IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2010, 21:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kırmızı Civa Nedir?




kırmızı civa ile ilgili bir bölum açmak istedim ilgilenen ler vede ilgisi olanlar buraya merak ettiklerini vede bildiklerini yazarsa sevinirim...ben bildiklerimi aktarıp gerisini sizlerin yorumuna bırakıyorum....
......
KIRMIZI CİVA amerikan deyimi ile bir şehir evsanesidir ruslara göre civa tuzlarının yuksek radyasona bırakılıp kızıla dönuşmesidir hiç bir yerden alıntı yapmadan sadece aklımda olanalrı yazmak istyiorum vede yaşadığım bazı olaylarımı sizinle yaşamak istiyorum kırmızı civa 1gk 1 milyon dolara kadar alıcı bulabiliyor neden derseniz en önemlisi olan 40*40 natyonal olanıdır bu madde insanın kendi bedenine enjekte etmesi ile vucudu 20 yıl gençleştirildiği biliniyor diğer kalitelerine göre kitle imha füze başlıklarda kullanıldığıda bazı kaynaklardan öğrendim asıl özeliği maddenin çekim alanının güçlu olmasıdır bir dönem eski yapım siyah beyaz gurundig marka tv lerin içinde olduğu ve singer marka dikiş makinalarda olduğu söylentisi tum dunyada bu iki ev aletinin kara borsaya düşmesine neden olmuştur..bir maddenin kırmızı civa olduğunu veya içinde olup olmadığınızı nasıl anlarsınız...cep telefonunuzu yanaştırdığınız anda telinizde ki şebe direk kesintiye uğrayıp şebe yok sinyali veriyor...kendin denedinmi derseniz evet denedim ve gördum hatay reyhanlıda kırmızı civa olduğu ve alıcılarla temasa geçildi ve benide exper olarak yanlarına aldılar bildiğim butun testleri yaptım kırmızı civaydı ama 10*10 düzeyi idi gerçekten o maddeyi görmek tuaf bir duygu...merak ettiklerinizi vede bilgilerinizi paylaşmak isterim iyi if ler dilerim...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Mart 2010, 13:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kırmızı Civa Nedir?




Efsane geri döndü: Kırmızı Civa
Amerikalılar’ın tabiriyle “urban legend” yani şehir efsanesi. Ama gerçekte tam bir soğuk savaş öyküsü. Kırmızı civa!
16 Nisan 2009 / 12:13





Amerikalılar’ın tabiriyle “urban legend” yani şehir efsanesi. Ama gerçekte tam bir soğuk savaş öyküsü. Kırmızı civa!

Gariptir, bu efsane, nedendir bilinmez, şimdi geri döndü. Bugün “minicik” bir haberle gazete sayfalarına yansıdı.

“Suudi Arabistan’da yüzlerce kişi ‘kırmızı civa’ bulmak için eski dikiş makinelerine hücum etti, polis soruşturma başlattı.

Dulum şehrinde iki terzi dükkanının camları kırıldı, dikiş makineleri çalındı. Medine’deki civa avcıları, cep telefonlarını dikiş makinesinin iğnesine yaklaştırıyor, hat kesilirse, içinde kırmızı civa olduğuna hükmediliyor.

Suudi basınına göre, kırmızı civa içerdiği tespit edilen Singer marka makineler karaborsada 50 bin dolara satılıyor.”

Hepsi bu. Tabii haber hayli eksik. Kırmızı Civa nedir, ne iş yapar, nerde, ne zaman ortaya çıktı, hele hele şimdi neden peşinde koşuluyor yok. Asıl bir de Türkiye macerası var Kırmızı Civa’nın.

Çünkü Kırmızı Civa’nın peşinde koşanların maceraları, bir tür Altın Post öyküsü. Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız bir haberde şunlara yer vermiştik:

“Siyah beyaz televizyonlarda bulunduğu iddia edilen kırmızı civanın çok para ettiği iddiasına inananlar tamircilere akın etti. Konya Televizyon ve Radyo Tamircileri Odası Başkanı Kadir Erölmez, sanal alemde 1950-1965 yılları arasında Almanya'da üretilen grundig marka televizyonların içerisinde kırmızı civanın bulunduğu ve yüksek fiyatlara satıldığı ile ilgili iddalar dolaştığını belirterek bunu duyan insanların televizyon tamircilerine akın ettiğini söyledi.”

Tabii “nadir bulunan” bu televizyonların fiyatı 35 bin ile 100 bin lira arasında değişiyor. Bir TV’nin veya dikiş makinasının içinde bulunduğu nasıl anlaşılır diyorsanız, çözümü basit: Cep telefonunuzu yaklaştırıyorsunuz hat kesiliyor!

Yine aynı habere göre günde 20-25 kişi televizyon tamircilerinin kapısını aşındırıyor. Yani bir fenomen var ortada. Hele internet ortamında bu makinalara arayanlar ve satanlar uzun bir liste oluşturuyor.

