IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Flora
  • 1 Post By vioLeta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2017, 16:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evde makyaj malzemesi yapımı




Göz Bazı Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Göz bazı artık çoğu kadının kullanmayı sevdiği makyaj malzemeleri arasında yer alıyor. Bilirsiniz ki gerçekten işe yarayan göz bazlarının fiyatları da biraz fazla. Bütçemize uygun elimizdeki ürünlerle göz bazı yapmaya çalıştık. Sonuç tatmin edici.

Evde göz bazı yapmak için gerekli malzemeler;

- 4 çay kaşığı yoğun kıvamlı vücut losyonu,
- 2 çay kaşığı fondöten,
- 1 çay kaşığı pudra,
-Kap,
- Karıştırıcı bir çubuk,
-Çay kaşığı,
-Karışımı koyup kullanmak için bir krem kabı.

Öncelikle kabın içine pudrayı koyup topak topak olan kısımları iyice ezip toz haline getirin. Ardından fondöten ve vücut losyonunu ilave edip karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra krem kabına alın ve hazır! Yapımı çok kolay göz bazını kullanmaya başlayabilirsiniz. Ev yapımı göz bazınızın farkını anlamak için kolunuzda bazlı ve bazsız olarak farınızı sürebilirsiniz. Bundan sonra farlarınız daha kalıcı olacak!


Lip Balm Yapımı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Lip balm; dudağı nemlendiren ve besleyen yoğun yapıda olan dudak kremleridir. Hemen hemen hepsinin evinde bulunduğunu düşündüğüm ürünlerle kendi lip balmını yapabilirsin.

Gerekli malzemeler;

- Lip balmın önemli parçası olan vazelin,
-Mum ve kibrit,
-Koku vermesi ve beslemesi için portakal yağı,
-Krem kutusu,
-Renk vermesi için kullanmadığın bir far, ruj ya da parlatıcı,
-Çay ve yemek kaşığı,
-Karıştırıcı küçük bir çubuk.

İlk olarak bir buçuk çay kaşığı kadar vazelini yemek kaşığına koy. Ardından toz fardan istediğin renk yoğunluğuna göre ekleme yap. Mumu yak ve kaşığı malzemeleri yakmayacak uzaklıkta tutarak vazelinin iyice erimesini sağla. Portakal yağından 2-3 damla ekle ve karıştır. Portakal yağı hem harika bir koku verecek hem de dudağı besleyecektir. Karışımı krem kutusuna alıp etrafına bulaşan kısımları sil ki temiz bir sonuç çıksın ortaya. Farın dibe çökmemesi için iyice karıştırman gerekiyor. Ve son olarak da buzdolabında donması için 5 dk. beklet. Hemen kullanmaya başlayabilirsin! Mis portakal kokulu ve organik lip balmın hazır.


Krem Aydınlatıcı Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Krem yapılı makyaj malzemeleri daha kalıcı olurlar. Her zaman kullandığımız toz allıklar farlar aydınlatıcılar artık krem formda ünlenmeye başladı. Evde kullanmadığınız ışıltılı ya da mat far, pudra, allık vb. makyaj malzemeleriniz varsa kendi ev yapımı krem aydınlatıcınızı yapabilirsiniz.

Krem aydınlatıcı yapımı için gerekli malzemeler;

-Bir tatlı kaşığı cilt tipine uygun nemlendirici,
-Açık tonlarda ışıltılı ya da mat far, allık, ışıltılı pudra veya toz aydınlatıcı.
-Kalıcılığını arttırmak için tercihen makyaj bazı,
-Krem kabı.

Öncelikle koyacağınız bir tatlı kaşığı kadar cilt tipine uygun nemlendiriciyi bir kaba alın. Daha fazla kalıcılık isterseniz eğer ve varsa kaşığın ucuyla makyaj bazı ekleyebilirsiniz. Diğer bir kapta koyacağınız far, allık ya da pudrayı iyice toz haline getirin ve toz haline getirdikten sonra yavaş yavaş nemlendiriciyi içine ekleyin. Diğer yandan istediğiniz renk yoğunluğuna gelinceye kadar eklemeye ve karıştırmaya devam edin. Karışımı krem kabına aldıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki krem yapılı ürünler çok yağlı cilt tipine sahip olanlarda sivilcelenme yapabilir, cildi yağlandırabilir.


Bronzer Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özellikle de beyaz tenliler için bronzer vazgeçilmez makyaj malzemeleri arasında yer alıyor. Çamur gibi değil de kendi renginizmiş gibi doğal duran bronzer arayışındaysanız evde bronzer yapımından haberiniz var mıydı? Hem tamamen doğal hem de mis gibi kokan bir bronzer yapabilirsiniz.

