IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2020, 12:47   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yalova’da Gezilecek Yerler




Termal sulardan göz kamaştıran doğal güzelliklere, gezilip görülmesi gereken yerlerden nefis mutfağına kadar Yalova hakkında anlatılacak çok şey var. Kuzeyinde Marmara Denizi, güneyinde Bursa, doğusunda Kocaeli ile çevrili olan Yalova, İstanbul’un yanı başındaki küçük bir şehir.

1995’ten beri il statüsünde olan şehirde ilk yerleşim izleri M.Ö. 3000 yıllarına dayanıyor.

Hititler, Frigler, Romalılar ve Osmanlılar gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan şehre adım attığınızda, Mustafa Kemal Atatürk’ün izlerine de rastlayacaksınız. Yalova’da gezilip görülmesi gereken çok yer var ama biz belli başlı yerleri, neden “mutlaka” görmeniz gerektiğini ve Yalova’da bulunduğunuz süre içerisinde tatmanız gereken birbirinden nefis lezzetleri anlattık. Hazırsanız, başlayalım:

Yalova’nın Doğal Güzellikleri
Delmece Yaylası
Yalova’nın en meşhur yaylaları arasında Erikli ve Delmece yaylaları yer alıyor. Çınarcık’a bağlı Teşvikiye beldesinden yola çıkarak kolayca ulaşabileceğin yaylanın yolu asfalt. Geniş ve düz bir alana sahip olan yaylanın doğal güzellikleri, ziyaretçilerin ilk dikkatini çeken detaylardan. Doğal yürüyüş parkurunu kullanarak hem yürüyüş yapabilir hem de temiz hava eşliğinde tüm bu eşsiz güzelliklere şahit olabilirsin. Delmece Yaylası’nda görebileceğin güzellikler arasında; toprak yolun ilerisinde bulunan Erikli Şelalesi de dahil pek çok şelale, şifalı su diye tanınan içilebilir su kaynağı ve Dipsiz Göl olarak bilinen derin bir krater gölü de bulunuyor. “Ben bu nefis doğa ile birkaç gün baş başa kalmalıyım.” diyenler, Delmece Yaylası’nda kamp yapılabildiğini de hatırlatalım.

Dipsiz Göl
Erikli Yaylası’ndaki göl, Büyük Dipsiz Göl ve Küçük Dipsiz Göl olarak ikiye ayrılıyor. Yolu asfalt olduğundan kolayca ulaşım sağlayabilirsin. Yürüyüş ve kamp yapmayı sevenler Büyük Göl’ün çevresini değerlendirebilir. Krater gölü olan Dipsiz Göl’de pek çok canlı yaşamakla birlikte durgun su olduğundan içmeye uygun olmadığını belirtelim. Derinliği halen belli olmayan ve tabanının çökmesi sebebiyle dipsiz sıfatını alan göl, ziyaretçilerin çok beğendiği doğal güzellikler arasında.

Termal
Türkiye’nin en önemli kaplıca merkezlerinden biri olan Yalova’nın Termal ilçesi, her sene yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlıyor. Romatizma, eklem ağrıları, sindirim problemleri, deri hastalıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde destekleyici bir işlevi olduğuna inanılan kaplıcalar, 104 hektarlık Termal Kaplıcaları Bölgesi’nde bulunuyor. Roma döneminde buhar ve sıcak suyun bir çeşit iksir olduğu düşünülüyordu. Yalova ziyaretinde Termal’e gidebilir, ilçedeki birçok otelde konaklayabilir ve Atatürk Köşk’ünü ziyaret edebilirsin.

Geyikdere – Çamlık
Yalova iline bağlı Altınova’nın yüksek tepelerinde bulunan Geyikdere, İzmit körfezinin kuşbakışı manzarasını sunan piknik alanları, serin çam ormanları, kuş sesleri ve alabildiğine yeşil görüntüsüyle günü birlik tatilin en popüler merkezlerinden biri.

Karaca Arboretumu
Yalova’nın doğal güzellikleri ile baş başa olmak, yeşile ve huzura daha fazla zaman ayırmak istersen ilk uğraman gereken yerler arasına Karaca Arboretumu’nu mutlaka eklemelisin. Asya, Avrupa, Afrika, Avustralya gibi farklı kıtaların yanı sıra Türkiye ve Yeni Zelanda’dan getirilen bitkilerle süslenen alan, Türkiye’nin ilk özel arboretumu konumunda. Tüm sıkıntılarını unutacağın birkaç saat için Samanlı Köyü’nü ziyaret etmelisin.

Sudüşen Şelalesi
Yalova’nın doğal güzellikleri saymakla bitmiyor. Sesiyle huzur bulup, esintisinde ferahlayabileceğin Sudüşen Şelalesi’ni de “Yalova’da görmen gerekenler” arasına eklemelisin. Şehrin doğa harikalarından biri olan şelale, yeşilin binbir tonuna sahip bir orman ile çevrili. Piknik veya kamp yapmak isteyenleri, doğa yürüyüşü ve bisiklet turu gibi aktiviteleri sevenleri bekliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yalova’da gezilecek yerler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bursa’da Gezilecek Yerler Beatrice Marmara Bölgesi 4 31 Mayıs 2020 18:03
Antalyada Gezilecek Yerler Violent Akdeniz Bölgesi 0 12 Haziran 2013 20:19
Edirne / Gezilecek yerler Ecrin Marmara Bölgesi 1 15 Aralık 2011 18:32
Bayburtta Gezilecek yerler Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 12 Kasım 2011 08:48
Gaziantepte Gezilecek Yerler Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 02 Eylül 2011 23:20