IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2010, 01:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Metin2 Savaşçı Gelişimi




Savaşçı karakteri hakkında kısa bilgi.


SP'yi yükseltmesi dışında INT'ın Savaşçı açısından herhangi bir etkisi yoktur. Fakat seviyenin yükselmesiyle, SP yeteri kadar yükselir, o sebeple Savaşçı'ya INT eklenmesi gerekmez.

STR'nin yükselmesiyle, saldırı ve yetenek hasarları hızla yükselir. O sebeple STR bir savaçlı için son derece önemlidir.

Her 3 veya 4 DEX puanı saldırı ve yetenek hasarını bir kereye mahsus olarak yükseltir (STR kadar belirgin bir şekilde olmasa da, yine de önemli ölçüde).

VIT nasıl egitildiginize baglidir. Eger tek başınıza egitiliyorsanız daha az savunmaya ihtiyacınız var, dolayısıyla daha az VIT eklenir.


ÖNERİ: İlk başta tam STR, daha sonra 20-50 VIT ekleyin, daha sonra da DEX'e odaklanın.


Beden: Her yetenegi burada belirtlenleri sırasıyla egitin. aura of sword, sword spin, dash/3-way cut/berserk.

Ruh: Hayalet vuruşu, şiddetlisaldırı, şaşırtma, kılıç vuruşu, güçlü beden. (Güçlü beden seviye ilerlemede yararlıdır, fakat daha sonra önemini yitiriyor.)

Savaşçı hakkında yetenek ve statlara ilişkin klavuzmuz aşağıdaki gibidir.

Savaşçı (Beden) Hakkında Yetenek ve Stat Gelişim Önerileri
A)Stat Gelişimi :- ( Her seviyede 3 stat gelişim puanı alırsınız )

1- 2:1 Vit tr >> Her seviyede Vit'a iki puan, Str'ye 1 puan ekleyin, Vit'un azamiye gelmesi ile de STR'ye yüklenin. ( pvp/pve gelişimi )

İyi tarafı : Beden Savaşçısı için en yaygın ve en kullanılan stat gelişimidir. Çok fazla hp ve savunmaya sahip olacaksınız, fakat çok fazla olmasa da, zararınız yüksek olacak. Hp iksirlerini neredeyse kullanmadan sizden en az 5 seviye yüksek yaratık gruplarını kolayca alt edebilirsiniz. Pvp açısından ise, sizden 10 seviye yüksek olmadıkça savaştığınız karaktere yenilmeniz imkansız.
Kötü tarafı: düşük seviyelerde düşük zarar.

*ipuçları* bu gelişim türü ile silahlarınızı +5/+6dan daha fazla yükseltmeye ihtiyaç duymazsınız; düşük zarar verme sorununu ise sürekli en az +6 ya kadar yükseltin veya iki elli silahları kullanın. Bu durumda düşük zarar açısından da sıkıntı çekmezsiniz.


2- Ful Vit/Ful Str >> tüm puanlarınızı azamiye ulaşana kadar Vit a verin, daha sonra ise azamiye ulaşana kadar str'ye yüklenin. ( pve gelişimi )

İyi Tarafı : yüksek savunma/hp, 29uncu seviyeye kadar oyundaki en güçlü savunmaya sahip olacaksınız. Yüksek seviyelerde oldukça yüksek zarar verebileceksiniz, tek başınıza neredeyse hiç iksire ihtiyaç duymadan tek başınıza fazla sayıda yaratık ile baş edebileceksiniz.
Kötü Tarafı : Pvp modunda hiç kimse sizi öldüremeyeceksitr, ancak düşük zarar vereceğiniz için siz de hiç kimseyi ölüdremeyeceksiniz. STR 50 puana ulaşana kadar vereceğiniz zarar çok düşük olacak, o yüzden merak etmeyin, çünkü düşük zarar süreklilik göstermeyecektir.

*ipuçları* silahlarınızı +4den daha fazla yükseltmeye ihtiyaç duymazsınız, düşük zarar sorununu ise silahlarınızı en az +6ya çıkararak atlatabilrisiniz. Veya daha çok 2 elli silahlar kullnmalısınız.

