IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Eylül 2018, 13:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Farklı Kültürlerden 10 İlginç Davranış Biçimi




1. Tanıştığımıza Memnun Oldum

İnsanların tanışmak için kullandığı çok farklı usuller var. Japonya’da eller yanda, sırt düz, beli hafifçe kırarak karşılıklı eğilmek saygı ve hürmet dolu selamlaşma yöntemiyken, Tayland’da aynı şey için yaşça küçük olan, büyüğüne doğru yaklaşıp ellerini kavuşturarak hafifçe öne eğilir. İngiltere ve ABD’de ise selamlaşmak için sıkı bir tokalaşma en rahat ve alışıldık yöntemdir. Fransa’da ise sol yanaktan başlanarak yanaklar öpülür.

2. İtaatkar Ya Da Suçlu

Bazı Afrika ülkelerinde daha yüksek sosyal konumda birisi ile konuşurken aşağıya doğru bakmak saygı ifadesi olarak değerlendirilirken başka yerlerde bu, bir şeyi gizlemek veya utanç ifadesi olarak algılanır.


3. Kafanı Kullan

Yunanistan veya Bulgaristan’da kafayı aşağı ve yukarı sallamak “hayır”, sağa ve sola doğru sallamak ise “evet” anlamına gelir. Başka birçok yerde ise bunun tam tersidir. Aman “hayır” demek isterken “evet” demeyin. Başınız belaya girebilir.

4. Hediye Algısı

Dünyanın bazı yerlerinde hediye alındığı anda açılmazsa ayıp olarak karşılanır. Japonya veya Kolombiya’da ise hediyenin verenin önünde açılması kabalık olarak değerlendirilir. Bu geleneğin var olduğu bir ülkede yeniysen, adetleri öğrenmeden partilere katılmaya kalkma deriz.


5. Sümkürme

Birçok ülkede burnun akıyorsa etrafı rahatsız ederek durmadan ve ses çıkararak burun çekmektense, insan içinde sümkürmen tercih edilir. Diğer yandan Japonya gibi ülkelerde nezle de olsan, etrafta birileri varken sümkürmek kabalık ve yüzsüzlük göstergesidir.


6. Bir Arkadaşa Bakacaktım

Japonya’da sümkürmek milli gaf olarak değerlendirilirken, kalabalık içinde burun karıştırmak o kadar da ters bir durum olarak görülmez. Diğer çoğu ülkede ise tam tersine, birinin karşınızda burnunu karıştırması iğrenç ve utanç verici bir alışanlık muamelesi gördüğünden, illa yapılacaksa özel bir ortamda yapılması tercih edilmelidir.


7. Parmak Bastığınız Konu

İnsanları parmakla göstermek çoğu yerde ayıp karşılanır. Birini gözüne soka soka işaret etmek büyük bir saygısızlık olarak kabul edilir. Siz siz olun, vurgulamalarınızı parmağınızı kullanmadan yapın.

8. Başparmak Ucu

Endonezya’da yol tarif etmek için bile parmakla işaret edilmesi kabalık olarak değerlendirilir. İlla kullanılacaksa yan duran kapalı avuç üzerinde açık başparmakla yön göstermek tercih edilir.

9. Yazı Tura

Birçok ülkede yerde duran bozuk paranın, görmemezlikten gelinerek üzerinden geçilir. Tayland’da ise bozuk veya kağıt paraya basmak saygıdeğer krala büyük saygısızlıktır. Çünkü kralın yüzü bozuk ve kağıt paraların her iki tarafında yer alır.

10. Şefe Övgülerimi İletin

Bazı kültürlerde yemekten sonra kaçmış hafif bir geğirmeye pek de hoşnutsuz bakışlar fırlatılırken, bazılarında gürültüyle geğirmek yemeğe övgü anlamı taşır. Mesela Kanada’da, Eskimolar geğirmeyi “Teşekkürler, yemek mükemmeldi.” olarak yorumlar.

Filoji

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
farklı kültürlerden 10 ilginç davranış biçimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biz Türklere Özgü 9 Tuhaf Düşünce ve Davranış Biçimi Sır Serbest Kürsü 2 21 Nisan 2018 09:39
9 Farklı Örnekle Seri Katillerin Kurbanlarını Seçerken Kullandıkları İlginç Yöntemler Nogitsune Esrarengiz Olaylar 2 28 Ocak 2016 18:06
İngilizce Günün farklı saatlerinde farklı ifadelerle selamlamalar Violent İngilizce 0 23 Şubat 2014 16:58
“Deep Freeze”: Bilgisayar Güvenliğinde Farklı bir Yazılım, Farklı Bir Yöntem PyrO Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 15 Temmuz 2013 19:30
Şık & İlginç - Farklı Tasarımlı Sandalyeler.. Sevda Ev Dekorasyonu 0 07 Şubat 2013 16:51