IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2016, 15:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kızıl Bayanlara Özel Makyaj Teknikleri




Kızıl Saç Renkleri kimilerine çekici gelirken, kimi bayanlarımız ise kızıl saç rengi kullanmaktan kaçınmaktadır. Bu kaçma sebebi kesinlikle korkmaktır. Çünkü kızıl saç rengi ile nasıl makyaj yapılır? Ten rengine uygunmudur? Ne tür kıyafetler tercih edilmelidir? Nasıl bakım uygulanmalıdır? gibi sorular ile kendini muhatap etmektedir. Şimdi kısa kısa bu özelliklerden bahsedeceğiz. İlk öncelikle kızıl saçın yaz mı yoksa kış mı kullanacağız buna karar vermeliyiz. Genellikle kızıllar yaz aylarında daha sıklıkla kullanılmaktadır ve parlayan güneş ardında da kızıl ateşi gibi parlamaktadırlar.

Kızıl saç doğru kızıl seçildiğinde herkese yakışmaktadır. Fakat tercih çok önemlidir. Sonbahar ve ilkbaharda seçilecek kızıllar içinde sarı pigmentler bulunan kızıllar tercih edilmelidir. Bunlar doğal kızıllardır hatta bunlara irlanda kızılıda denilmektedir. Bunlar genelde hafif çilleri olan bayanlara daha çok yakışmaktadır. Ten rengine göre sıcak kızıllar veya soğuk kızıllar tercih edilmelidir. Beyaz ten rengine sahip bayanlar için daha uygun olmakla birlikte güneşte kızıl saç rengi açtığı için bakıra daha çok döner bunu da hanımlarımız dikkate alırsa daha doğru bir karar verebilmektedirler. Ten rengi açık olan bayanlar tereddüt etmeden boyatabilirler.

Şimdi gelelim saçlarımızı kızıla boyatmaya. Saçları kızıla çevirirken pigmentleme yapılmaktadır. Bu yüzden ilk kez boyatıyorsanız bir kuaförde boyatmalısınız. Küllü bir saç rengine sahip iseniz morumsu bir kızıl tercih ederseniz evde de tutturabilirsiniz. Fakat bakır tarzı bir renk tercih edecekseniz mutlaka kuaföre gitmelisiniz.Kızıl saçlar için pembe tonları Kullanmamalısınız. Şeftali tonları, turuncu tonları, bakır tonları, kahve tonları, mercan tonları kullanılabilir. Bunun seçimini yaparken göz makyajı yapmayı baz almalısınız. Gece farklı, gündüz farklı ruj daha uygundur. Eğer ince dudaklı iseniz açık renk ruj tercih etmelisiniz. Koyu renkli rujlar dudağı daha ince görünür. Rujun üzerine parlatıcı sürerseniz dudaklarınız daha dolgun duracaktır.

Gündüz makyajı yapacaksanız şeftali tonları tercih edilmelidir. Esmer iseniz daha koyu tercihlerde bulunmalısınız. Açık tenli iseniz açık tenli ruju tercih etmelisiniz. Hatta ruj sürmeden parlatıcı bile işinizi görebilecektir.Saçlarınızın rengine uyum sağlamak için kiremit tonları, şeftali tonları, mercan tonlarında allık tercih edilmelidir. Fakat bunda püf noktası yüz şeklinize göre allık sürülmelidir. Yüzünüz eğer ince ve uzun ise allık sürme şekli yatay olmalıdır. Eğer oval veya yuvarlak bir yüz şekliniz var ise allık sürme şekliniz yukarı aşağı doğru olacaktır. Eğer esmer iseniz mercan ve bronz tenli allık kullanmalısınız.

