IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Hesna

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Eylül 2018, 06:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Damaklarınızı şenlendirecek en iyi börekçiler




Börek çıtır çıtır lezzeti ve kıymadan peynire, patatesten ıspanağa birçok çeşidiyle hem Türk mutfağının hem de dünyada birçok mutfağın gözde lezzetlerinden. Türkiye’de de birçok şehrimizde farklı yapım teknikleriyle birçok börekçi yıldızlaşmış durumda. İşte Türkiye’nin en iyi börekçileri…


Börekçi Tevfik – Antalya 1991 yılından beri hizmet veren Börekçi Tevfik, Antalya'nın meşhur serpme böreği ile ünlü. Tereyağı ve hamur kalitesinin böreğe lezzet kattığını belirten Tevfik Usta, serpme börek denilince akla ilk gelen isimler arasında.

Kireçburnu Fırını - İstanbul Sarıyer'in lezzetleri ile ünlü adreslerinden tarihi Kireçburnu Fırını, Üsküdar böreği, su böreği, kol böreği ve gülböreği gibi çeşitli börek seçeneklerine sahip. Pek çok ünlü müdavimi olan mekân günün her saatinde kalabalık.

Börekçi Rıza - Adana Dışı çıtır çıtır, içi bol akışkan peynirli... Buranın böreğinin lezzet sırrı, Kars, Trakya ve Konya’dan gelen peynirlerin karışımında gizli. Mekân akşam 19.00’dan gece 04.00’e kadar açık.

Safinaz - İzmir Alsancak'ta yıllardır hizmet veren Safinaz, börek denilince İzmir'de akla gelen mekanlar arasında. Ispanaklı, kıymalı, patatesli ve peynirli gibi çeşitler bulabileceğiniz mekanda sabah saatlerinde kuyruk oluyor.

Çengelköy Börekçisi - İstanbul Su böreği, kol böreği ve tepsi böreği gibi çeşitleri ile damakları şenlendiren Çengelköy Börekçisi’nin spesiyali de peynirli ve cevizli Çengelköy böreği.

Tarihi Yeniköy Börekçisi - İstanbul Boğaz'a nazır konumu ve harika börek çeşitleri ile dillerden düşmeyen Yeniköy Börekçisi, odun ateşinde pişirilen börekleri ile gözde. Kıymalı ve peynirli böreklerden mutlaka tatmalısınız.

Acemoğlu Baklava Börek - İzmir Alsancak'taki en eski börekçilerden olan Acemoğlu Baklava Börek’in çıtır çıtır, ağızda dağılan su böreği İzmirlilerin akınına uğruyor.

Tarihi Odabaşı Çiğbörekçisi - İstanbul Çiğbörek severlerin vazgeçemediği mekânlardan olan Odabaşı’nın çiğbörekleri tam bir lezzet şöleni. Fatih'te yer alan salaş mekanda böreğin yanında soğuk bir ayran ise olmazsa olmaz.

Tarihi Sarıyer Börekçisi – İstanbul Sarıyer’in yıllara meydan okuyan efsane börekçisi. 1895’ten beri börek yapıyorlar. Deniz manzarasına karşı yiyebileceğiniz altı çeşit börekleri var.

Funda Pastanesi – Ankara Başkentteki üç şubesinde patatesli, kıymalı, peynirli ve ıspanaklı ev börekleriyle peynirli suböreği seçeneklerini sunuyorlar. Böreğin yanında sipariş edebileceğiniz, köy kahvaltısından Osmanlı kahvaltısına altı kahvaltı alternatifi de mevcut.

Aslı Börek – İstanbul Suböreği, ev böreği, kolböreği ve sigaraböreği çeşitlerini sunuyor. İstanbul dışında Ankara, Bursa, İzmit, Balıkesir, Eskişehir, Mersin ve Konya’da şubeleri var. Şerbetli ve sütlü tatlıları da çok lezzetli.

Tarihi Bilice Börekçisi – İstanbul Sıra beklemeye değecek kadar lezzetli börekler servis eden mekân, 1984’te açılmış. Üzümlüden patatesliye, peynirliden ıspanaklıya sekiz çeşit var. Özellikle suböreği enfes…

Papağan Çiğbörek - Eskişehir Çiğbörek tutkunuysanız, Odunpazarı’ndaki bu börekçi, burası uğramanız gereken adreslerin başında geliyor. Çiğböreğin mutlaka kıymalı olması gerektiğini söylüyorlar. Porsiyonları, oldukça doyurucu beş börekten oluşuyor.

Boşnak – İstanbul Boşnak mutfağı hamurişleriyle ünlü. Karaköy’de en lezzetlilerini deneme fırsatı bulacağınız mekânda beş çeşit börek var. Düğün böreğini ve patatesli böreği mutlaka tadın.

internethaber

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
damaklarınızı şenlendirecek en iyi börekçiler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Driveclub'dan gözlerinizi şenlendirecek bir video geldi Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 28 Eylül 2014 02:19