IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Şubat 2015, 19:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Detoks yararlı mı yoksa öldürücü mü?




En iyi detoks ürününü bedeniniz kendisi üretir. Piyasadaki ayak pedi, cilt temizleme jeli, gıda takviye hapları ve içecekler gibi detoks ürünleri üzerinde yaptığımız deneylerde hiçbir olumlu etkilerinin olmadığını ispatladık. Bunları kullananlardan aldığımız kan örneklerinde herhangi bir detoks etkisi saptayamadık.

Detoks ürünlerinin serbest radikalleri etkisiz hale getireceği iddiası yalandır. Detoks tonikleri ve gıda takviyeleri yüksek seviyede antioksidan içerdiklerini iddia ederler, serbest radikalleri yok etmek için. Serbest radikalleri vücudunuz üretir ve hücre, DNA hasarına yol açabilir, ama aynı zamanda da bağışıklık sisteminizi bakteri ve virüslerden korumak için kilit rol oynarlar.

Vücut yediklerinizi kullanarak kendi aktioksidanını kendisi yapar. Dışarıdan gelen antioksidanlar ise böbrekler tarafından zaten atılır. Bağırsaklar düşman bir çevreye sahiptir ve pek çok zararlı bakterinin vücuda girmesine engel olur. Kalın bağırsak istenmeyen katı maddelerin kovulmasından sorumludur. Kalın bağırsağı temizleyeceğini iddia eden ürünler, buna yardımcı olamayacağı gibi koruyucu zara zarar da verebilirler.Cilt ise koruyucu bir bariyere sahiptir ve çok nadiren bir kimyasal ondan içeri girebilir. Cilde uygulanan detoks ürünleri içeri nüfus edemeyeceği için bir işe yaramayacaktır.

Karaciğerimiz toksik maddeleri zararsız içeriğe dönüştüren enzimler içerir. Bunlar suda çözülür ve idrar ile dışarı atılır. Öldürücü dozdaki alkolü bile 36 saatte temizler. Dolayısıyla dışarıdan bir kimyasal almaya ihtiyaç yoktur. Detoks tonikleri böbrek, karaciğer fonksiyonlarını geliştiremez. Bazı bitkiler metabolizmayı hızlandırabilirler, evet ancak bunun nedeni bedeninizin bunları zehir olarak algılayıp atağa geçmesidir. Eğer yüksek dozda alırsanız hastalık ve ölümlere yol açabilir. Bir de bazı detoks ürünleri böbrek ve karaciğeri, içerdiği idrar arttırıcı kimyasallar ile temizleyeceğini iddia eder. Ancak bunlar sadece su ve tuzu atarlar, bazı durumlarda tuz seviyesini düşürek kramplara hatta komaya bile sebebiyet verebilirler. Özetle, yüksek doz ilaç alma gibi bir durum söz konusu olmadıkça sindirim sistemi, böbrek ve karaciğerlerin dışarıdan bir detoks ürünü ile temizlenmesine ihtiyaç yoktur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
detoks, , yararlı, yoksa, öldürücü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaklaşık Öldürücü Doz PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 30 Eylül 2014 10:04
Yosun Öldürücü PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 30 Eylül 2014 00:20
Öldürücü Doz 50 PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 00:00
Bitki Öldürücü PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 25 Eylül 2014 23:40
Detoks Çayı Elysian İçkiler İçecekler 0 25 Şubat 2014 13:18