IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2018, 00:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıklı Makyaj Nasıl Temizlenir?




Gün içerisinde makyaj yapmak için aynanın karşısında bir hayli vakit ve çaba harcıyoruz. Fakat makyaj temizlemek de, makyaj yapmak kadar önemli bir detay. Makyaj temizlemede cilt tipine ve kullanım alışkanlıklarına uygun doğru makyaj temizleyiciyi bulmak kadar makyajın nasıl temizlenmesi gerektiği de önemlidir. Yani cilt bakım ürünleri uygunluğunun yanısıra ürünleri nasıl kullanacağımız ve yüzümüzü makyaj malzemelerinden en iyi nasıl temizlenebileceğine de dikkat edilmelidir. Makyaj temizlerken kullanılan malzemeler cildin oldukça hassas olduğu unutulmadan uygulanmalı, bakımlar yapılmalıdır.

1. Adım

Makyaj temizlemeye öncelikle cildinize uygun doğal veya kozmetik makyaj temizleme losyonunuzu bir yüz pedine dökerek cildinizi silin.

Yüzünüzü silerken önce alın bölgenizin ortasından başlayın. Alnınızı aşağı yukarı hareketlerle sol ve sağ yönünde temizleyin. Ardından daha fazla hassasiyet ile göz bölgenizi temizleyin.

Göz makyajınızı temizlerken yüzük parmağınızı kullanabilirsiniz çünkü yüzük parmağınız baskı yoğunluğu diğerlerine göre daha düşük olduğundan diğer parmaklara oranla daha hassas bir dokunuş gerçekleştirecektir. Göz makyajınızı göz kapağınızın iç kısmından dış kısmına doğru nazikçe temizledikten sonra yüz bölgenizi temizleyebilirsiniz. Yüz bölgenizi ise aşağıdan yukarıya doğru dairesel hareketlerde nazikçe temizleyin. Ayrıca bu adımda ped, pamuk yerine yüz temizleme mendilleri de kullanabilirsiniz.

2.Adım

Makyajınızı temizlerken mutlaka göz bölgeniz için farklı losyon ve ped, pamuk veya mendiller kullanın. Göz bölgenizdeki makyajınızı temizlerken rimelinizin daha iyi temizlenmesi için yağ bazlı temizleyiciler kullanın. Çünkü rimel katı kıvamlı makyaj malzemesi olduğu için yağ bazlı temizleyiciler daha iyi temizleyebilir.

Göz çevrenizi temizledikten sonra bir kere daha temiz bir pamuk, ped veya mendille silerek temizlendiğinden emin olabilirsiniz. Göz makyajınızı temizlerken badem yağı, zeytinyağı gibi doğal ürünlerden de yararlanabilirsiniz. Doğal olam bu ürünler göz makyajınızı temizlerken kaş ve kirpiklerinizi de besleyebilir.

3. Adım

Daha sonra yüzünüze uygun temizleme jeli veya temizleme sütü ile yüzünüzü yıkayın. Böylece cildinizdeki makyaj tam olarak temizlenmiş olacaktır.

4. Adım

Tonik, yüzünüzdeki açık gözeneklerin kapanmasına, sivilce, siyah nokta veya gözenek açılmalarını engelleyebilir. Bu yüzden yüzünüzü yıkadıktan sonra yüzünüzü tonik, maden suyu veya gülsuyu ile silin.

5. Adım

Makyaj temizliğinden sonra yüzünüze nemlendirici krem sürerek cildinizi nemlendirin.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
makyaj temizleme, saglıklı makyaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diş Taşları Nasıl Temizlenir? - Tartar Nasıl Temizlenir? Lykia Ağız ve Diş Sağlığı 0 07 Eylül 2014 12:31
Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir? oneofgirl Makyajın Püf Noktaları 0 21 Ağustos 2013 15:50
LCD Ekran Nasıl Temizlenir ? Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Temmuz 2013 18:10
Ütü tabanı nasıl temizlenir? Violent Ev Dekorasyonu 0 27 Haziran 2012 17:03
Balık Nasıl Temizlenir? efLatun Deniz Ürünleri 2 22 Nisan 2012 23:39