IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2020, 12:44   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karların Ortasında Sıcacık Bir Kış Masalı Yaşatan Kartepe’de Gezilecek Yerler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kocaeli’ne bağlı Kartepe, hafta sonu gidilebilecek yerlerin başında geliyor. Kartepe’ye gitmek için en uygun dönem ne zaman diye sorarsanız bizce belli bir mevsimi yok, tüm hava koşulları onu ayrı güzelleştiriyor.

İstanbul’a çok yakın konumda olduğundan hafta sonları günübirlik ziyaretçisi çok. Özellikle kış turizmi için yoğun ilgi gören Kartepe’de, kar seviyesi uygun olduğunda harika bir kayak tatili yapabilirsiniz. Marmara Bölgesi’nin üçüncü yüksek noktası olması ve İstanbul, Yalova, Sakarya’ya yakın konumu ile kayak ve snowboard sporlarını severler için cazibe merkezi olmasını sağlıyor.

Yarım pansiyon, sadece oda, oda kahvaltı konseptleriyle her bütçeye uygun Kartepe Otelleri’nden size en uygun olanını seçebilirsiniz.


Doğal güzellikleri ile göz kamaştıran Kartepe’de yapılabilecek daha pek çok aktivite var. Doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, binicilik, paintball, kuş gözlemciliği ve dağ bisikleti gibi pek çok aktivite olanağı sağlayan Kartepe’den harika anılarla döneceksiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kartepe’ye Ulaşım
Peki Kartepe nerede? diye soracak olursanız, Maşukiye’ye 15 km mesafede bulunuyor. E5 üzerinde İzmit’ten ilerlediğiniz yolda Sapanca ayrımına girdiğinizde 8 km sonra Maşukiye’ye, 15 km sonra da Kartepe’ye ulaşabilirsiniz.

Kartepe’ye TEM Otobanı üzerinden ulaşım sağlayacaksanız Sakarya yönüne dönüpSapanca’ya ulaşmanız gerekiyor. 6 km sonra Maşukiye’ye 15 km sonra da Kartepe’ye ulaşabilirsiniz.

İstanbul Kartepe arası mesafe araçla 2 saat 15 dakika,
Bursa Kartepe arası mesafe araçla 2 saat 15 dakika,
Sakarya Kartepe arası mesafe araçla 1 saat,
Kocaeli Kartepe arası mesafe araçla yaklaşık 30 dakika
Ankara Kartepe arası mesafe ise ortalama 4 saat sürüyor.
Kartepe’nin Tarihi
Tarih boyunca Hititler, Frigler, Persler, Yunanlar, Traklar, Roma, Bizans, İskender İmparatorluğu, Emeviler, Anadolu Selçuklu Devleti, Latinler ve Osmanlı Devleti’ne ev sahipliği yapan Kartepe, Eski Yunan ve Romalıların Bitinya dediği bölgede bulunuyor.

1925 yılında nüfus mübadelesi ile Yunanlıların yerleşmeye başladığı Köseköy, sonradan başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere pek çok farklı bölgeden göç aldı. 1955 yılında 400 küsur nüfusu vardı. Sanayi tesislerinin kurulmasıyla zamanla gelişen ve nüfusu daha da artan Köseköy, 1970’li yıllarda 2000 küsur nüfusa ulaşarak belediye statüsü aldı.

Kartepe Kayak Merkezi
Doğal güzelliği, yemyeşil ormanları ve muhteşem Sapanca Gölü manzarasıyla dikkat çeken Kartepe, İstanbul’a yalnızca 1 saatlik mesafede. Green Park Kayak Merkezi, burada hizmet veren tek işletme olduğundan, tek ski pass ile merkezde bulunan her seviyedeki piste giriş yapma hakkına sahip olabilirsiniz.

Zirveye çıkış araçla 20 dakika olup, Kocaeli Belediyesi sık sık tuzlama çalışmaları yaptığından yollar genelde açık. Kartepe Kayak Merkezi’ne gitmek için en uygun zaman aralık ve mart ayı arası. Normal kış koşulları içerisinde karın yüksekliği 3 metreye yaklaşır.

Kartepe pistleri çeşitlilik açısından her türlü kayak severe hitap ediyor. Tüm zorluk derecelerine uygun pistlerin bulunduğu Kartepe’de, Green Park Kayak Merkezi’nin 4 ayrı lift çıkışı mevcut. Bunların üçü oturarak yukarı çıkabileceğiniz telesiyej, diğer ise ayakta yukarı çıkabileceğiniz teleski…

“Peki kayak ekipmanlarını nereden alacağız?” diye soracak olursanız, eğer Green Park Kayak Merkezi’nin bir de kayak odası bulunuyor.

Kayak yapmasanız bile karların ortasında romantik ve huzurlu günler geçirip, sucuk ekmek yiyerek kartopu oynayabileceğiniz harika bir kış tatiline kim hayır diyebilir ki?

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
karların ortasında sıcacık bir kış masalı yaşatan kartepe’de gezilecek yerler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bursa’da Gezilecek Yerler Beatrice Marmara Bölgesi 4 31 Mayıs 2020 18:03
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler PySSyCaT Akdeniz Bölgesi 0 15 Kasım 2014 10:15
Bayburtta Gezilecek yerler Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 12 Kasım 2011 08:48
Gaziantepte Gezilecek Yerler Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 02 Eylül 2011 23:20
Bingölde Gezilecek Yerler Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 02:22