Kırmızı civa diye birşey var mı?

İkircikli soru aslında bu. Gören yok. Varlığına ilişkin tartışma da çok. Yani söylentilerle yetinmek zorundayız.

Bunlara göre, cıva tuzları yoğun radyasyona tabi tutulduklarında kırmızıya dönüşüyor. Güçlü bir füzyon bombası yapımı için elverişli malzeme haline geliyor.

Yani bir tür dolandırıcılık öyküsü sayabilirsiniz! Ama mesele bu kadar basit değil. Dünya çapında bu iddialar öyle bir hal almış ki, sonunda ABD Kongresi bir alt komisyon kurup konuyu araştırmış!

“Asılsız” denmiş. Fakat efsaneyi durdurmak mümkün olmamış. Uluslararası alanda uzunca bir süre, 'kırmızı cıva' satmaya yönelik teklifler dolaşmış. (Kilosunun 200-300 bin dolar olduğu söyleniyor.)

Bu tekliflerin bazıları da, Irak'ın o zamanki yönetim organlarına yapılmış. İleri sürülen örnekler, kırmızı boyalı cıva çıkmış. (2002 ve 2006 yıllarında bu konuda ABD’de çokça yayın mevcut.) Yani dolandırıcılık işi de-elbette bilindiği kadar-pek başarılı olmamış.

Peki ya Türkiye?

İşte size 18 Ağustos 2007 tarihli, üstelik Anadolu Ajansı tarihli bir haber...

“Siirt’te ‘radyoaktif kırmızı civa’ operasyonu...

Siirt'te, kurşun alaşımlı koruyucu kapsül içerisinde nükleer ve radyoaktif özellik taşıyan kırmızı civa olduğu tahmin edilen madde ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda bir kişinin, Mersin'den yüklü miktarda sahte ABD doları ile nükleer ve radyoaktif özellik taşıdığı sanılan maddeyi Siirt'e getireceği ihbarı üzerine ''Huzur 56'' adlı operasyonun başlatıldığı bildirildi.

Kurtalan yolunda durdurulan bir minibüsteki Y.Ş'nin (43) üstünde ve çantasında yapılan aramada, 61 sahte 100'lük ABD doları, 8x5 santimetre ebatında, kurşun alaşımlı koruyucu kapsül içerisinde kırmızı civa olduğu tahmin edilen nükleer ve radyoaktif madde ile 19 kaçak menşeli uyarıcı tablet ele geçirildiği belirtildi.”

Nasıl? İlginç değil mi?

Kimden çıktı bu Kırmızı Civa?

Peki ama bu efsanenin çıkış noktası neresi? İddialara göre (!), Kırmızı Civa’nın varlığına dair söylentiler, 1992 yılında ITAR-TASS (gayet ciddi bir haber kanalı olarak bilinir) Rus haber ajansından kaynaklanan bir habere dayanıyor.

Ama kırmızı civanın duyuluş tarihi bu değil. 1980’ler. Yani soğuk savaşın en keskin olduğu yıllar. Amerikan kaynaklarına göre bu söylence ve kırmızı civanın karaborsada satıldığına ilişkin bilgiler 1980-81-82 yıllarında görülüyor.

Yani Ruslar’ın (Sovyetler’in) keşfi sayılıyor ve o günün şartları içinde Batı ülkelerini huzursuz ediyor. 1993 yılında Rus Pravda Gazetesi’nde yayınlanan/gönderme yapılan bazı çok gizli belgeler kırmızı civadan bahsediyor.

Buna göre varlığı şüpheli bu materyaller, Sovyetler’in dağılmasından sonra bazı Rus işadamları tarafından Ortadoğu’da satılmaya çalışılmış.

Durum bu. Tabii böyle bir efsanenin aynı ismi taşıyan romanı ve hatta video oyunu olduğunu ekleyelim.not:bilgi ve göruşlerinizi bildire bilirsiniz bu makale ile daha fazla bilgi vermişimdir umarım iyi if ler....

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2010, 03:15
buyucu_
Bu Mesaj FrAnK}{MArtIN tarafından silinmiştir. Sebep: reklama gerek yok
Cevapla

Etiketler
civa, kirmizi, kırmızı, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ben Nedir? Vücuttaki Benler Neden Ve Nasıl Oluşur? Kırmızı benler hakkında bilgi Zen Sağlık Köşesi 0 05 Şubat 2013 16:36
Hiç Modası Geçmeyen ''Kırmızı'' -Kadının Vazgeçilmezi ''Kırmızı'' Sevda Ah Kadınlar 5 22 Ekim 2012 09:58
Sevimli Kırmızı Pandalar.. (Kırmızı Panda Resimleri.) Sevda Hayvanlar Alemi 0 17 Ağustos 2012 02:19
Kırmızı Pancar - Kırmızı Pancar Nedir - Kırmızı Pancar Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 18:30