tabağına ters çevirip sıcak sıcak servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
divriği, pilavi, pilavı, sivas, tavuklu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavuklu Şehriye Pilavı Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:43
Sivas - Divriği Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 12:42
Tavuklu mengen pilavı (bolu) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 09:41
Divriği Ulucamisi ve Şifahanesi /Sivas aLdiana İç Anadolu Bölgesi 0 09 Mart 2010 14:49