3- Ful Vit/Str : Dex >> Azamiye ulaşana kadar tüm puanlarınızı Vit a ekleyin. Daha sonra STR ve DEX'e 50şer puan ekleyin. ( pvp/pve gelişimi )

İyi Tarafı : çok yüksek savunma/hp, 29uncu seviyeye kadar oyundaki en güçlü savunmaya sahip olacaksınız, yüksek seviyelerde ise iyi derecede zarar verebileceksiniz. Dex'in eklenmesi ile karakteriniz tüm PVP etkinliklerinde ayakta kalan en son karakter olacaktır. Tek başınıza neredeyse hiç iksire ihtiyaç duymadan tek başınıza fazla sayıda yaratık ile baş edebileceksiniz.
Kötü Tarafı : 2. nolu gelişim ile aynı.

*ipuçları* silahlarınızı +4den daha fazla yükseltmeye ihtiyaç duymazsınız, düşük zarar sorununu ise silahlarınızı en az +6ya çıkararak atlatabilrisiniz. Veya daha çok 2 elli silahlar kullnmalısınız.


B)Yetenekler :- ( Her seviyede 1 puan elde edersiniz )

Beden Savaşçısı için tek bir yetenek gelişimi söz konusudur. Stat gelişimi ne olursa olsun Beden Savaşçısı mutylaka aşağıdaki yeteneklere sahip olmalıdır.

1- Tüm yeteneklere 1 puan eklemeniz gerekiyor.
2- İlk başta hava kılıcı yeteneğini master hale getirin!
3- hava kılıcı master olduktan sonraüclü kesme yeteneğini master hale getirmeye başlayın. Beden savaşçısının sahip olduğu en yüksek zarar veren yetenektir.!
4- üclü kesme den sonra kılıç çevirme yeteneğini master hale getirmeye başlayın. Beden Savaşçısının sahip olduğu ikinci en çok zarar veren yetenektir.
5- Kılıç cevirme yeteneğinden sonra, şahsi tercihinize bağlı olarak, geri kalan 2 yetenekten herhangi birini master yapmakta serbestsiniz.
6-İstiyen Hava kilincindan sonra öfkeyide master yapabilir.Öfke saldiri ve haraket hizi verir.öfke master oulrsa tam bir ölüm makinası olursunuz...

*ipuçları* Vit'un savunmanızı etkilediğini unutmayın. Her Vit, karakterinizin savunmasına 1 puan eklemektedir. Aynı zamanda Vit'un her 3 puanı hava kılıcı yeteneğinize 1 savunma puanı eklemetedir. Eğer 30 seviye altı iseniz ve yeteneklerinizde bir karmaşa söz konusu ise Yaşlı Kadına gidip para karşılığı yeteneklerinizin sıfırlanmasını sağlayabilrisiniz.

***********
**Ruh Savaşçısı için Yenek/Stat Gelişimi**

A)Stat Gelişimi:-

1- 2:1 Str:Vit >> STR azamiye ulaştığında, tüm puanları Vit'a dağıtın. Con'un azamiye ulaşması ile puanlarınızı Dex'e dağıtın. ( pve/pvp gelişimi )

İyi yanları : çok yüksek hasar, düellolarda son derece yüksek performans, sizden 10 seviye daha yüksek yaratıkları öldürebilirsiniz.
Kötü Tarafı : Çok az hp ve savunmanız var. Sizden 5 seviye daha yüksek yaratıklardan iki grup fazlasına saldıramazsınız, hayat iksirleri için çok fazla para harcamanız gerekecek. Sizden 10 seviye daha yüksek yaratık öldürebileceğiniz doğru, ancak sizden 5 seviye daha yüksek yaratık gruplarına saldırmamanız tavsiye edilir, aksi takdirde ölürsünüz. Aynı zamanda saldırı sırasında yaratıkları mümkün olduğunca hızlı öldürmelisiniz, aksi halde siz ölürsünüz.

*ipuçları* Ruh Savaşçısı para harcar. Seviyesi yükseltilmiş çok sayıda eşya, silaha ve çok sayıda iksire ihtiyaç duyacaksınız. Seviye atlamak için her zaman gruplara ihtiyaç duyacaksınız. En azından +6 seviye silaha ihtiyaç duyacaksınız veya her zaman +7 silah kullanmanız gerekecek. Daha yoğunluklu olarak bir elli kılıç kullanmanız gerekecektir.