Doğal bronzer için gerekli malzemeler;

-Bir miktar kakao,
-Alkol ya da kolonya,
-Bitmiş pudra ya da allık kalıbı.

Öncelikle biten pudra ya da allık kalıbını yıkayıp alkol ile temizleyip hijyenik olmasını sağlayın. Bu bronzer’ınızın homojenliği ve sağlığınız için çok önemli. Kapta kimyasal bir atık kalmamalı. Ardından kaba kakaoyu doldurup üstüne kadar tamamen kaplayın. Üzerine alkolü ya da kolonyayı sıkın ve tamamen ıslanmasını sağlayın. Dibine kadar tamamen ıslandığından emin olun ve biraz donması için 2 saat kadar bekletin. İki saat sonra üstüne birkaç kat peçete koyun. Sonra ağırlık yapması ve kururken çatlamaması için üzerine düz bir eşya yerleştirin. Kalın bir kitap olabilir. Bu şekilde tamamen kuruması için 2-3 gün bekletin. 3 gün sonra mis kokulu bronzer’ınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Sonrasında çatlama olursa tekrar alkol ya da kolonya sıkarak işlemleri tekrarlayabilirsiniz.


BB Krem Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Günlük hayatınızda fondöten yerine bb krem tercih ettiğinizi biliyoruz. Cilt tipinize uygun bb krem arayışındaysanız kendi bb kreminizi yapmaya ne dersiniz? Hemen hemen her bayanda bulunan 3 ürün ile kendi BB kreminizi yapabilirsiniz.

Gerekli malzemeler;

-Cilt tipinize uygun bir nemlendirici,
-Güneş kremi ya da güneş losyonu,
-Ve son olarak renklendirmek için fondöten ya da pudra.

Öncelikle bir tatlı kaşığı nemlendiriciyi tabağa ilave edin. Ardından bir çay kaşığı güneş losyonu ya da güneş kremi ekleyin. Eğer yağlı ya da karma bir cilt tipine sahipseniz güneş losyonu, kuru ya da hassas bir cilt tipine sahipseniz güneş kremi kullanmanızı tavsiye ederiz. Pudrayı toz halinde kazıyarak cilt renginizin tonuna gelince kadar ekleyin ve iyice karıştırın. Ev yapımı bb kreminizi 2-3 hafta içinde tüketmelisiniz. Yani her 15 günde bir yenisini yapmalısınız. Çok beklediğinde kokusunda ya da kıvamında değişiklik olabilir. O zaman kesinlikle kullanmayın güzeller.


Doğal Eyeliner Yapımı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Doğal ürünlere karşı zaafınız varsa kendi eyeliner’ınızı kendiniz yapabilirsiniz! Aktardan alacağınız bir kaç ufak malzemeyle oldukça kalıcı olduğunu düşündüğümüz jel eyeliner yaptık.

Evde jel eyeliner yapımı için gerekli malzemeler;

-Bir çay kaşığı rastık
-Birkaç damla tatlı badem yağı
-Eski bir eyeliner kabı
-Bir çay kaşığı kaynamış ve ılımış şişe suyu ya da bir tatlı kaşığı aloe vera jel

Yapımı oldukça kolay. Bir çay kaşığı rastığın içine bir çay kaşığı kaynamış su ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 4-5 damla kadar tatlı badem yağı ekleyin. Tatlı badem yağının miktarını kaçırmamaya özen gösterin. Aksi taktirde eyeliner’ın kurumasını engelleyecektir ve kalıcılığını azaltacaktır. Son olarak karışımınızı eski bir eyeliner kabına alın. İşte hazır! Her kullanımdan önce biraz karıştırmanızda fayda var. Çünkü rastık dibe çökebiliyor. Tıpkı organik eyeliner’lar gibi. 2 defa üst üste uyguladığınızda güzel bir sonuca varıyorsunuz. Temizlerken bol su kullanmanızı tavsiye ederiz. Pamukla temizlerseniz rastığın minik tanecikleri göze kaçabiliyor. Ev yapımı doğal eyeliner tam da organik bağımlıları için!



Eski Rujlardan Yeni Ruj Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kullanmadığınız rujlardan sonra bir de sürekli kullanıp dibini görmeye başladığın rujların var değil mi? Çok dipte olduğu için kullanamıyorsun ama çok sevdiğin için de atmaya kıyamıyorsun. İşte şimdi onları değerlendirme zamanı! En sevdiğin rujlar muhtemelen renkleri birbirine yakın olacaktır. Hepsini birleştirip yepyeni bir ruja sahip olabilirsin.

