IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Şubat 2015, 20:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çiçeklere verilen anlamlar ne zaman ortaya çıktı




"çiçeklerin dili", ilk kez 1600'lü yıllarda İstanbul'da oluşturulmaya başlandı. 1716 yılında eşiyle birlikte İstanbul'da yaşayan İngiliz Lady Mary Wortley Montagu tarafından İngiltere'ye götürülen bilgiler, burada sürekli geliştirilerek, çiçeklere yüklenen anlamlara uluslararası nitelik kazandırıldı.

Çiçeklerin taşıdıkları anlamlara ilişkin Fransa'ya da sıçrayan merak, kısa sürede 800 çiçeğin anlamının belirlenmesine ve tüm dünyada ortak bir "çiçek dili" oluşmasına yol açtı.

Oluşturulan bu dil sayesinde, duyguların en kolay ve etkili şekilde ifade edilmesi mümkün olurken, bu dil göz önünde tutulmadan verilecek çiçekler, karşıdan hiç beklenmedik tepki alınmasına da neden olabiliyor.

"AYRILIK ÇİÇEKLERİ"

Tüm dünyada aşkların bir kez daha ifade edilmesi için fırsat olan 14 Şubat'ta, vereceği çiçeklerle sevgilisinin gönlünü fethetmek isteyenlerin, "kaş yapayım derken göz çıkarmak" misali, Hint açelyası, kırçıllı karanfil, sarı gül, nilüfer, sarı kasımpatı ve pembe gülden kaçınmaları gerekiyor.

Tüm dünyada kabul edilen çiçek diline göre, Hint açelyası, "Gerçek şu ki, her şey bitti", kırçıllı karanfil "Üzgünüm ama bitmek zorunda" anlamına gelirken, sarı gül, nilüfer ve sarı
kasımpatı "azalan aşk ve sevgiliden soğuma", pembe gül ise "sevgide kararsızlık" anlamlarını taşıyor.

Değişik anlamlar yüklenen çiçekler, sevgisini dile getirmek isteyenlere, henüz aşkını ilan etmemiş olanlara ve sevgilisiyle arasındaki sorunları gidermek isteyenlere de kolaylık sağlıyor.

"Çiçek dili"nde, "Seni seviyorum. Sana ihtirasla bağlıyım" anlamına gelen kırmızı gül, sevgisinin büyüklüğünü ifade etmek isteyenlerce tercih edilmesi gerekirken, çan çiçeği "aşkımıza sadakatle bağlıyım", Çin gülü "zarif ve çok güzelsin", orkide "Aşkım sen çok güzelsin, sen çok özelsin" anlamlarını içermesi bakımından önem taşıyor.

Aşkını, bu özel günde "çiçek dili"ni kullanarak ilk kez ilan etmek isteyenlerin ise kırmızı lale, mor leylak ile pembe veya kırmızı akasyayı tercih etmeleri gerekiyor.

Sevgilisiyle sorun yaşayan ve yeniden beraber olmak isteyenler de, duygularını çiçeklerle anlatabilirler. Terk edilen sevgili, aşkına fulya çiçeği gönderdiğinde "sevgilim geri dön" demek isterken, ayrılığa rağmen hala o özel kişiye karşı sevgisini sürdürenler, "Beni unutma, gerçek aşkımsın" anlamına gelen gardenyayı tercih edebilirler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlamlar, ciceklere, çıktı, ne, ortaya, verilen, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tam 3 bin 600 Yıl Sonra Ortaya Çıktı! Rhytia Haber Arşivi 0 16 Şubat 2014 20:28
Sır cihazlar ortaya çıktı! Deep Cep Telefonlar 1 26 Aralık 2011 04:35
• Gamze özçelik uzun zaman sonra ortaya çıktı. Sametold Haber Arşivi 0 31 Aralık 2010 17:52