Kızıl saçlılarda makyaj renkleri çok önemlidir bu yüzden daha dikkatli davranmaktadır. En uygun renkler turuncu, yeşil, kahve tonları, bakır tonlarıda sizin için idealdir. Açık rengi bir bayan iseniz göz kapağınıza aydınlık bir renk uygulamalısınız. İlgi çekici bir renk istiyorsanız turuncu renkleride mutlaka uygulayın. İki rengi kaynaştırarak kullanabilirsiniz. Mesela turuncu rengi sürdürten sonra kahve tonları ile gölgelendirme yapınız. Saç renkleri niz sıcak tonlarda olduğundan kırmızı renklerini tercih etmelisiniz. Eğer esmer iseniz mutlaka açık tonlarda far kullanınız. Altın serisinden başlayan ve kahve serisine kadar giden farların arasındaki renk tonlarını tercih ediniz.

Kızıl saçlılar fondöten sürerken en dikkat etmesi gereken nokta pembe renklerden kaçınmasıdır. Eğer açık tenli iseniz ten renginize yakın bir fondöten kullanmalısınız. Bizim uzmanımız içerisinde sarı bazlar olan fondöten kullanılmasını önermektedir. Uygulama alından başlayarak bütün yüze aşağı doğru uygulanmalıdır. Sarı bazlı fondöten kullandığımızda saçı biraz daha arka plana atarak yüzü ön plana çıkarırız.Kızıl saçlara sahip iseniz kahverengi rimelleri tercih etmelisiniz. Fakat göz alıcı olmak istiyorsanız siyah rimel kullanabilirsiniz. Fakat ille de renkli rimel istiyorsanız yeşil renkleri tercih edilmesi gerekir. Fakat rimel tercih ederken dolgunlaştırıcı, veya kirpiklerinizi daha uzun gösteren rimel çeşitleri bulunmaktadır. Bunu kirpik şeklinize göre tercih etmelisiniz.

Öncelikli olarak kahve tonları ve yeşil tonları en doğru kalem renkleridir. Kahve ve yeşil tonları yaptığımız makyaja göre değişiklik gösterecektir. Eğer gözleriniz yeşil veya ela ise yeşil tonları kalem tercih etmelisiniz. Kızıl saç rengine sahip olduğunuz için mutlaka siyah kalemden kaçınmalısınız. Siyah daha sizi daha sert göstermektedir. Gözleriniz küçük ise göz kapaklarında ince hat kalem çekmelisiniz. Eğer göz kapağının içerisine sürerek gözleri büyük göstermek gibi bir istediğiniz var ise açık renkli kalemleri tercih etmelisiniz. Zaten gözleriniz büyük ise her türlü göz kalemi size yakışacaktır.


Çevremizde kızıl saçlarla doğan fazla insan yok. Öyle ki Amerika’nın bile neredeyse yalnızca %2’si kızıl saçlı, yüzlerce yıl evvel doğal kırmızı saçlı kadınlar tıpkı cadılar gibi asılıyor hatta yakılıyordu. Teorilere göre kızıl saçlı doğan kişilerin genleri fazlasıyla çekinikti ve bu nedenle de soylarının tüketilmesi gerekiyordu. Neyse ki artık kızıl saçlı olmak için cellâtların elinden kurtulmuş olmanız gerekmiyor. Kuaför salonlarındaki son teknoloji, sizi kızılın büyüleyici her tonuna kavuşturuyor.

Yüzünüzün belirli bölgelerine dağılmış minik çiller olabilir. Hatta onları gizlemek için abuk sabuk fondöten ya da kapatıcı seçeneklerini tercih etmek durumunda kalıyor olabilirsiniz. Onların yüzünüze kattığı karakteristik güzelliği yok etmeye çalışmak biraz haksızlık değil mi sizce de?

