IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2009, 21:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
aŞkIn meTafiZiği




Bütün aşklar istedikleri kadar uçarı tensellikten dünyevilikten uzak ayakları yerden kesik görünsünlersadece cinsel dürtüde temellenirler.Evethatta bu aşıklık hali sadece daha yakından belirlenmişdaha özelleşmişhatta sözcüğün en dar anlamıyla bireysellemiş cinsel dürtüdür.
-İnsanlığın genç kesiminin enerji ve gücüyle birlikte düşüncelerinin yarısını sürekli olarak meşgul ettiğiara sıra en büyük kafaları bile meşgul ettiğien önemli meselelerde belirleyici etki olduğu görülür.
-Aşk için çıkarılan bunca gürültü patırtı niye?Niye bunca itiş kakıştepinmekorkuendişe ve dert?Sonuçta amaçsadece bir Mecnun'un kendi Leylası'nı bulması değil midir?
-Aşkta bütün meselelerin aksine bireysel iyilikmutluluk ve acıların değil de insan cinsinin gelecekteki varlığının ve kendine özgü yapısının söz konusudur.
-Her aşık olma durumundabelli bileşim niteliklerine sahip bir bireyin üretilmesinin amaç olarak edinildiğisöz gelimi karşılıklı sevginin değil desahip olmanınyani fiziksel haz ve zevkin asıl tayin edici yan olmasından bellidir.
-Belli bir çocuğun dünyaya getirilmesitaraflar bilincinde olmasalar dabütün o aşk hikayesinin gerçek amaç ve hedefidir.Bu amaç ve hedefe hangi yol ve tarzlardan ulaşılacağı için önemsiz yanıdır.
-İki sevenin birbirine gittikçe artan eğilimleri bile bunların meydana getirebilecekleri ve getirmeyi arzu ettikleri bu yeni bireyin yaşama isteğidir.Hatta daha onların özlem dolu bakışlarının buluşması esnasında bile bu bireyin yeni hayatı uyanır ve ahenklibileşimi iyi oluşturulmuş gelecekteki bir birey olarak varlığını duyurur.Sevenler gerçek bir birleşme ve kaynaşma yoluyla bundan böyle sadece bu tek varlık olarak yaşamayı sürdürmek için tek bir varlık olmanın özlemini duyarlar ve bu özlem sonunda içinde her ikisinin de kalıtımsal özelliklerinin kaynaştığı ve birleştiği o tek varlıkta yaşama devam etmeleriyle gerçekleşir.
-Bir erkekle bir kız arasındaki karşılıklıkararlı ve değişmez inatçı isteksizlikantipatinefret ve soğukluk;bunların birlikte meydana getirebilecekleri "şey"in arızalıfizyolojik yapısı kötü organize olmuşkendi içinde uyumsuzmutsuz bir varlıktan öte birşey olmayacağının göstergesidir.
-Oluşacak bireybabasından iradeyi ve karakteriannesinden zekayı;beden yapısını ise bu ikisinden alacaktır.
-Yeni bir bireyin ilk ortaya çıkışıyani hayatının asıl başlangıç noktası olarak anne-babanın birbirlerini sevmeye başladıkları (birbirlerini gözlerinde büyüttükleri*) anı göz önünde tutmak gerekir.
-İki bireyin çeşitli yönlerden birbirine uygunluğu ne kadar fazlaysakarşılıklı tutkuları da o kadar büyük olacaktır.
-Bireyöteki bireyde özellikle kendisinde yoksun bulduğu mükemmelliği ve kusursuzluğu arayacakhatta kendisinin karşıtı olan kusurları ve yetersizlikleri onda güzel bulacaktır.
-Kendisine uygun güzellikteki bir kadına baktığında onu kıskıvrak yakalayan o kadınla birleşmeyi en yüce iyiymiş gibi gösteren baş döndürücü bir çekicilik erkeği sarar.Bu da oluşturulacak bireyin istenilen niteliklerde o ano eşle olabileceği düşüncesinden kaynaklanır.
-Erkekliğin ve dişiliğin sayısız düzlem (derece)leri vardır.Erkeğin erkekliğinin belli bir düzleminin kadın dişiliğinin belli bir düzlemine tekabül etmesi gerekir.Buna göreen erkeksi adamen dişi kadını arayacaktır.Bu ikisi arasında bu gerekli tekabüliyetin gerçekleşmiş olduğuaslında onlarca içgüdüsel yoldan sezilir ve bu içgüdüsel sezgi aşıklığın e n yüksek derecelerinin temelinde yer alır.
-Aşıkların heyecanlarında kusursuzluğu bulmuş olmanın ve üretilecek yeni bireyin kusursuz olacağıinsan türünün kusursuzluğa erişmede yeni bir basamağa erişildiği düşüncesinin sevinci yatmaktadır.
-Uzun boyluiri yapılı bir adamla kısa boylutıknaz bir kadının oğulları eğer kısa boylu iseoğlan büyüdüğünde eş olarak uzun boylu bir kadını seçecektir.Eğer babası da kısa boylu olsaydı uzun boylu kadına yönelmeye yönelik içgüdüsü bu şekilde olmayabilirdi.
*Bir İngiliz deyimidir..."aşk" için bu deyim kullanılmaktadır...

(Aşkın Metafiziği / Arthur Schopenhauer)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
askin, aŞkin, metafiziği, metafizigi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşkın Metafiziği - Arthur Schopenhauer Afrodit Kitap Tanıtımları 0 08 Şubat 2013 20:47
Aşkin Gözyaşlari cLaS Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Temmuz 2012 00:32
Zihnin Metafiziği Kalemzede Felsefe 0 23 Eylül 2011 01:38
Zihnin Metafiziği Kalemzede Felsefe 0 10 Ağustos 2011 11:58
AŞkin gÜcÜ by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 30 Ocak 2010 01:33