IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 1 Post By AftieL
  • 2 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2014, 12:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kozmetikleri nasıl muhafaza etmeliyiz?




Kozmetikleri nasıl muhafaza etmeliyiz?

Makyaj malzemelerimiz bizim en önemli neferlerimiz. Kozmetik ürünlerimizi doğru şekilde muhafaza etmeyi bilirsek, onlardan maksimum fayda sağlayabiliriz.

Kozmetik ürünlerine yüksek fiyatlar ödüyoruz ve bunun karşılığında onlardan çok şey bekliyoruz. Beklentilerimizin karşılığını almak içinse, bizim de biraz çaba göstermemiz gerekiyor. Çünkü kozmetiklerimize iyi bakarsak, onlar da bize iyi bakar.

Kozmetikler doğru korunmadığı takdirde kullanılamaz duruma gelebilirler. Çok değerli kremimiz renk değiştirebilir, rimelimiz kuruyabilir ya da parfümümüzün kokusu değişebilir. Böyle olmasını hiçbirimiz istemeyiz. Peki, ne yapmamız gerek?

Fondöten

Fondöteni bir yıldan fazla tutmayın, maksimum 12 ay içinde tüketmeye bakın. Uzun süre bekleyen fondötenin kokusu değişir, üst tabakası yağlanır. Bozulan fondötenin homojenliği kalmaz ve elinize sürdüğünüzde önce yağı ardından rengi gelir. Bu durumda fondöteni atmalısınız.

Fondötenleri güneş ışığı görmeyen, aynı zamanda sıcak olmayan ortamlarda muhafaza etmek en doğrusu.


Maskara

En çabuk bozulan makyaj malzemelerinin başında maskara geliyor. Maskaranın bozulup bozulmadığını anlamak ise son derece kolay. Maskaranızı koklayın, eğer keskin bir şekilde hoş olmayan koku burnunuza çarptıysa, bozulmuş demektir. Bozulan maskaranın kokusu değişir, topak topak olur yani kurur.

Maskaranızın kurumasını önlemek için, içine birkaç damla Hint yağı damlatabilirsiniz. Maskarayı oda sıcaklığında muhafaza edin.

Göz kalemi

Bazı göz kalemlerinin yapısı yumuşaktır ve ucunun açılması zor olur. Bu kalemlerin uçları özellikle yazın, sıcak havalarda daha da yumuşar. Açtıkça kırılır veya açsak bile göze sürmesi mümkün olmaz, yuvarlanır.

Yumuşak uçlu ya da sıcaktan yumuşayan göz kalemlerinizi açmadan önce buzlukta 5-10 dakika bekletin. Bu şekilde kalemin ucu sertleşecek ve kolay açılacaktır. Sürerken de rahat edersiniz.

Göz kalemlerinizi ve dudak kalemlerinizi açmadan önce her zaman bir süre buzdolabında bekletin.

Ruj

Rujlar kolay kolay bozulmaz. Rujları kullanılamaz hale getiren tek faktör, sıcaktır. Sıcakta erirler ve yumuşarlar. Eriyen ruju da sürmek mümkün değildir çünkü kırılır ve ziyan olur.

Rujlarınızı en fazla oda sıcaklığında bekletin. Sıcakta bekleyen rujları ise kullanmadan önce mutlaka buzdolabında sertleşinceye kadar tutun.

Allık-Far-Pudra

Toz şeklinde ürünler genelde bozulmazlar ve yapılarında değişiklik olmaz. Fakat bayatlayabilirler. Bayatladıklarını tozların cildinizde iyi tutunamadığından anlayabilirsiniz. O yüzden bu ürünleri 2 yıldan fazla bekletmeyin.

Sıvı olan ürünlerin ömürleri daha kısadır. Bu ürünlerin belirli bir süre sonra yağı ayrışır ve üste çıkar. Likit allıklarınızı 6 ay ile bir yıl içinde bitirmeniz idealdir.

Likit ürünleri güneşten, sıcaktan uzak tutun. Kapalı yerde saklayın.

Oje

Oje de çabuk bozulan kozmetikler arasında yer alıyor. Ojelerin ömrü genelde kısa olur. Hava alan, sıcakta kalan ve çok uzun süre bekleyen ojeler yoğunlaşır ve kurur. Bu ojeleri de sürmek mümkün olmadığından akıbetleri çöp kovasını boylamak olur.

Kurumaya yüz tutmuş ojelerinizin içine cila damlatın. Böylece oje hem sulanmış, hem de güzel bir parlaklık kazanmış olur.

Bakım kremleri

Ürünlerin son kullanma tarihine bakmayı ihmal etmeyin. Renk, kıvam, koku değişikliği olan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kesinlikle kullanmayın.

Bakım kremlerinin üzerlerinde son kullanma tarihi belirtilmemişse en fazla 24 ay kremi saklayabilirsiniz. Kreminizden beklediğiniz etkiyi alabilmek için buzdolabının alt rafında ürünü muhafaza edin. Böylece uzun süre kreminizi en etkili şekilde kullanabilirsiniz.

Ayrıca hiçbir ürünün kapağını açıkta bırakmayın. Aksi takdirde havayla temas eder ve bakteri oluşur. Bu da ürünün bozulması demektir.

Parfüm

Parfümleri açtıktan sonra iyi koşullarda saklarsak, kokuları 6 ay ile bir yıl arasında dayanır. Gün ışığı ve hava ile temas, parfümleri bozar. Bu yüzden, parfüm şişesinin kapağını kullandıktan sonra sıkı bir şekilde kapatmalı ve parfümü mümkünse kutusunda saklamalıyız.

Diğer kozmetiklerin aksine, parfümleri buzdolabında saklamak kokularının bozulmasına sebep olabilir. Parfüm ve EDP’leri buzdolabında saklamayın.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Mayıs 2014, 12:50   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kozmetikleri nasıl muhafaza etmeliyiz?




Bildiğimiz oje niyetine aldığımız cilalardan mı damlatacakmışız, en sevdiğim şey oje onları yitirmek istemiyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
(

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
etmeliyiz, kozmetikleri, muhafaza, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Spora nasıl başlamalı ve seviyeyi nasıl tespit etmeliyiz? Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:56
Namazları Nasıl Tesbih Etmeliyiz Liaaa İslamiyet 0 20 Mart 2012 15:04
Tuzaklar karşısında nasıl dua etmeliyiz? Kalemzede İslamiyet 0 09 Ağustos 2011 13:00
Muhafaza-i Hukuk Cemiyeti Ecrin Tarih 0 05 Haziran 2011 19:14