IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Kasım 2013, 08:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilinçaltı nedir ve nasıl çalışır?




Bilinçaltı zihin-beden bütünlüğünde kişinin işletim programıdır.
Beyni vücudu yöneten bilgisayar gibi düşündüğümüzde, bilinçaltı bilgisayarın yazılım programıdır. Beyin-vücut bilgisayarı ancak yazılım programı doğrultusunda hareket eder. Anne karnından itibaren başlayan yazılımın ana hedefi bedeni korumak, kollamak, hayatta tutmak ve türün devamlılığını sağlamaktır.
Tüm canlılarda ortak olan canlılığı muhafaza etmek ve türün devamlılığını sağlama programı insanda bilinçaltı denilen yazılımla sağlanmaktadır.
Diğer canlılardan farklı olarak sosyal bir varlık olan insanın korunma sisteminin yani bilinçaltının yazılımı çevreden gelen uyaranlarla şekillenir.
Bilinçaltı insanda nasıl yazılmaya başlar?
Anne karnında ve doğumla beraber bembeyaz bir sayfa olan bilinçaltı yazılım çevresel uyaranlarla etkin bir şekilde yazılmaya başlar. Bilinçli aklın devrede olmadığı bu dönem, özellikle 0-10 yaş arası oluşan yazılımlar kişinin inançları haline gelir. İnançlar, artık üzerinde düşünmediğimiz mutlak doğrularımızdır.
Bilinçaltı yazılımları depolanana bilgilerle oluşur. Bu yazılımlarla bizim kişiliğimiz,davranış kalıplarımız ortaya çıkar. Bilgi aynı zamanda duygularla kodlanır. Bilinçaltının hedefi, kişiyi hayatta ve güvenli alanda tutacak yazılım programıyla refleks hareketler, otomatik davranışlar oluşturmaktadır.
Küçük bir çocuk sıcak sobada elini yaktıysa bundan sonra refleks olarak sobadan uzak durur. Küçükken boğulma tehlikesi geçiren bir çocuk ömrü boyunca sudan korkabilir. Ben küçükken annemin dişçi koltuğunda acıdan bayılma hikayesini defalarca dinlemiştim.
Ortaokul yıllarında tüm gece diş ağrısı çekip sabah diş hekiminin kapısında ağrımın zınk diye durduğunu biliyorum. Annemin anılarıyla dişçi koltuğunun tehlikeli olduğu inancına sahip bilinçaltı yazılımım beni o tehlikeden korumak için ağrımı kesiyordu.
Bilinçaltı ve duyguların ilişkisi nasıl?
Bilinçaltı duyguları üretir ve saklar. Yaşarken tecrübelerle açığa çıkan duygunun enerjisi tüm bedende saklıdır. 5 yaşında bir kız çocuğu eteğini açtı diye azarlanıp dayak yediyse, açığa çıkan negatif enerji bedende bloke olur. Buna benzer olaylar tekrarladığında bilinçaltı eteğin açılmasının tehlikeli olduğunu ‘yazar’.20 yaşında rüzgardan eteği açılsa veya eşi eteğini kaldırsa aynı 5 yaşında dayak yediğinde hissettiği kötü hisleri hisseder. Çünkü o an bloke olmuş enerji titreşir. Bilinçaltına göre tehlikeli alana girilmiştir.
Bilinçaltında duygular nasıl saklanır?
Bilinçaltı bilgisayarın ‘hard disk’i gibidir. Yaşanılan her duygu yüklü olay birçok detayı ile burada saklanır. Tekrarlanan davranışların kaydı tutulur. İhtiyaç halinde bu bilgiler kullanılır.
Bilinçaltı hafızasındaki bu bilgiler aynı zaman da bilge yanımızdır. Bazen çözümsüz gibi düşünülen durumlarda bilinçaltı bilgi dosyalarını açarak çözüm üretir.
Bu çözümler her zaman mantıklı olmasa da, her zaman aynı amaca hizmet eder. Amaç, kişiyi güvenli alanda tutmak. Hard diskinde erkeklerin zararlı mahluklar olduğu bilgisi varsa, evlenince bu bilgi doğrultusunda bulduğu çözüm vajinismus olabilir.
Bilinçaltı zihnimizin neresidir?
Bilinçaltı zihnin hayal kuran bölümüdür. Hayaller hayata yön verir, hayaller doğrultusunda davranışlar ortaya çıkar. Hayal dünyasının genişliği, renkliliği yaşamı renklendirir, kişiyi üretken yapar. Olumlu hayal kurmak başarının anahtarıdır. Tüm başarılı buluşlar, sanat eserleri hayaller sonucu ortaya çıkmıştır. Bu gerçeğe rağmen çocukların hayal kurmaları istenmez, bastırılır. Sıkça hayal kırıklığı yaşayan çocuklar hayal kurmayı bırakır veya olumsuz hayal kurarlar.
