IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2015, 18:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diş eti rengine göre ruj seçilmeli




Anadolu Sağlık Merkezi Diş Hekimi Alper Çıldır, dudak ve çene yapısına göre hangi diş estetiğinin tercih edilmesi gerektiğini anlattı.

Estetik bir gülüş için diş eti rengine göre ruj seçilmeli

Son yıllarda yükselen bir trend haline gelen diş estetiğinde başarı için sadece dişleri değerlendirmek yeterli olmuyor. “Diş hekimliği sanatının esas ürünü dişler olsa da aslında bu sanatın bütünlüğü yüz estetiği ile sağlanıyor” diyen Anadolu sağlık Merkezi Diş Hekimi Alper Çıldır estetik bir görüntü için dudak makyajının da önemine değinen Çıldır, diş etinin tonlarına göre dudak makyajı önerilerinde bulundu.

Yakın zamana kadar kişiler dişlerindeki çürük, Ağrı veya travmaya bağlı kırık gibi problemler nedeniyle diş hekimine başvururken; artık günümüzde kişiler daha güzel görünmek ve daha etkili gülebilmek için diş hekimlerinin kapısı çalınıyor. Diş estetiğinin son yılların yükselen trendi olduğunu anlatan Anadolu Sağlık Merkezi Diş Hekimi Alper Çıldır, hangi diş ve dudak yapısına nasıl estetik uygulamalar yapılması gerektiğini sıraladı;

Alt dudağı kalın olanlara kelebek kanadı modeli

Estetik diş hekimi, diş ve dişetlerini resim gibi işleyip mükemmel bir forma ulaştırması gerektiğini belirten Diş Hekimi Çıldır, “Ancak bu formun mükemmel olabilmesi için dudaklar ve komşu dokuların önemi unutulmamalıdır. Güzel bir resim ancak ona uygun güzel bir çerçeve ile kendini gösterebilir. Bu nedenle diş hekimi resmine başlamadan önce çerçevesinin yani ağız dışındaki dokuların nasıl olduğuna dikkat etmeli” dedi. Alt dudakları kalın olan bir kişide üst ön iki keser dişi geniş işlemek gerektiğini örnek veren Diş Hekimi Çıldır, “Bu dişler işlenirken yanındaki dişlerin üzerine bir miktar taşması istenir. Kelebek kanadı modeli olarak adlandırılan bu görünüm sayesinde kişinin alt ile üst dudak kalınlığı arasındaki uyumsuzluk dengelenmiş olur ve gülüş sırasında dikkat, dudaklardan çok olması gerektiği gibi dişlere çekilir” dedi. Çıldır, bu modelin yaratılabilmesi için tek şartın dudak kalınlığının yeterli olması gerektiğine dikkat çekti.

Üst dudağı ince olanlarda üst dişler dişlek

Üst dudağı ince olan bir kişide ise üst dişlerin hafif dişlek yapılabileceğini anlatan Dış Hekimi Çıldır, “Bu sayede dişler hafif öne alındığından ince olan dudak desteklenmiş ve üst dudağın az görünen pembe alanının görünümü de artırmış olur. İnce olması nedeniyle belirgin olmayan ve gülüş sırasında iyice silikleşen dudaklar, daha dolgun ve daha estetik bir görünüme kavuşacaktır. Ayrıca yaşın ilerlemesiyle dudak çökmesinin de bu şekilde önüne geçilebilir” dedi.

Kalın dudaklılara geniş ve ince dişler

Kalın ve etli dudakları olan kişilerde dişlerin geniş ve ince olması gerektiğini belirten Çıldır, “Bu kişilerde kare diş formu tercih edilir. Özellikle üst dişler, dudağı pasif bırakacak şekilde konumlanmalı; üst dudakta gerginlik ve stres yaratmamalı” dedi.

İnce dudaklılara dar ve dikdörtgen dişler

“İnce ve zayıf dudakları olan kişilerde dişlerin mümkün olduğunca dar ve dikdörtgen formda olması tercih edilmeli” diyen Çıldır, “Dişlerin dişetine yakın bölümleri mümkün olduğunca doldurulmalı, yani dişler bombeli olarak işlenmeli. Bu sayede dudak alttan desteklenerek daha dolgun ve gergin görünebilir. Bu durum dudağın inceliğini de ortadan kaldırır” şeklinde konuştu.

Diş etleri açık pembe olanlara açık tonda makyaj

Kişinin yüz ahengine uygun olarak yapılan diş ve diş eti estetiğinin görünümünde yapılan dudak makyajının da önemine değinen Çıldır, “Dişlerin istenilen görünümünü sağlayabilmek için dudak makyajında uygun renk ve materyal seçilmeli. Diş etleri açık pembe renkte ve diş rengi de çok beyaz olan kişilerde açık tonlu makyaj yapılmalı” dedi.

Diş etleri koyu renkte olanlar açık tonda ruj sürmemeli

Diş rengi koyu olan ve özellikle dişeti rengi kırmızıya yakın kadınların kesinlikle açık tonda ruj tercih etmemesi gerektiğini söyleyen Çıldır, “Çünkü böyle bir durumda gülüş sırasında ilk göze çarpan dişetleri olur. Halbuki gülüş sırasında esas görünmesi istenilen diş ve dudak arasındaki uyum. Dişeti kesinlikle dikkat çekmemeli” dedi.

Koyu renkli ruj için dişlerin beyaz olması önemli

Koyu tonda makyaj seçimi için; kişinin dişetlerinin mutlaka açık pembe tonda olması gerekmediğini söyleyen Çıldır, “Koyu tondaki dişetlerinde de koyu renkler tercih edilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken dişlerin mümkün olduğunca beyaz olmasıdır. Basit bir beyazlatma işlemi ile dişler ön plana çıkar. Özellikle koyu renkte bir ruj veya kalemle çerçevelenmiş bir ruj ile dişeti rengi nasıl olursa olsun, dişler beyaz ise mükemmel bir gülüş yakalamak mümkündür” diye konuştu.

İnce dudaklılar dudak iç yüzeylerini de fırçalamalı

Mükemmel bir gülüş estetiğinin yakalanmasında dişler kadar dişetlerinin renginin de önemli olduğunu belirten Dış Hekimi Çıldır, “Bu nedenle ağız ve diş bakımı yapılırken dişetlerinin de temizlenmesine, fırçalama sırasında diş fırçasının dairesel hareketlerle dişetine masaj yapacak şekilde uygulanmasına dikkat edilmeli. Özellikle ince ve dar dudaklı kişiler, diş fırçalama işleminden sonra dudaklarının iç yüzeylerini de 1 dakika süreyle fırçalamaları gerekir. Bu sayede dişetlerindeki kanlanma artacak ve daha dolgun görünen dudaklara sahip olunabilirler” dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diş, eti, göre, rengine, ruj, seçilmeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz Rengine Göre Makyaj oneofgirl Makyajın Püf Noktaları 1 29 Temmuz 2013 23:42
Ten Rengine Göre Saç Boyaları efLatun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 09 Şubat 2012 19:45
Saç Rengine Göre Makyaj Dilara Makyajın Püf Noktaları 0 21 Mayıs 2010 13:40
Göz Rengine Göre Siz.. Yoq`S Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 01 Temmuz 2007 01:06