IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Haziran 2008, 16:43   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En Çok Hangi İnsanlar Aldatır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkler okulda İtalyanlar ise vergide hilebaz çıktı... Peki ya en çok aldatanlar kim ?

Amerikan ekonomi gazetesi The Wall Street Journal’ın (WSJ), araştırma şirketi GFK’ya yaptırıp yayınladığı araştırmaya göre, çeşitli alanlardaki hile ve aldatmada sonuçlar çok parlak değil. 19 ülkeden, 20 bin insan üzerinde yapılan anlaşmada ’hile ve aldatmanın’ yaygın ve büyük sorun olup olmadığı soruldu.

Bu ülkeler arasında 16 AB ülkesi yanında Türkiye, Rusya ve ABD var. Araştırmaya katılanların büyük bölümü ülkelerin çoğunda yönetim kurullarından, yatak odalarına kadar birçok alanda hile ve aldatmanın artan endişe kaynağı olduğunu belirtildi. GFK’nın Brüksel ofisinden Mark Hofman, insanların algılamalarında artış yaşandığını belirterek, "Çoğu insan toplumun etki ve ahlak değerlerinden memnun değil. Diğer insanların kurallara göre hareket etmediğini düşünüyor" dedi.

Ankete yanıt verenlerin yüzde 48’si vergiler üzerindeki hilelerin geçen on yıla göre daha fazla olduğunu söyledi. Cevap verenlerin sadece yüzde 10’u daha az olduğunu kaydetti. İş işlemleri de araştırmanın katılımcıları arasında endişe kaynağı oldu. 19 ülkede yapılan araştırmaya cevap verenlerin yüzde 55’i iş anlaşmalarında hilenin on yıl önceye göre daha yaygın olduğunu aktardı. Macarların yüzde 74’ü bu oranında on yıl önceye göre çok arttığını belirti.

Vergide en hilekár İtalyanlar

Araştırmaya katılan Avrupalıların yüzde 10’u iş alanında en fazla hile yapan ülke sorusuna, İtalya cevabını verdi. İtalyanların yüzde 40’ı da kendilerinin bu alanda en kötü millet olduğunu söyledi. GFK araştırmasına göre, İtalyanların yüzde 91’i ülkelerindeki en büyük sorun olarak vergiler üzerindeki hileleri gösterdi. Araştırmaya katılan İtalyanların yüzde 9’u da kendilerinin de vergi beyanlarında hile yaptığını itiraf etti.

Hababam Sınıfı örneği

Araştırmaya katılanlar, okullarda da hile ve aldatmanın da arttığını belirtti. Araştırma katılımcılarının yüzde 42’sine göre, on yıl önceye göre akademik alanda ciddi hile artışı var. Diğer ülkelere göre açık farkla

İsveçli katılımcılarn yüze 70’i hilenin okullarda artık daha yaygın hale geldiğini aktardı. Gazetede, Türkiye’nin akademik hilekarlıktan en fazla endişeli olan ülke olduğu yazıldı.

23 yaşındaki Canan Uğur, "Türkiye’deki en önemli filmlerden biri olan ’Hababam Sınıfı’nda bir sınıf dolusu öğrenci hile ve kopyalarıyla övünüyor" dedi.

İlişkide en çok aldatan Ruslar

Romantik ilişkilere gelince ise, araştırmaya katılanların yüzde 42’si aldatmanın on yıl önceye göre daha arttığını belirtmiş. Katılımcıların sadece yüzde 10’u daha az olduğu cevabını verdi. Araştırmada Rus katılımcıların yüzde 26’sı partner’lerini aldattığını kabul etti. Ruslar gibi diğer ülkelerden katılımcılar aldatmanın yanlış olduğunu düşünmüyor. Rusların yüzde 41’i ve Bulgarların yüzde 28’i romantik ilişkilerde aldatmanın ülkenin en önemli sorunlarından biri olmadığını aktardı. Kadınlarla erkeklerin aldatma tarzlerında da farklılık görülüyor. Yunanistan’da kadınların yüzde 12’si, erkeklerin yüzde 38’si partnerini aldattığını belirtti.

postagazetesi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Haziran 2008, 16:49   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: En Çok Hangi İnsanlar Aldatır?




aldatan aldanir :p

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aldatır, cok, hangi, İnsanlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsanlar, Bitkiler, Hayvanlar ve Diğer(!) İnsanlar Aze Düşünen Beyinler 22 30 Nisan 2016 20:31
Hangi Balık - Hangi Mevsim - Hangi Ayda - Ne Zaman Yenir? Sevda Deniz Ürünleri 1 27 Kasım 2012 08:26
Herkes mi Aldatır? Zen Sinema Dünyası 0 08 Haziran 2012 19:31
Hangi Burca Nasıl Davranırsanız Sizi Aldatır N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 07 Nisan 2012 02:19