IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2009, 11:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gençlik Makyajı Nasıl Olmalı?





Aşırıya kaçılmadığı sürece genç kızlık, makyaj tarzlarını deneyerek eğlenme dönemidir. Bu yüzden genç kızların doğallıklarını kaybetmemek için özellikle ağır makyaj tekniklerinden uzak durmaları gerekiyor.

Genç kızlar dikkat. Süslenmeye ve cilt bakımına çok düşkünseniz uymanız gereken kurallar var. Çünkü sizin cildiniz henüz çok genç ve bu yüzden de ayrı makyaj ve bakım teknikleri uygulamalısınız. Bu arada orta yaşlı bayanlar da aşağıdaki önerilere göre makyaj yaparlarsa her zaman daha genç görünebilirler…

Cilt bakımı yaparken…

Şöyle ya da böyle, herkes gençlik çağlarında sivilce veya bir takım başka cilt problemleriyle uğraşmak durumunda kalmıştır. Bu durum sıkıcı olmasına rağmen, üstesinden gelmek için pek çok çözüm ve tedavi yolu vardır.

Cilt bakımı yaparken cildinize uygun bir temizleme kremi bularak sabah, akşam kullanın. Gün sonlarında yüz temizliğinde daha da özenli olun. Eğer sivilceniz varsa jel temizleyicileri deneyin. Cildi nemlendirme de çok önemlidir.

Yüzünüzde sivilceler çok fazlaysa oldukça yağsız olan bir nemlendirici kullanın. Bu tip sorunlarda, genellikle eğilim cildi kurutmaya yöneliktir. Hâlbuki bu yöntem cildi daha da kötüleştirir. Doğru olan, uygun bir nemlendirici ile gözeneklerin nefes almasını sağlamaktır.

Kapatıcılar

Cilt renginize tam olarak uygun olan bir kapatıcıyı kullanın. Kapatıcı yüze uygulandığında belli olmamalıdır. Fark ediliyorsa cildinize uymayan bir renk demektir. Kapatıcıyı sadece kusurlarınızı örtmek için kullanın. Hafif bir pudrayla oturmasını sağlayın. Cildiniz genç olduğu için fondöten kullanmanıza gerek yok.

Dudaklar

Günlük kullanım için dudak renginize benzeyen rujları seçin. Özel günlerinizde (mezuniyet gibi) doğal renkli bir kalem ile dudak çevrenizi çizip üzerine parıltılı bir parlatıcı sürün.

Cansız ciltlere sarı kantaron

Soluk bir ten renginiz varsa doğru aktara. Aktarlarda satılan sarı kantaron adlı bitkinin çayı ile soluk cilt renginizden kurtulabilirsiniz. Her gün tok karnına kaynar suda demlediğiniz 1-2 çay fincanı sarı kantaronu için. Birkaç hafta içinde cilt renginizin eskisinden daha parlak olduğunu fark edeceksiniz.

Diş telleri

Diş telleriniz varsa, çıkarıncaya kadar parlak rujlardan kaçının. Dudaklarınızın kurumasını önleyecek dudak koruyucuları veya parlatıcılar kullanın. Çatlaklar ağzınıza, yani istemediğiniz yerinize dikkat çekebilir. Diğer yüz hatlarınıza yoğunlaşın; bakımlı bir cilt, hafif allık ve belki gözlerinize uygulayacağınız küçük bir gölge dikkati başka tarafa çeker.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
genclik, makyaji, makyajı, nasil, nasıl, olmali, olmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gündüz makyajı nasıl olmalı? AftieL Makyajın Püf Noktaları 0 25 Mayıs 2014 13:51
Kış Makyajı Nasıl Olmalı ? Zen Makyajın Püf Noktaları 0 04 Ocak 2013 16:28
Yaz Makyajı Nasıl Olmalı ? Sue Makyajın Püf Noktaları 0 26 Temmuz 2012 13:45
2011 Yılbaşı Makyajı Nasıl Olmalı N999 Makyajın Püf Noktaları 2 04 Ocak 2012 11:29
Gençlik Makyajı Nasıl Olmalı? Ruj Makyajın Püf Noktaları 0 28 Mart 2011 02:52