IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2012, 20:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esmerler Nasıl Makyaj Yapmalı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Makyajın amacı fazla efor sarf etmeden ve abartıdan kaçınarak yüzünün karakteristik güzelliklerini vurgulamak ve cildini kusursuz göstermektir. Belki inanmayacaksın ama yaptığın makyaj saç rengine bağlı… Yani kumral ya da kızıl saçlı birinin yaptığı makyaj seni son derece silik gösterebilir.

Pembelerden Kurtul

Kiremit rengi, vişne çürüğü gibi zengin renkler koyu saçlarla pembe renkten daha iyi uyum sağlayacak çünkü eğer bu özelliklere sahipsen pembe seni daha solgun ve silik gösterecek. Koyu renkler dudaklarına yapacağın vurguyu arttıracak. İlla ki pembe bir renk kullanacağım diyorsan koyu tonlarda bir pembe tercih etmende fayda var ki o da tek bir şartla: Gözlerini vurgulayarak cansız ve solgun görünümden kaçınacaksın. Fred Farrugia kendi serisine ait fuşya ruju ile biraz cüretkâr olmanı tavsiye ediyor. Inglot mağazasında kendine uygun fuşya bir ruj bulabilirsin. Tabii gözlerine rimelden başka hiçbir uygulama yapmaman gerek. Bobby Brown yeni ruj serisi müthiş.

Fondöten seçimi

Pürüzsüz bir cilt görünümü için olmazsa olmaz, ten rengine uygun seçilen bir fondötendir. Yanlış seçilmiş bir fondöten seni sağlıksız ya da solgun gösterecektir. Fondötenin ten rengine uygun olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, onu alt çene kemiğinle çenenin arasındaki bölgede denemen. Bir uzmandan cildine konsültasyon yapmasını ve sana uygun markayı ve rengi belirlemesini iste. Senin için seçilmiş fondötenin gün ışığında oldukça doğal durması ve cildinde maske hissi yaratmaması gerekiyor. “03 numara likit fondöten esmer tenli kadınlar üzerinde harikalar yaratacak” diyor Fred Farrugia.

Elmacıklara ne demeli?

Pembe dudaklar bir esmeri ne kadar solgun gösteriyorsa elmacık kemiklerde de aynı etkiyi yaratacaktır. Bu yüzden elmacık kemiklerin için önce bir bronzlaştırıcı uygulamak yüzüne doğal ve sağlıklı bir ışıltı kazandıracak. Fakat cildinin kusurlarını meydana çıkarmak istemiyorsan aşırı uygulamadan kaçın. Fred Farrugia, bu kategoride senin için bronzlaştırıcı pudranın yanında turuncu krem allığı öneriyor.
Biraz daha cüretkar hissetmek istiyorsan şu anda genç Hollywood yıldızlarının vazgeçemediği koyu yanakları kendin de deneyebilirsin. “Alın bölgesi, yanaklar, çene ve burnuna uyguladığın bronzlaştırıcıdan sonra şeftali tonlarında bir allığı, (eline aldığın iki kalemden birini burnunun altında yatay diğerini de gözünün bitiş noktasında dikey tutup ikisinin kesiştiği noktaya) hafif dairesel hareketlerle uygulayabilirsin” diyor makyaj artisti Philip Luke. Böyle bir uygulama yaptıktan sonra gözlerini vurgulamayı dudaklarında ise abartıdan kaçınmayı unutma. L’oreal Glam Bronze Compact Powder tam sana göre.

Gözleri vurgula

Koyu renk saçlar ve mavi gözlere sahip olanlar; mürdüm, zümrüt yeşili ve koyu kahverengi gözlerini büyüleyici gösterecek renkler arasında yer alıyor. Kaçınman gereken renk ise mavi çünkü bu renk gözlerinin gücünü azaltacak. Koyu mavi eye liner kullanmakta ise özgürsün.
Koyu saç rengi ve yeşil gözlerin varsa çılgın mor, koyu yakut kırmızısı ve amber kahvesi gibi renkler seni bir mücevher gibi göstermeye yetecek de artacak. Yeşiller ve turkuazlar ise senin için büyük makyaj hataları olur.
Peki ya koyu saçlı ve kahverengi gözlüler ne yapmalı? Koyu şarap rengi, koyu menekşe rengi ve koyu yeşil (hele ki bir de gözlerinde yeşil hareler varsa) kadifemsi bakışlara sahip olmanı sağlayacak.
Gözlerin her ne renk olursa olsun açık bir tene sahipsen güçlü bakışlar için koyu kahve maskaradan vazgeçmemelisin. Layla Lash Art maskara gözlerini harika gösterecek. Koyu bir ten ve koyu gözler için kullanılan siyah ya da koyu mavi maskara gözlerini ön plana çıkaracak.
Eğer ki biraz el becerim var diyorsan kendine gri ya da siyah bir farla dumanlı gözler yaratabilirsin. Fred Farrugia ürünleriyle hata yapman neredeyse imkansız aklında bulunsun.

Kendinde biraz farklılık yaratabilirsin

Makyaj ipuçları sana ne yapman gerektiğini söyleyebilir. Fakat kendinde neyin en iyi olacağına karar verecek tek mercii sensin. Bu yüzden farklı makyaj tarzları denemekten sakın çekinme. Sadece bu denemeleri, eğer sende iyi duracağına emin değilsen, özel gecelere ya da kutlamalara denk getirmemeye çalış. Gün içerisinde nasıl göründüğün ve ne kadar güzel olduğun nasıl hissettiğinle ilgili. Bu yüzden yeteneklerini bu anlarda kendi teninde göstermekten kaçınma. Fakat yaptığın makyaj yüzünde alerjik bir duruma neden oluyorsa, o ürünleri bir daha kullanma ve zaman geçirmeden bir dermatoloğa görün.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Şubat 2012, 02:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Esmerler Nasıl Makyaj Yapmalı




Esmerim de hiç makyaja da gerek yok hani :P ama yaptığımda da böyle yapıyorum zaten
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
esmerler, makyaj, nasıl, yapmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kışın Az Makyaj Yapmalı, Neden mi? Düş Makyajın Püf Noktaları 0 01 Aralık 2011 10:10
Mor Makyaj Nasıl Yapılır? Ruj Makyajın Püf Noktaları 0 03 Ekim 2011 04:13
Esmer bayanlar gündüz makyajını nasıl yapmalı pyracantha Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 02 Aralık 2010 20:08
Esmerler için makyaj sırları Dilara Makyajın Püf Noktaları 0 21 Eylül 2010 14:42
Makyaj Nasıl Yapılır YapraK Makyajın Püf Noktaları 0 27 Aralık 2009 05:17