IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Kasım 2018, 21:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evinizdeki akvaryumu temizlemenin püf noktaları




Akvaryumda balık yetiştiriyorsanız ya da içi sağlıklı ve mutlu balık türleri ile dolu bir akvaryuma sahip olmak istiyorsanız, öncelikle akvaryumu nasıl temizlemeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Hijyen konusu, evde yetiştirilen balıklar için büyük önem taşıyor. Peki, akvaryumu nasıl temizlemelisiniz? İşte evinizdeki akvaryumu temizlemenin püf noktaları...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Evinizde balık beslemeyi seviyorsanız ya da ilk defa balık besleyecekseniz, öncelikle akvaryumunuzu iyi seçmeniz ve iyi temizlemeniz gerekiyor.*

Sağlıklı ve mutlu balık türleri ile dolu bir akvaryuma sahip olmak isteyen balık severlere akvaryumlarını düzenli olarak temizlemeleri gerekiyor. Zira hijyenden uzak kalan akvaryumlarda suyun formu bir müddet sonra bozulduğu için suyun içindeki doğal yaşamında balıklar adına tehlike yaratması kaçınılmaz hale gelir. Bu nedenle akvaryumu temizlemenin püf noktalarından bahsettik.*

Beyaz sirke kullanın

Pis suyu akvaryumdan dışarı attıktan sonra tankın yarısını ılık su ile doldurun ve temizleme işlemine geçin. Ilık suyun dökülmesinden sonra yarım kahve fincanı kadar beyaz sirkenin akvaryuma atılması ise akvaryumun içerisindeki bakterileri öldürmesi adına oldukça işe yarar.

Sünger yardımı ile tankı temizleyin*

Akvaryum temizleme’nin püf noktalardan birisi de emici bir sünger ile suyu boşaltılan akvaryumun camlarını ve zeminini temizlemektir. Bu aşamada özellikle kenar ve diplere ağırlık vererek akvaryum temizleme işlemlerini sürdürmek akvaryumun tam anlamıyla zararlı bakterilerden arındırılabilmesi için gereklidir.

Temizlik sırasında kimyasal ürün kullanmayın*

Akvaryum temizliği yaparken kimyasal ürünler akvaryumun yapısına zarar verebilmekte ve akvaryumda kalıntı bırakarak temizlik sonrasında balıkların su içerisinde zehirlenmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle kimyasal içeren bu tarz ürünler yerine akvaryumculardan satın alınabilecek akvaryum temizleme ürünlerinin tercih edilmesi tavsiye edilir.

Aparat temizliğine dikkat edin*

Akvaryumda yer alan aparatlar zamanla kirlenebildikleri ve bakteri yuvası haline gelebildikleri için bu aksesuarların temizliğine de dikkat edilmeli ve özellikle filtrenin hem içini hem de dışını ılık su ve sünger ile yıkamaya özen gösterilmelidir.

Akvaryum süslerini temizlerken dikkatli olun*

Aynı akvaryumda yer alan aparatların temizliği kadar önemli bir konu olan akvaryum süslerini temizleme de balıkların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri adına önemlidir. Bu nedenle akvaryum süslerini temizleme konusunda da titiz davranılması gereklidir.

Akvaryumu iyi durulamanız gerekir*

Akvaryum temizliğinin püf noktalarından başka birisi de yıkamadan sonra akvaryumu temiz bir bez eşliğinde durulamaktır. Durulama yöntemi olarak kağıt ya da gazete ile durulama tekniği ise sağlıksız olduğu içim tavsiye edilmemektedir.*

Su düzenleyicisi kullanın ve suyum sıcaklığına dikkat edin*

Temizleme işleminden sonra sudaki kloru yok etmek ve suyu tam anlamıyla düzenleyebilmek için su düzenleyicilerinden yararlanılabilir.
Su düzenleyicilerinin kullanım oranları akvaryum boyutlarına göre seçilebilir.*Akvaryum temizliğinde dikkat edileceklerden başka bir tanesi de temizlik sonrası akvaryuma koyulan suyun sıcaklığıdır. Bu nedenle temizlikten sonra ısıtıcıyı fişe takmak ve suyun derecesini akvaryumdaki canlılar için ideal dereceye çekmek oldukça önemlidir.

ALINTI

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akvaryum, temizligi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evinizdeki Wi-Fi sinyalini güçlendirin! Swat Bilgisayar Dünyasından Haberler 0 06 Şubat 2015 02:38
Fayans Temizlemenin Püf Noktaları Violent Ev Dekorasyonu 0 21 Kasım 2013 16:49
Makyaj temizlemenin püf noktaları Estela Makyajın Püf Noktaları 0 27 Temmuz 2013 16:05
Hindi Temizlemenin Püf Noktaları Liaaa Yemek Tarifleri 0 06 Kasım 2012 15:19
Evinizdeki Camlarda Yenilikler Afrodit Aile Evlilik ve Çocuklar 0 12 Kasım 2010 12:08