🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Hepimiz kuru fasulye, nohut gibi yemekleri çok severiz ve hatta Türk kültürünün kült yemeklerinin nerede ise başında gelir ama maalesef hazırlamak çok kolay değildir. Gerçi son zamanlarda konserve olarak hazır alabiliyorsak da evde hazırlanan kadar lezzetli olmuyor tabii ki.
Eğer evde kuru bakliyat hazırlayacaksanız ve bakliyat taze olmadığı için normal tekniklerle istenilen kıvamda yumuşamıyorsa bir gece önceki bekletme suyunun içerisine bir çay kaşığı karbonat atın, tuza ek olarak. Eğer bakliyatı ilk defa denediniz ve pişen yemeğin içerisinde bakliyatı yumuşatma olumuz yok mu derseniz. Yapmanız gereken çay kaşığının ucu ile yemeğe karbonat eklemek ama miktarı çok artırmayın, zira sağlık açısından çok saklıklı bir malzeme değildir karbonat.