IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2012, 21:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kocaeli Mesire Yerleri




Mesire Yerleri

Kuzuyayla: Çam, kayın, ıhlamur ağaçları ve rengarenk çiçeklerle çevrilmiş yoldan Kuzu Yaylası'na gelindiğinde temiz havanın, panoramik manzaranın ve vahşi doğanın birbiriyle kaynaştığı görülür. Deniz ve göl manzaralı birkaç dağdan biri olup ayrı bir güzellik taşıyan Keltepe, yaz ve kış faydalanılabilecek bir özelliğe sahiptir.

Maşukiye: Keltepe eteklerinde bulunan Maşukiye, il sınırları içinde önemli bir mesire yeridir.
Temiz havası, alabalık çiftlikleri, orman içinden akan çağlayanlarla birlikte kestane, meşe, gürgen, ıhlamur, karaağaç, çınar ve meyve ağaçları arasındaki piknik yerleri, alabalık lokantaları, çiçek seraları ile bir doğa harikasıdır. Cilt ve mide hastalarının yararlandığı şifalı suları bulunmaktadır.

Soğuksu Piknik Alanı: Merkeze bağlı Bahçecik beldesinde bulunan Soğuksu Piknik alanı, bütün körfezi kapsayan manzarası, temiz havasıyla Kocaeli'nin hemen her yerinden vatandaşların, ağaçlar altında piknik yapmak için akın ettikleri bir mesire yeridir. Bölgeye ismini veren suyun mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Soğuksu tesislerinde dileyenler için et-mangal, soğuk meşrubat ve çay servisi büfe hizmetleri de verilmektedir.

Şehitler Korusu: İl merkez ilçe sınırlarında, Bağçeşme mevkiindedir. Antik Çağa ait sur duvarları içinde, körfeze ait manzarası ve temiz havasıyla piknik yapmaya müsait bir düzenleme mevcuttur.

Başdeğirmen Mesire Alanı: Karamürsel ilçesi, Karapınar Köyü'ne bağlıdır. Bölgeye Karamürsel Jandarma Komutanlığı'nın karşısından çıkan Karapınar yolu takip edildiğinde 8 km. sonra ulaşılmaktadır. Başdeğirmen Mesire Alanı yeşillikler içinde anıtsal çınarların çevrelediği dereler boyunca devam eden sırtlarda doyumsuz manzaralı trekking sahalarına sahiptir. Altmış arabalık otopark alanı ile çocuk oyun sahaları, alabalık ve mangal türlerinin alternatif sunulduğu açık ve kapalı tesislerin yanında su sesiyle dinlenmek için kurulmuş hamaklar da bulunmaktadır.

Şehitler Korusu : İlimiz İzmit ilçesi sınırlarında Bağçeşme mevkiindedir.Antik çağa ait sur duvarları içinde Körfez manzarası ile piknik yapmaya müsait alanı mevcuttur.Aynı alan içerisinde anfitiyatro da yaz gecelerinde eski Türk filmlerinin gösterimleri yapılmaktadır.

Eğreltidüzü Mesire Alanı-Suadiye-Kartepe : Kocaeli Kartepe İlçesi Suadiye beldesinde bulunan "Eğreltidüzü Mesire Alanı" Suadiye Belediyesinin yürütmüş olduğu "Sürdürülebilir Kültür ve Doğa Turizmi Projesi" kapsamında Samanlı Dağları içinde yer alan eşsiz doğa güzelliği, temiz havası ile1100 metre rakımlı alanda bulunmaktadır. Suadiye Belde Merkezinde 11 km. Kocaeli Merkezden uzaklığı ise28 km.'dir. Mesire alanında piknik masaları, çocuk oyun grupları, salıncaklar, 1600 metrelik yürüyüş yolları, motokros pisti, futbol ve voleybol sahaları, seyir terası bulunmaktadır. Bu alanda her yıl Temmuz ayında Suadiye Belediyesince geleneksel hale gelen "Kartepe Yayla Şenlikleri" düzenlenmektedir.

Kadırga Yaylası-Yazlık-Gölcük : Kocaeli Gölcük İlçesi Yazlık Beldesinde bulunan Kadırga Yaylasına Kocaeli D-130 Karayolunu takiben Yeniköy yoncasında Yazlık Beldesine giriş yaparak güneye doğru 5 km sonra ulaşılabilir. 1988 yılından beri düzenlenen Geleneksel Kadırga Yayla Şenlikleri her yıl Temmuz ayının 3. hafta sonu periyodik olarak 3 gün süreyle devam etmektedir.Çeşitli etkinliklerle yapılan şenlikler yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerle daha da görkemli bir şekilde sürdürülmektedir. Bu şenlikler kapsamında Karadeniz yöresine ait çeşitli el sanatları sergilenmekte ve yemek kültürü çeşitli şekillerde misafirlere sunulmaktadır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kocaeli, mesire, yerleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van Mesire Yerleri Ecrin Doğu Anadolu Bölgesi 0 12 Kasım 2011 10:46
Manisa Mesire Yerleri Ecrin Ege Bölgesi 0 17 Eylül 2011 11:04
Tunceli Mesire Yerleri Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 18:20
Eskişehir Mesire Yerleri Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 21 Ağustos 2011 13:04
Erzurum Mesire Yerleri Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 06:15