Gerekli malzemeler;

- Kullanmadığın rujlar,
-Bir tabak ve çay kaşığı,
-Krem kabı ve karıştırma çubuğu,
-Koku vermesi için yasemin yağı,
-İçi su dolu kahve makinesı.

İlk olarak tüm rujları tabağın içine ekle. Ardından kahve makinesinde kaynamakta olan su buharı ile rujları sağlıklı olarak eritmeye başla. Kahve makinen yoksa rujları eritmek için benmari usulünü de kullanabilir, tencerede kaynayan suyun üzerindeki bir kap içinde de rujlarını eritebilirsin. Rujlar eridikten sonra kahve makinesını kapatın ve içine yasemin yağından 4-5 damla ekleyin. Bu, yeni rujunuza hem çok güzel koku verecek hem de dudağı besleyecek. Ardından karışımı krem kabına ekle ve donması için buzdolabında 5-6 dk kadar beklet. Evet şimdi yeni rujunu dudak fırçası ile kullanmaya başlayabilirsin.
Evde makyaj malzemesi yapımı gittikçe popülerleşmeye başladı. Ev yapımı ruj, baz, oje derken listemiz gittikçe uzamaya başladı. Kendi makyaj malzemeni kendin yap projelerimizi bir araya topladık!


Dudak Dolgunlaştırıcı Ruj Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dudak dolgunlaştırıcı özellikle olan rujlar ya çok pahalı oluyor ya da vaatlerini yerine getirmiyor. O zaman sen de kendi dudak dolgunlaştırıcı rujunu yapmayı dene.

Gerekli malzemeler;

-1 yemek kaşığı bal mumu
-1 tatlı kaşığı gliserin
-1 çay kaşığı karabiber yağı
-1 çay kaşığı pembe ve kahverengi gıda boyası
-1 çay kaşığı vanilya
-Krem kabı
-Çay tabağı, bir çay ve tatlı kaşığı,
-Kahve makinesi.

Öncelikle kolay erimesi için bal mumunu küçük parçalara ayırarak çay tabağına koy ve içi su dolu kahve makinesinde eritmeye başla. Ardından bir tatlı kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı karabiber yağı ve güzel koku ve tat vermesi için 1 çay kaşığı vanilyayı ekle. İstediğin renk yoğunluğuna göre de gıda boyasını ekliyoruz. Gıda boyası çok yoğun olacağı için her fazla eklediğin damlada rujun daha koyu bir renk olacak. Karışım donmadan hemen krem kabına almalısın! İçindeki bal mumu vazelinin aksine çok çabuk katılaşır, sert ve daha kalıcı bir ruj olmasını sağlar. 5 dk buzdolabında beklettikten sonra ev yapımı dudak dolgunlaştırıcılı rujun kullanıma hazır!
Evde makyaj malzemesi yapımı gittikçe popülerleşmeye başladı. Ev yapımı ruj, baz, oje derken listemiz gittikçe uzamaya başladı. Kendi makyaj malzemeni kendin yap projelerimizi bir araya topladık!


Doğal Ruj Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dudak dolgunlaştırıcı özellikli ruj tercihin değilse yine ev yapımı doğal ruj yapabilirsin. Üstelik sandığın kadar da zor değil!

Gerekli malzemeler;

-1 yemek kaşığı bal mumu ya da vazelin
-1 tatlı kaşığı gliserin
-1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
-1 çay kaşığı vanilya
-Küçük bir kap ve tatlı ve çay kaşıkları
-İçi su dolu kahve makinesi

Öncelikle bir yemek kaşığı vazelini küçük bir kabın içine koy ve kahve makinesinin buharıyla eritmeye başla. Kahve makinen yoksa yine tencere kullanabilirsin. Eriyen vazelinin içine bir tatlı kaşığı gliserini, bir çay kaşığı vanilyayı ve bir çay kaşığı kırmızı gıda boyasını ekledikten sonra iyice karıştır. Ardından karışımı krem kabına alıp 5 dk buzdolabında donmasını sağla. Yeni ve doğal bir ruja sahip olman kaç dakikanı aldı?
Evde makyaj malzemesi yapımı gittikçe popülerleşmeye başladı. Ev yapımı ruj, baz, oje derken listemiz gittikçe uzamaya başladı. Kendi makyaj malzemeni kendin yap projelerimizi bir araya topladık!


