IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Aralık 2022, 14:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Giysilerden Yağ Lekesi Nasıl Çıkar




Hızlı hareket et
Yağ lekesi kumaş üzerinde ne kadar uzun süre kalırsa, çıkarılması o kadar zor olur. Yağın ilk bulaştığı anda, düz beyaz bir kâğıt havluyla (parlak desenler veya renkler olmadan) mümkün olduğu kadar fazla yağı alın. Lekeyi kurulayın ama ovalamayın çünkü sürtünme maddeyi liflerin içine bastıracaktır. Bu teknik, masa örtüleri veya kumaş peçeteler gibi diğer öğelerle de işe yarayacaktır.

Dışarıdaysanız, kurumasını önlemek için lekenin üzerine biraz tuz veya şeker serpin. Giysinin üzerinde bulunan etiketteki yıkama talimatlarını okuyun ve bu talimatlara uygun olarak hareket edin.

Pamuk, sıcak suya ve birden fazla yıkamaya karşı dayanıklıdır, ancak sentetik kumaşlar yanıltıcı olabilir çünkü başka malzemelerin dahil olup olmadığını bilemeyebilirsiniz. Ancak birçoğu ılık suda yıkanmaya dayanabilir.
Kumaşın kalitesinden endişe ediyorsanız ve çekmesinden endişe ediyorsanız, soğuk suda yıkamak en iyisidir, ancak bu o kadar etkili olmayabilir. Bununla birlikte giysi ipek veya yün ise o zaman ona yapacağınız müdahaleler işi daha da içinden çıkılmaz bir hale getirebilir. Bundan dolayı profesyonel bir kuru temizlemeciyle iletişime geçmek daha iyi olacaktır.

Lekeye bulaşık deterjanı sürün
“Giysilerden yağ lekesi nasıl çıkar” sorusuna verilebilecek bir diğer cevap ise bulaşık deterjanı olacaktır. Bu durumda doğrudan lekeye bir ila iki damla bulaşık deterjanı uygulayın. Parmağınızla hafifçe sürün. Lif yönünde ovalayın. Bulaşık deterjanı yerine en sevdiğiniz çamaşır deterjanını kullanabilirsiniz. Bu uygulamada da yine hızlı olmanız oldukça önemlidir.


Kumaşı lekenin ters tarafından durulayın
Ürüne ilk müdahale yapıldıktan sonra durulama işlemi oldukça önemli olacaktır. Giysinizin leke olan kısmından durulama yaptığınızda, leke giysi liflerine doğru ilerleyebileceğinden dolayı ters işlem yapmanız oldukça yerinde olacaktır.

Giysinizin ters tarafından sıcak suyla durulayın (maksimum su sıcaklığı, üreticinin etiket kısmında yaptığı uyarıya uygun olmalıdır). Bu durulama işlemini birkaç dakika durulayın.

Çamaşır makinesi kullanılabilir
Ürünü çamaşır makinesine atarak da işlem yapabilirsiniz. Bunun için sürekli kullandığınız deterjanı kullanabilirsiniz. Ayrıca su sıcaklığını da uygun olan en yüksek sıcaklık seviyesine ayarlayabilirsiniz. Ayrıca leke çıkarıcı da ekleyebilirsiniz, ancak önce talimatları okuduğunuzdan emin olun.



Açık havada kurutun ve lekeleri kontrol edin
Giysileri gerekli olan yıkama işlemi sonrasında açık havada kurumaya bırakın. Ardından lekeleri kontrol edin. Kontrolleriniz sırasında lekenin tamamen çıkmadığını fark ederseniz ya da giysinin farklı bölgesinde de bulaşmış leke olduğunu anlarsanız o zaman uygulamayı tekrarlayabilirsiniz. Bunu gerekirse birkaç defa denemekten çekinmemelisiniz. Bu sayede belki de istediğiniz sonuçları alabilirsiniz (eğer sabırlıysanız).

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mum Lekesi Nasıl Çıkar? Sarya Nedir? 2 21 Şubat 2022 17:21
Muz Lekesi Nasıl Çıkar? Sarya Nedir? 1 06 Ekim 2021 21:11
Süt lekesi nasıl çıkar? Sarya Nedir? 0 06 Ekim 2021 20:32
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar Sarya Nedir? 0 06 Ekim 2021 20:31
Dut lekesi nasıl çıkar? Sarya Nedir? 0 06 Ekim 2021 20:30