İlk gece efsaneleriyle yetişen genç kız. İlk gecenin hayalini kurar ‘ağrılı, acılı bol kanamalı’ ve hayali gerçekleşir. Korktuğu başına gelir.
Bilinçaltı otomatik davranışlarımızı yönetir. Araba kullanmak, bisiklete binmek, yazı yazmak gibi. Tekrarlarla bilinçaltı kayıtlarına geçen davranışları daha sonra bilinçli akılla düşünmeyiz. Bilinçaltımıza hitap eden reklamdaki deterjan ‘beyazları bembeyaz renklileri capcanlı yapar’.
Senenin moda rengi kırmızıysa, yeşili nedense giyemeyiz. Bilinçaltı kişiyi güvenli, değerli bir alanda tutma gayretiyle çevreyle iletişim ve etkileşim halindedir. Bu durum kişiyi suiistimallere açık hale getirir.
Bu yapıdan dolayı:
- Kimisi modayı takip ederek kendini değerli hisseder.
- Kimisi estetik ameliyatlarla güzelleşerek.
- Kimisi bedenini ‘özgürce’ kullanarak.
- Kimisi birilerinin altında ezilerek.
- Kimisi birilerini ezerek.
Kişinin davranışları tutarsız gibi gözükse de, davranışların temel hedefi aslında aynıdır.
Değerli olmak, güvende olduğunu hissetmek.
Kişiler üzerinde oluşturulmak istenen değişim bu özellik kullanılarak kolayca yapılabilir.
Kitleler harekete geçirilebilir veya tüm toplum uyutulabilir.
Bilinçaltı yazılımlar bizi hedefe kilitler. Enerjimizi üretir ve hedef doğrultusunda kullanır. Var olan yaşam enerjisi bir şekilde kullanılmak zorundadır. Bu enerji bilinçli aklın tercihi ile varoluş programıyla uyumlu kullanıldığında kişi tekamül yolculuğunda ilerler. Bu enerjinin tüm insanlığa yansımaları olur (buluşlar, sanatsal faaliyetler… vb)
Bilinçli aklın tercihi yoksa enerji tamamen bilinçaltının kontrolünde yani koşullanmalar, şartlanmalar doğrultusunda kullanılır. Bilinçli bir tercih yoksa bu enerji rahatlıkla başkalarının tercihleri ve hedefleri doğrultusunda harcanır. Kendini ifade edemeyen kadının enerjisi hastalıklara yol açar.Kadının kendi döngüsünde kullanılmayan dişil enerjisi, sapkınlıklara bağımlılıklara yol açabilir.
Sosyal zekası çok iyi olan bir çocuk babasının koşullandırmasıyla mühendis olabilir. Çoğu kez başarısız bir mühendis. Bazen kişi sakin bir kasabada huzurla yaşayacak enerjisini şehrin koşuşturmacasını da hovardaca harcayabilir.
Bilinçaltı bizi nasıl yönlendirir?
Varlığını bariz olarak hissettiğimiz enerjimiz an be an dalgalanmalar gösterir. Bizi harekete geçiren duygu ve düşüncelerle ilişkilidir. Olumlu duygular içinde kendimizi enerjik hissederken, olumsuz duygular kolumuzu kanadımızı kırar. Başarıya kilitlenenbilinçaltı başarı yolculuğu için gerekli enerjiyi üretir. Bu kişilerin hiç yorulmadan çalıştığına şahit oluruz.
Kişi “sen yapamazsın, beceriksizsin, sakarsın” cümleleriyle çocukluğu geçtiyse bilinçaltı programı başarısızlığa yol açan tükenmişlik meydana getirir. Bu durumda hedefi başarısızlıktır enerjisi atıl vaziyette kalır.
Bilinçaltı ona söylenen, beklenen doğrultuda enerji üretir. Bu anlamda kişinin bilinçli tercihleri önemlidir. Bilinçaltının kontrolünden, bir bakıma koşullanmalardan özgürleşmek için bilinçli aklımızı beslemeli ve onunla bilinçaltı programımızı gözden geçirmeliyiz.
Sağlığı, başarıyı, huzuru tercih ettiğimizde, ” bilinçaltı” da çalışmalarını bu yönde organize eder.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilinçaltı, çalışır, nasıl, nedir, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Timüs (Tyhmus) Bezi Nedir? Nasıl çalışır? N999 Merak Ettikleriniz 0 30 Mart 2012 02:47
Hava Yastığı (Air Bag) Nedir ? Nasıl Çalışır Candy Merak Ettikleriniz 0 11 Eylül 2010 17:05
SUN işletim sistemi nedir? Nasıl Çalışır? Julw GNU, Linux ve UNIX 0 09 Aralık 2007 13:54
ISA Server nedir Nasıl Çalışır ? Julw Ağ, Network ve Networking 0 15 Kasım 2007 19:46