Cezbedici kızıl saçlarınız o kadar dikkat çekiyor ki, göz makyajı için gözlerde boz kahve gibi daha doğal renkler kullanmak sizin için doğru seçim olacak. Rengin doğal olması, sıkıcı olması anlamına gelmez. Kestane, bej, altın sarısı, bal, kiremit, kızıl kahve ve kuru üzüm renklerini denemekte fayda var. Bunun yanında kahve ve şeftalinin de farklı tonlarını kendinize yakıştırabilirsiniz. Önemli bir öneri: Eğer buğulu bakışlar yaratmak istiyorsanız, siyah far kullanmak yerine siz yine kahve tonlarını tercih edin.
Christina Kazadzis, “Eğer kızılsanız, gözlere uygulayacağınız renk seçeneği oldukça fazladır. Kahve, koyu yeşil, eflatun, açık pembe, altın ve bronz tonlarının hepsi teninize çok yakışır. Kahve ya da kızıl kahve maskara, gözlerin ön plana çıkmasını sağlayacak. Siyah maskara ve eye liner’dan muhakkak kaçınmalısınız çünkü bakışlarınızı fazla sert gösterir. Kaşlarınızı da kalın kaş kalemiyle belirginleştirin ve kusursuz gözlere kavuşun” diyor.

Ozon tabakası delinmiş bir gezegende yaşadığınızı, UV ışınlarından ne denli etkileniyor olduğunuzu unutmadan hareket etmeniz gerekiyor. Zararlı güneş ışınları cildi olması gereken zamandan daha önce yaşlandırıyor. Erken kırışıklıkların oluşmasını önlemek için ister yaz. ister kış olsun; hava ister güneşli, ister yağmurlu olsun muhakkak SPF özelliği olan bir güneş koruyucusu uygulamak hatta bu uygulamayı günlük rutinine dahil etmek gerekiyor.

Kiremit rengi ve kızıl kahve tonlar, sıcak saç rengi ve cilt tonunuzla muhteşem uyum sağlayacak. Tekrar hatırlatalım, saçlarınız fazlaca dikkat çektiği için doğal renklere ne kadar yakın kalırsanız, o kadar iyi olur. Natürel makyajı tamamlayacak allığı seçmek ise çok kolay. Dudak renginiz ne renkse, o ton elmacık kemiklerinize ve teninize en fazla yakışacak renktir. Pembe ve gül rengine bir şans verin. Pembe ve kırmızının tonları günlük kullanım için uygun olmasa da, şeftali tonları gibi daha doğal renkler herkesin arasında parıldamanızı sağlar. Renkleri kendinizde deneyip en uygun tonu bulabilirsiniz. Christina Kazadzis, “Kızıllar mercan, şeftali, pembe hatta kuru üzüm renklerinin tüm tonlarını iyi taşır.

Çilleriniz olsun ya da olmasın, bağlı kalmanız gereken tek kural seçtiğiniz fondötenin cilt renginizi değiştirmiyor olması. Şunu aklınızdan çıkarmamalısınız: Seçeceğiniz fondöten öncelikle cilt renginize ve cilt tipinize uygun olmalı. Eğer çiller varsa, onları gizlemeye çalışmak gibi bir hataya düşmemenizi şiddetle öneriyorum çünkü bu cildin düzensiz bir renk almasını sağlar. Dünyaca ünlü Plastik Makyaj Uzmanı Christina Kazadzis, “Kırmızı bir surattan kaçınmak için pembe tonlarda fondötenden uzak durmalısınız. Fakat cildin daha fazla kapatıcıya ihtiyacı varsa, açık renklerde bir bronzlaştırıcı kullanabilirsiniz. Yeşil bazlı bir kapatıcı da hem sivilce lekeleri hem de gözaltı morlukları konusunda harikalar yaratacak.


aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kızıl bayanlara özel makyaj teknikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Makyaj Yapma Teknikleri Numune Makyajın Püf Noktaları 1 03 Şubat 2015 15:43
Makyaj teknikleri Estela Makyajın Püf Noktaları 0 03 Eylül 2013 09:10
Bayanlara Özel, Özel Konularda ÖNERİLER Zen Ah Kadınlar 0 13 Haziran 2013 17:33
Kızıl saçlara makyaj önerileri ALeMCi Makyajın Püf Noktaları 0 28 Nisan 2012 22:13
Makyaj Sır ve Teknikleri YapraK Makyajın Püf Noktaları 0 02 Şubat 2010 02:44