IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2013, 17:51   #1
coquettishness
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kirpik Makyajı Nasıl Temizlenir




Hangi makyaj malzemesi olsun yatmadan yani uyumadan önce mutlaka temizlenmelidir. Her ne kadar kirpiklerinize sürülen makyaj sizin güzelliğinize güzellik katsada onların kaybedilmemesi adına temizlenmeleri esastır. Nasıl her gün kirpik makyajı yapılıyorsa her gün de bakımı yapılmalıdır. Bakımı yapılmayan kirpikler göz ve kendileri için tehdit unsuru oluştururlar. Bunların en başında ise blefarit adı verilen kirpik diplerinin kapanması sonucu kirpik dibi iltihaplarıdır. Bu rahatsızlıklara arpacık, kirpik dökülmesi yada kirpik kırılması da eklenebilir.

Kirpik makyaj için farklı malzemeler kullanılmaktadır. Bu ürünlerin çoğu kozmetik amaçlı yani kimyasal maddeler içermeleri nedeni ile vücut için sakıncalı durum oluşturmaktadırlar. Bu çerçevede kirpikler için en sık kullanılan makyaj malzemesi olan rimelin temizlenmesi yukarıda sıralanan nedenlerden ötürü çok önemlidir.

MAKYAJIN TEMİZLENMESİ
Sağlıklı kirpikler için makyajın kaldırılması en önemli kurallardan biridir. Makyajın kaldırılması işlemine öncelikle göz çevresinden başlanılmalıdır. Göz çevresi makyajı temizlenmesinin ardından kirpiklere geçilmelidir. Kirpilerin diplerinin hava alması çok önemlidir. Bu bakımdan kirpiklerin yaşamlarını sürdürebilmeleri, sağlık ve canlılıkları için kirpik diplerinin hava almaları hayati önem taşır.

Özellikle günümüzde lens kullanan kimseler, deniz ve havuz gibi ortamlara giren yada bulunan bayanlar su geçirmez makyajı(rimel) tercih ederler. Bu makyaj malzemesi olan rimel normal olan rimel gibi temizlenememektedir. Bu hususa dikkat etmek gerekir. Su geçirmez rimeller için farklı özel bir çıkarıcı bulunmaktadır.

Kirpikteki rimelin çıkarılması aşamasında öncelikle yağlı göz temizleyici ürünleri öneriyoruz. Yağlı ürünler ayrıca kirpikleri besleyici özelliğe sahiptir. Temizlik nasıl yapılır peki? Hafif nemli bir pamuğa damlatılan temizleyiciyi gözlerinizi kapatarak köklerden uçlara doğru yumuşak hareketlerle uygulayarak kirpiklerden makyaj ürünlerini temizlemeliyiz. Pamuk ve göz makyajı tonikleri göz makyajı temizlemesinde tercih edilmesi gereken ürünlerdendir. Yağlı ürünler yada sütlü ürünler kullanmış iseniz su ile durulamanızı tavsiye ederiz. Durulamayı müteakip yumuşak bir havlu yada peçete ile kurulayın.

Ayrıca rimel yada makyajı temizlerken kesinlikle sert hareketlerden uzak durmalısınız. Sert hareketler zaten hassas olan göz ve çeevresindeki dokuların tahriş olmasına yol açar. Uzun süre bu şekilde uygulama ilerleyen zamanlarda kırışıklıklara yol açar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kirpik, makyajı, nasıl, temizlenir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir? oneofgirl Makyajın Püf Noktaları 0 21 Ağustos 2013 15:50
LCD Ekran Nasıl Temizlenir ? Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Temmuz 2013 18:10
Ütü tabanı nasıl temizlenir? Violent Ev Dekorasyonu 0 27 Haziran 2012 17:03
Balık Nasıl Temizlenir? efLatun Deniz Ürünleri 2 22 Nisan 2012 23:39
Deri mobilya nasıl temizlenir? Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 22 Mart 2012 22:03