IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2015, 01:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kozmetik Ürün Seçerken Bunlara Dikkat edin




Bakımlı, güzel olmak ve uzun yıllar öyle kalmak herkesin hayali. Ancak, su gibi akıp geçen yıllarla beraber cildin bakım ihtiyacı da artmaktadır...

Tüm bunlara güneşin zararlı ışınları, çevre kirliliği gibi olumsuz dış etkenlerin eklenmesi, kozmetik ürünleri hayatımızın vazgeçilmezleri arasına sokuyor. Yaşınız kaç olursa olsun, her cildin yaşa, mevsime ve çevresel koşullara göre değişebilen bir bakım ihtiyacı mutlaka vardır. Özellikle, her geçen yıl güneşin zararlı etkilerinin artması bakımdan daha çok korunma ihtiyacını da gündeme getiriyor.
Dolayısıyla eskiden sadece güneşlenirken sürmeye alıştığımız güneş koruyucularını artık, hem her gün hem de her mevsim kullanmak zorunda kalıyoruz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cilt bakımı yapmadan önce cildimizi çok iyi tanımalıyız. Her ürün, her cilt için uygun olmayabilir. Cilt tiplerini başlıca 4 temel başlık altında toplayabiliriz:
• Normal Ciltler
• Kuru Ciltler
• Yağlı Ciltler
• Karma Ciltler
Bu cilt tipleri arasında en problemli görüneni ve bakımı en zor olanı karma ciltlerdir. Çok sıklıkla görülen bir cilt tipidir. Bu tip cilde sahip olanlarda bölgesel kuruluklar ve bölgesel yağlanmalar söz konusudur. Özellikle, burun kenarları ve alın bölgesinde yağlanma görülebilir. Buna bağlı olarak da, gözenek genişlemesi, sivilce ve siyah nokta oluşumu göze çarpar. Bu nedenle yağlı ciltlerin özenle düzenli bir bakım yapılmasına ihtiyacı vardır. Ancak, bu tip ciltler için özel bir ürün de yoktur. Gerçekte, her cilt tipi için uygun ortak ürünler hazırlamak da mümkündür.
Sebum kontrol aktifler içeren ürünler, cildin tamamında yağ – nem dengesini sağlarlar. Çünkü, mevsimsel değişiklikler, yaşanan bir takım rahatsızlıklar, kullanılan ilaçlar, beslenme şekli ve buna benzer birçok etken cilt tipinizin değişmesine neden olabilir. Sonuçta, bugün normal bir cilt tipine sahipken, birkaç ay sonra karma cilde sahip olabilirsiniz. Dolayısıyla, bugün aldığınız normal ciltler için uygun olan bir cilt bakım ürününden, cilt tipiniz değiştiğinde aynı iyi etkiyi alamayabilirsiniz. İşte bu nedenle, ürün seçimi yaparken, tüm cilt tipleri için uygun olan, sebum kontrol aktifler içeren cilt bakım ürünleri arasından seçim yapılması daha etkili sonuçlar almanıza yardımcı olabilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Özellikle, yüz ve göz çevresi cildin en hassas bölgeleridir. Cildinizin bu bölgeleri için kullanacağınız nemlendirici ve anti aging – anti wrinkle (yaşlanma ve kırışıklık karşıtı) bakım kremlerinin mümkün olduğunca gözenekleri tıkamayan (non comodogenic), hafif nemlendirici ve aktiflerle desteklenmiş olması gerekir. Yüz ve göz çevresi bakım kremleri içinde asla parafin, vazelin v.b. ağır yağların bulunmaması gerekir. Çünkü, bu tarz yağlar cilt tarafından yeterince emilmez, cilt yüzeyinde bir film tabakası gibi kalır. Bu da cildin havasız kalmasına ve terlemesine neden olur. Ayrıca, cilt tarafından iyi emilmediği için ürünün içindeki aktifler de cilt tarafından yeterince kullanılamaz. Üstelik, cildin yağlanmasına da yol açabilir. Bu da yine ciltte gözeneklerin genişlemesi, sivilce ve siyah nokta oluşumu gibi sorunlarla karşılaşmanıza sebep olabilir.
Cilt, 20’li yaşlarla beraber nem, 30’lu yaşlarla beraber yağ kaybetmeye başlar. 20’li yaşlarla beraber hafif bir nemlendirici ile cildin günlük bakım ihtiyacını karşılamak mümkündür. Ancak, 30’lu yaşlar cildin hem hyaluronic acid hem de kolajen üretimini yavaşlattığı dönemlerdir. Bu dönemlerde cilt bakımına özen göstermek daha da önemlidir. Hyaluronic acid hücrelerin kendi yapısında bulunan, cildin nem tutarak daha dolgun, esnek ve canlı görünmesini sağlayan bir aktiftir. Hyaluronic acid üretimi yavaşladığında, cilt hızla nemini kaybeder ve kuruyarak cildinizde kırışıklık görünümünde artış meydana gelebilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Benzer bir şekilde, kolajen üretiminin yavaşlaması da ciltte hızla yaşlılık belirtilerinin oluşmasına neden olabilir. Cilt için oldukça önemli olan bir başka aktif de anti oksidanlardır. En bilinen anti oksidanlar A, C ve E vitaminleridir. Vücuttaki anti oksidan depolarının boşalması, ciltte serbest radikal oluşumuna ve kolajen ve elastin dokunun bozulmasına yol açabilir.
Tüm bunlara karşı önlem almak ve uzun yıllar boyu bakımlı, güzel kalmak mümkündür.
Kozmetik ürünlerin cilt bakımındaki yeri gerçekten de tartışılmaz. Ancak, bu kadar çok çeşit ve alternatif arasından seçim yapmak tüketici için oldukça zordur. Ayrıca, dönem dönem çıkan bir takım moda aktifler de tüketicinin kafasını karıştırabilmektedir. Önemli olan kişinin ihtiyaçlarını çok net bilmesidir.
Ürün seçiminde önemli olan noktaları aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:
• Anti Oksidan içermeli
Cilt yaşlanmalarının en önemli nedenlerinden biri, serbest radikallerdir. Serbest radikaller, bir ucu açık kararsız moleküllerdir ve cilt yaşlanmalarının önüne geçilebilmesi için kararlı hale getirilmelidir. Anti oksidanlar serbest radikalleri kararlı hale getirmek için en etkili aktiflerdir. En çok bilinen anti oksidanlar, A, C, E vitaminleridir. Ürünün bu vitaminlerden herhangi birini içeriyor olmasına dikkat edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

