IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2013, 16:47   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Metalik Makyaj Nasıl Yapılır?




2013 makyaj trendleri arasında metalik renkler ön planda! Peki metalik renklerde makyaj yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Biraz bahsetsek hiç fena olmaz
Zamana Dikkat Edin
Metalik renklerde makyaj yaparken zaman ayrımına dikkat etmek gerekli. Eğer günlük bir makyaj yapacaksanız sade ve hafif, gece makyajı yapacaksanız ise biraz daha yoğun ve iddialı olmalı. Gündüz yapılan makyajda örneğin ince çekilmiş metalik bir göz kalemi/likit yada doğal tonlarda metalik bir far kullanabilirsiniz.
Makyaj Bazı Uygulayın
Eğer metalik bir far yada göz kalemi kullanacaksanız öncesinde makyaj bazı yada krem far uygulamayı unutmayın. Bu şekilde metalik farın tutunabilmesi için uygun bir zemin hazırlamış olursunuz. Birçok metalik makyaj malzemesi çıplak cilde uygulandığında dağılmaya ve solmaya meyillidir. Bu nedenle başarılı bir metalik makyajın yolu makyaj bazından geçiyor.



Dudaklara Metalik Renkler
Dudaklarınıza metalik renklerde ruj uygulamak hiç çekici bir fikir gibi gelmiyor değil mi? Fakat dudaklarınıza metalik renkler uygulamanın modern ve trend olduğu bir seçenek var. Koyu renkli bir ruj sürüp, dudaklarınızın ortasına hafif bir şekilde metalik far uyguladığınızda yukarıdaki gibi ombre bir görünüm yakalayabilirsiniz.
Sınırlandırın
Metalik makyaj yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise aşırı kullanımdan kaçınmaktır. Mesela yoğun bir metalik göz makyajı uyguladıysanız, yüzünüzün geri kalanını sade tutun. Dudaklarınızda metalik yada ağır renkte bir ruj kullanmaktan kaçının. Eğer dudaklarınızda metalik renkler kullandıysanız göz makyajınızı mat yada daha sade tutmaya özen gösterin. Kısacası metalik makyaj yaparken yüzünüzün tek bir bölgesine yoğunlaşın. Aksi halde abartılı ve kötü bir makyaja neden olabilirsiniz.
Renk Seçimi
Kendinize en yakışan metalik rengi bulmak için ten renginize ve göz renginize dikkat etmeniz gerekiyor. Koyu tenli ciltlere altın tonları yakışırken, açık tenli ciltler ise gümüş tonlarını çok iyi taşır. Metalik kahve tonları ise genellikle her iki ten rengine de uygundur.
Göz rengine göre metalik far seçimine gelirsek; metalik yeşil farlar ela gözlerin yeşilini ortaya çıkarır. Mavi metalik göz farı en iyi mavi gözlerde durur. Mürdüm rengi metalik farlar ise kahverengi gözlere yakışır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
makyaj, metalik, nasıl, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2012 Tom Ford Metalik Makyaj Koleksiyonu N999 Makyajın Püf Noktaları 0 06 Nisan 2012 14:50
Doğru Makyaj Nasıl Yapılır AnqeL Makyajın Püf Noktaları 1 07 Mart 2012 14:54
Mor Makyaj Nasıl Yapılır? Ruj Makyajın Püf Noktaları 0 03 Ekim 2011 04:13
Sade Makyaj Nasıl Yapılır YapraK Makyajın Püf Noktaları 0 09 Şubat 2010 17:18
Makyaj Nasıl Yapılır YapraK Makyajın Püf Noktaları 0 27 Aralık 2009 05:17