IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Şubat 2010, 14:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vicdanınızı Nasıl Temizlersiniz?




Vicdanınızı Nasıl Temizlersiniz?

Ağır bir vicdan siz karşı çıkana kadar hayatınızı karartabilir.

Aslında geçmişte yapmış olduğunuz bir hata haricinde iyi bir adamsınız. Ama vicdanınız sizin hayatınızı yaşamanıza el vermiyor. Peki 4 adımda vicdanınızı nasıl temizleyeceksiniz?

Vicdanınızı temizlemek kolay bir iş değil ama bunu yapmak çok önemli çünkü vicdan günlük hayatınızı ve gece uykularınızı etkileyebilir. Suçluluk ve utanca hayatınızı mahvetmesi için daha fazla fırsat vermeyin; buna değmez. Hatta vicdanınızı temizleme zamanı geldi.

Aşağıda size vicdanınızı temizlemeniz ve bu gereksiz sorumluluktan kurtulmanız için 4 adım sunuyoruz. Bu adım, hareketleriniz başkalarını etkilediği için bunun sonuçlarına katlandığınızı ya da katlanmadığınızı varsayarak yazılmıştır. Bazen gizlilik daha fazla yiğitlik gerektirir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Size dırdır eden şeyden uzaklaşın

Vicdanınızı temizlemek için ilk adım dırdır yapan şeyden uzaklaşın. Bazen itiraf etmesi kolay olmasa bile kendi kendimizi yeriz. Sonuç olarak aklımızda zehirli bir bulut gibi gezinir ve onu görmezden gelmeye çalıştığımız her sefer daha da büyür. Bu bulutun önüne geçin ve ona karşı dürüstçe konuşun.

“Kafayı bulmak için dün gece annemleri ektim.”

Shakespeare’in Kral III. Richard oyununda kralın vicdanıyla yüzleşmesi son sahnededir veya vicdanı onunla yüzleşene kadar. Kral olana kadar öldürdüğü herkes teker teker geri döner ve ona ertesi gün savaşta öleceğini söyler. Uyanır ve bağırır “Ey korkak vicdan, sen nasıl bana eziyet edersin?” ama çok geç olur. İyi uyumak için canavarlarından kendini izole etseydi ve ertesi gün savaşta daha dinç olsaydı herşey daha değişik olurdu. Sadece tacını kaybetmekle kalmadı, Richard hayatını da kaybetti.

Temizlenerek yükünüzden kurtulun

İkinci adım, vicdan temizlemek için önemlidir. Adım birden alınan keskin ve doğru bir dille bir sırdaşa veya psikoloğa anlatın, günlüğünüze yazın veya bir kağıt parçasına yazın ve sonra onu yokedin. Bu “sisteminizden çıkarmak” ve vicdan yükünüzü taşımak zorunda kaldığınız tek sefere mahsus birşey olacak. Etrafta taşıdığınız bu suçluluktan ve kederden kurtulun.

Ama nerede temizlendiğinize dikkat edin. Romeo ve Juliet’te Juliet yasak aşkını hemşiresine söyledi ve o da Romeo’ya söyledi. Ve hepiniz sonunu biliyorsunuz. Hamlet’te ise Kral Claudius Hamlet’in babasını öldürdüğü suçluluğu dua okuyarak temizler ama hatası Hamlet’in duyabileceği bir yerde olmasıdır.

Vicdanınızı temizlemek için sadece iki adım daha…

Evreni onar

Vicdanınızı temizlemek için yaptığınız hareketi iyisiyle telafi etmelisiniz. Mümkünse yaptığınızın tam tersini yapın. Mesela, komşunuzun köpeğine tekme attıysanız, bir barınakta gönüllü olun. Ancak tersini yapmak imkansızsa benzeri bir kefalet ile bu görevi tamamlayın. Ama dikkat edin bu görevi tamamlamaya çalışırken başınızı daha fazla derde sokarak vicdanınızın ağırlığını arttırmayın.

Hamlet’i tekrar ziyaret ediyoruz: Danimarkalı prensin vicdanı çok ağırdır. Claudius’un babasını öldürdüğünden emin olunca, vicdanının hayaletleri bu yanlışı ödetmesi gerektiğini söylerler ve tek bir yol vardır: İntikam. Claudius’u öldür.

Evreni onarma çaban yapıcı ve yararlı olmalıdır, zarar verici değil.

Ellerinizi yıkayın… gerçekten


Hareketlerinizi telafi ettikten sonra vicdanınızı temizleyin ve ellerinizi yıkayın. Bu bir ayin gibidir ama kesinlikle çok değerlidir. Toronto ve Chicago’da yapılan araştırmalara göre “fiziksel temizlik yanlış hareketlerin üzücü sonuçlarını hafifletiyor ve bir insanın kendine bakış açısını düzeltiyor.”

Edebiyatın en ünlü – ve en sinirli – el yıkayanı ise Lady Macbeth’dir. Uyurgezerliği sırasında vicdanı tarafından cezalandırır ve Kral Duncan’ın kanını ellerinden yıkamaya çalışır. Bu lanetli kadın başarısız olur ve uyurken konuşması katil olaraka kendini ve kocasını açığa çıkarır.

Bu kimseyi şaşırtmamalı: Yaptığı yanlışlarla dürüst bir şekilde yüzleşmedi, halk içinde ve sesli olarak dile getirdi, evreni onarmak için hiç bir çabada bulunmadı ve ellerini yıkadığı zaman su ve sabunu unuttu.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Şubat 2010, 16:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vicdanınızı Nasıl Temizlersiniz?




En güzeli vicdanı kirletecek işlerden laflardan ve hareketlerden uzak durmak. Mendil değilki içine sümkürüp yıkayıp temizleyesin..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
nasil, nasıl, temizlersiniz, vicdaninizi, vicdanınızı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kral Kobra Özellikleri, Nasıl Beslenir, Nasıl Avlanır, Nasıl Çoğalır Violent Hayvanlar Alemi 2 06 Ocak 2020 00:22
Köpekbalığı Nedir? Nasıl Beslenir, Nasıl Avlanır, Nasıl Çoğalır–Hakkında Geniş Bilgi Violent Hayvanlar Alemi 0 25 Ocak 2014 20:23
Kedi Nasıl Bir Hayvandır, Fiziksel Özellikleri, Nasıl Beslenir, Nasıl Çoğalır Violent Evcil Kediler 0 25 Ocak 2014 20:17
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 18:18
Gline'deki permanently kelimesini nasıl silebilirim? veya nasıl editleyebilirim? sohbetsevgi Unreal IRCd 4 19 Ağustos 2007 10:25