• Kolajen içermeli
Kolajen, cildin esnek, canlı ve genç görünmesine yardımcı olan bir proteindir. Kolajen dokunun bozulması hızlı bir cilt yaşlanmasını da beraberinde getirir. Bu nedenle, anti aging – anti wrinkle kremlerin kolajen içermesi önemlidir.
• UV Koruyucu içermeli
UV ışınları AV A, AV B ve AV C olmak üzere 3 çeşittir. UV B ışınları, özellikle bronzlaşmaya ve güneş yanıklarına sebep olan türüdür. UV A ışınları ise cilt yaşlanmalarına neden olan ışınlardır. Gece – gündüz, yaz – kış farklı miktarlarda etkilerle kendini gösterir. Bu nedenle, kırışıklık karşıtı kremlerin UV koruyucu içerenler arasından seçilmesi gerekir.
• Cilt ile uyumlu bir nemlendirici aktif içermeli

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


• Yaşa uygun ürün seçilmeli
Henüz cilt daha çok gençken, cildin ihtiyacı, sadece UV koruyucu içeren hafif bir nemlendiriciyken çok daha yoğun aktif içeren bir ürün tercih etmek cildi yorar. Aynı şekilde, yorgun, kırışıklık oluşumu hızlanmış, sarkmaların başladığı bir cilde hafif bir nemlendirici kullanmak da cildi toparlamak için yetersiz kalacaktır. Bu nedenle, yaş grubunuza ve cildinizin ihtiyacına göre doğru ürünü seçmek, kullandığınız üründen en iyi sonucu almanıza yardımcı olacaktır.
Tüm bunların yanında, cilt bakımının bir kür şeklinde ve düzenli yapılmasının gerekliliği unutulmamalıdır. Haftada bir peeling uygulamak cildin ölü hücrelerden ve kirlerden arınmasını sağlar. Ayrıca, akşamları hafif ve cildi tahriş etmeyecek bir yüz temizleme jeli veya makyaj temizleme ürünleriyle temizlenmesi gerekir. Son olarak da bakım kremini uygulamadan hemen önce, cildi tahriş etmeyecek, kurutmayacak (mümkünse alkolsüz) bir tonik ile cildin temizliği tamamlanır. Son olarak da bakım kremi uygulanır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bakım kreminizi eğer sabah kullanıyorsanız, dışarıya çıkmadan yarım saat önce sürmeniz, uyguladığınız bakım kreminden daha iyi sonuç almanızı sağlayabilir. Böylece, kremin içindeki aktifler ve UV koruyucular cilt tarafından yeterince emilir.
Cildinizin ihtiyacına göre cilt bakım kremini sadece sabah ya da sabah akşam uygulayabilirsiniz. Sonuç olarak, en önemli konu bilinçli tüketici olabilmektedir. Ancak bu şekilde, bu kadar çok alternatif ürün arasından cildinize, yaşınıza ve ihtiyacınıza uygun ürünü seçmek mümkün olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bunlara, dikkat, edin, kozmetik, secerken, Ürün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şurup İçerken Bunlara Dikkat Edin PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 13 Ocak 2015 22:38
Parfüm seçerken bunlara dikkat! Düş Ah Kadınlar 0 10 Nisan 2013 11:24
Oyuncak seçerken bunlara dikkat edin! Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Haziran 2012 18:59
Konserve ve turşu hazırlarken bunlara dikkat edin! Dilara Sağlık Köşesi 0 06 Ekim 2010 07:49
Bebek Bakarken Bunlara Dikkat Edin Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 1 13 Mart 2009 17:06