IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2016, 22:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalıcı makyaj nedir, nasıl yapılır?




Kalıcı makyaj olarak bilinen ve kozmetik-dövme sayılabilecek bir işlemle kaş, göz çizgisi veya dudaklarda doğal cilt renginizle uyumlu etkiler yaratabilir, bazı ufak kusurlar kapatılabilir veya şekil bozuklukları giderebilirsiniz. Böylece daha bakımlı, çekici ve genç bir görünüme kavuşmak mümkün!

Kalıcı makyaj olarak bilinen ve kozmetik-dövme sayılabilecek bir işlemle kaş, göz çizgisi veya dudaklarda doğal cilt renginizle uyumlu etkiler yaratabilir, bazı ufak kusurlar kapatılabilir veya şekil bozuklukları giderebilirsiniz. Böylece daha bakımlı, çekici ve genç bir görünüme kavuşmak mümkün!
Sabah uyandığınızda yüzünüzde makyaj olacak, havuzdan çıktığınızda bile makyajınız bozulmayacak. Kulağa hoş geliyor değil mi?
Daha çok kozmetik-dövme sayılabilecek bu işlem sayesinde kaş, göz çizgisi veya dudaklarda doğal cilt renginizle uyumlu etkiler yaratılabileceği gibi bazı ufak kusurlar kapatılabilir veya şekil bozuklukları giderilebilir. Böylece daha düzgün, bakımlı ve genç bir görünüm kazanmak işten bile değildir!
Bu uygulamayı mankenler, aktörler, aktrisler ve gösteri işinde çalışan birçok ünlü görünümlerini belirginleştirmek için kullanmıştır. Elde edilen estetik değerin dışında; bu yöntemle stres, zaman ve para anlamında kazanılanlar göz önüne alındığında, bu yönteme neden “geleceğin makyajı” adının verildiği oldukça açık!
Kalıcı makyaj kimlere tavsiye edilir?

Kalıcı makyaj parlak ve yüzeysel görünen normal makyaja oranla daha doğal görünür. Bunun yanı sıra makyajı tazeleme, yenileme, ekleme gibi dertler ortadan kalktığı gibi zaman ve para tasarrufu da sağlar. Bu nedenle hemen herkese uygun olmasına rağmen, özellikle bu yöntemi kullanması tavsiye edilenler aşağıda liste halinde verilmiştir:
– Zamanı kısıtlı, çalışan kadınlar
– Seyrek, çok açık renk ya da yarım kaşları olan kadınlar
– Hassas gözleri olan kadınlar
– Seyrek kirpikleri olan kadınlar
– Lens kullanan kadınlar
– Göz bozukluğu olan kadınlar
– Kozmetik ürünlerine alerjisi olan kadınlar
– Artrit hastalığı veya titreyen elleri olan kadınlar
– Genellikle stresli veya ağır işleri olan kadınlar
– Atletler, sporcular
– Profesyonel hayatta sürekli iyi görünmek zorunda olanlar
– Hastalık, kemo-terapi gibi tedavilerden sorunları olan kadınlar
– Yüzlerinde bulunan asimetrik hatlardan kurtulmak isteyenler
– Dağılmayan makyajın avantajını kullanmak isteyen kadınlar.

Kalıcı makyaj güvenli midir?

Gereken özen gösterilir ve temizliğe önem verilirse güvenlidir. Kullanılan pigmentlerin (renklerin) tümü doğaldır. Kullanılan malzemenin tek kullanımlık steril malzemeler olması gerekir. Böylece ortamdan herhangi bir hastalığın bulaşma riski sıfırlanır.
Kalıcı makyaj yaptırmadan önce, cilt renginin alt tonlarındaki farklılıkları ortaya çıkaracak olan bir test uygulanabilir. Bu test sayesinde kişinin alerjik olup olmadığı da anlaşılarak herhangi bir alerjik reaksiyon riski elimine edilir.
Kalıcı makyaj nasıl yapılır?

Çoğu kişi uygulama anını hafif bir batma hissi olarak tarif eder. Kişinin ağrı duyarlılığı ve uygulayıcının el hafifliğine göre farklılıklar gösterecek minimum bir rahatsızlık söz konusudur. Bölgede oluşabilecek rahatsızlıkları en aza indirmek ve bölgeyi uyuşturmak için yüzeysel anestezi ve yağlar kullanılabileceği gibi, bir doktor ya da dişçi gözetiminde lokal anestezi de yapılabilir. Uzunluğu kişinin hassasiyetine, cilt nemine, yoğunluğuna, elastikiyetine ve cildin genel durumuna göre değişebilir. Ortalama süre 2-3 saat kadardır.
Bir set mikro steril iğne, kalıcı renk karışımına batırılarak kişinin istekleri doğrultusunda cilde uygulanır. Taze renk, iğneler vasıtasıyla cildin üst tabakasına zerk edilir. Dövme uygulamasının aksine, cilt hafifçe kaldırılarak renk uygulandığından, daha ağrısız gerçekleşir. Yine aynı nedenle ciltteki travma da çok daha çabuk iyileşir. Uygulama sonrasında çoğu kişi normal hayata derhal devam edebilir.
Kalıcı makyajın incelikleri

Uygulamanın tam anlamıyla kalıcı olması bazı şeylere dikkat edilmesini gerektirir. Güneşin UV ışınlarına fazla maruz kalmak ya da solaryum seansları, cildin fazla kuru olması, bazı uyuşturucular ve sigara kalıcılığı olumsuz yönde etkileyen faktörlerdir.
Alfa-hidroksi, retina ve glikolik asit, kalıcı makyaj uygulanan bölgelerden uzak tutulması gereken maddelerdir. Aksi halde etki azalabileceğinden belli sürelerde ekstra bakım gerekebilir. Göz kapaklarına güneş korumalı krem kullanmak, eye-liner uygulanmış gözlerde güneş gözlüğü takmak, dudaklara koruyucu sürmek gibi bazı önlemler makyajın kalıcılığını artıracaktır.


aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kalıcı makyaj nedir, nasıl yapılır?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalıcı Makyaj Nasıl Olur ? Amelia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Mart 2014 19:07
Kalıcı saç düzleştirme nasıl yapılır? Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 19 Mayıs 2013 15:31
Kalıcı makyaj hakkında herşey, Kalıcı makyaj nedir? A'dan Z'ye kalıcı makyaj Zen Makyajın Püf Noktaları 0 31 Ocak 2013 13:47
Mor Makyaj Nasıl Yapılır? Ruj Makyajın Püf Noktaları 0 03 Ekim 2011 04:13
Düzleşen saçlar, Kalıcı fön nasıl yapılır Ay Ah Kadınlar 0 23 Şubat 2011 17:26