Doğal Dudak Peelingi Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Soğuktan ya da sıcaktan çatlayan ve kuruyan dudaklar için dudak peelingi şart. Piyasada satılan o minicik dudak peelingleri ya çok pahalı ya da işe yaramaz. O zaman dudak peelingini de kendin yapmaya ne dersin? Üstelik çok da doğal!

Dudak peelinginin amacı, dudağımızdaki ölü hücreleri temizlemek, kan dolaşımını arttırarak canlandırmak ve pürüzsüzleştirmektir. Dudaklarına dudak peelingi uyguladığın an yumuşacık olacağını göreceksin.

Gerekli malzemeler;

-2 yemek kaşığı şeker
-1 yemek kaşığı bal,
-2-3 damla zeytin yağı,
-2-3 damla badem yağı, (tercihen)
-İşlem sonrası dudaklara sürmek için dudak balmı.

Öncelikle şekerin içine zeytinyağını ekle. Ardından 2-3 damla badem yağını ilave et. Bir yemek kaşığı balı da ekleyip karıştırmaya başla. Hemen kullanmaya başlayabilirsin! Bir parça hazırladığın peelingden alarak parmakların yardımıyla dudaklarına bir kaç dakika dairesel hareketlerle masaj yap. 10 dk kadar bekledikten sonra dudaklarını durula ve lip balmını sür. Tam da kırmızı ruj sürecek kıvama geldiler değil mi?


Dudak Dolgunlaştırıcı Parlatıcı Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dudakları olduğundan daha dolgun gösteren şüphesiz ki parlatıcı (lip-gloss)lardır. Dudak parlatıcısını bir de dudak dolgunlaştırıcı özelliği ile kullandığında dudaklarının etkili görüntüsünü hayal edebiliyor musun? Parlak ve dolgun dudaklara sahip olmak için kendi dudak dolgunlaştırıcı parlatıcını yapabilirsin.

Gerekli malzemeler;

-Kullanmadığın rujlar
-Bir tatlı kaşığı gliserin
-1 çay kaşığı karabiber yağı ve badem yağı,
-Ürünleri eritmek için içi su dolu kahve makinesi
-Bir kap, çay kaşığı ve tatlı kaşığı
-1 tatlı kaşığı bal
-2 çay kaşığı vazelin

Öncelikle kullanmadığın rujları küçük bir kabın içine ekleyip kahve makinesinin buharında eritmeye başla. Rujlar eridikten sonra bir tatlı kaşığı balı içine ilave et. Ardından bir çay kaşığı karabiber yağını, 1 tatlı kaşığı gliserini ve 1 çay kaşığı badem yağını da ekle. Biraz yoğun kıvam alması için ise 2 çay kaşığı vazelini ekleyerek iyice karıştır. Kendin yaptığın bu parlatıcıyı bitirdiğin parlatıcı tüplerinde saklayabilirsin. Şişenin ağzındaki plastik kapağı çıkarıp yeni parlatıcını minik huni yardımıyla içine aktar ve plastik kapağını tekrardan kapat. Parlatıcının içindeki karabiber yağı dudaklarını zamanla dolgunlaştırıyor ve çok hafif bir yanma hissi oluşturabiliyor. Şekerli parlatıcıları tercih etmiyorsan içine bir çay kaşığı kadar vanilin de kullanabilirsin.

*Mahmure
*alıntıdır.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Şubat 2017, 20:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Evde makyaj malzemesi yapımı




En sevdiğim bölümm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Diğerlerini denemedim ama evde eski rujlardan ve rengini beğenmediklerimden 4 renk yeni ruj yaptım. Gerçekten iyi renkler karıştırıldığında harika sonuçlar çıkıyor ortaya. Varsa evde denemenizi tavsiye ederim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
doğal, makyaj, malzemeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evde Makyaj Sabitleyici Sprey Yapımı Desmont Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 14 Ocak 2015 19:03
Evde Puf Nasıl Yapılır?, Resimli Puf Yapımı Anlatımı, Renkli Puf Yapımı Violent El Sanatları 0 25 Eylül 2014 20:07
Makyaj Malzemesi Alırken Neye Dikkat Etmeli? Zen Makyajın Püf Noktaları 0 01 Mart 2013 22:04
Bir Kadının Ne Kadar Makyaj Malzemesi Olmalı Zen Makyajın Püf Noktaları 1 07 Kasım 2012 20:37
Hassas Ciltler İçin Makyaj Malzemesi Seçimi yoSun Makyajın Püf Noktaları 0 05 Kasım 2010 14:04