2- Birden fazla stat gelişim önerisi söz konusu olabilecektir. Ancak 2:1 Str:Vit dışında olanların hiç biri Ruh Savaşçısı için yeteri kadar iyi değildir. Şahsi bir tavsiye HİÇ BİR ZAMAN ful STR dağıtmayın.

B)Yetenekler :-
Ruh Savaşçısı için 2 tür yetenek gelişim söz konusudur. Ruh Savaşçıları bunlar arasında kendi tercihlerine göre seçim yapabilirler.
Yetenek gelişimi aşağıdaki sıralamaya göre yapılmalı.

Yetenek Gelişim No.1 >>

1- Ruh Vurusu , Siddetli vurus , Güçlü beden , Güçlü vuruş yeteneklerine birer puan ekleyin.
2- İlk önce Ruh Vurusu yeteneğini master hale getirin.
3- Daha sonra Siddetli vurus yeteneğini master hale getirin.
4- Daha sonra Güçlü beden yeteneği master hale getirilmeli.Beden Savaşçısının sahip olduğu en iyi savunma skill yetenigidir.
5- Daha sonra Güçlü vuruş yeteneğini master hale getirmeye başlanmalı.(dueollarda cok etkilidir)
6- kılıç darbesi yeteneğini sona bırakın.Bu skill hizli yuklensede grandmaster kadar cok guclu bir etkisi bulunmamaktadir.


Yetenek Gelişim No.2

1- Siddetli vurus , Ruh Vurusu , Güçlü beden , Güçlü vuruş yeteneklerine birer puan verin.
2- Siddetli vurus yeteneğini ilk önce geliştirin.
3- Daha sonra Ruh Vurusu yeteneğini master hale getirin.
4- Daha sonra Güçlü beden yeteneği master hale getirilmeli.
5- Daha sonra Güçlü vuruş yeteneğini master hale getirmeye başlanmalı.
6- kılıç darbesi yeteneğini sona bırakın.
7-Eğer bir ölümsüz olmak istiyorsanız ilk olarak Güclü bedeni master yapın.Sonra ise siddetli vurus.Benim charımın güclü bedeni master olduğundan lvlimden yüksek kişiler ile vs de güclü oluyorum...



***Zihin/Beden Savaşçısı için Stat Gelişim Önerileri***
A)Stat Gelişim:- Gerek Ruh gerekse Beden Savaşçısı açısından etkili olan stat gelişim türü bir tane olarak tespit edilmiştir.

1- 2:2 Vit tr >> Her iki stat türüne azami oranlarına ulaşana kadar 2:2 oranında olmak üzere puan ekleyin. Her iki stat da azamiye ulaştığında Dex'e puan vermeye başlanılabilecektir. ( pve gelişimi )
İyi Tarafı : Ruh veya Beden Savaşçsı olup olmadığınız fark etmeksizin, harika çalışan, dengelenmiş bir stat gelişim türüdür. İyi miktarda zarar vereceğiniz, aynı zamanda iyi hp/savunmaya sahip olduğunuz bu gelişim türünde PVP oyuncuları için önerilmez.
Kötü Tarafı : 2:1 Vit tr ve Str:Vit arasında ortalama bir çözüm yoludur ve dolayısıyla her ikisinden de zayıf bir karakter gelişim türüdür, PVP için uygun değildir.

*ipucu* +6 veya daha yüksek seviyeli eşyalar ve silahlar edinip onları kullanın ve aynı zamanda 2 elli silahlara yoğunluk verin.


B)Yetenekler :- Zihin ve Beden Savaşçıları ile aynıdır .

Sonuç

2:2:1 veya 2:3:1 Vit tr: Dex şeklindeki üçlü stat gelişim türlerine itibar edilmemiştir, ancak Beden savaşçısı için saldırgan stat, ruh savaşçısı için savunucu stat gelişimine gidilmesi önerilmemektedir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Kasım 2010, 04:24   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Metin2 Savaşçı Gelişimi




işe yarıcayck bilgiler tşkr
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
gelişimi, metin2, savaşçı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Metin2'de skandal! Online oyun Metin2'de şifre dolandırıcılığı yaSmin Metin2 1 18 Aralık 2013 21:24
Metin2 Bedensel Savaşçı Kılavuzu PyrO Metin2 0 15 Temmuz 2013 19:15
Çocuğun Normal Gelişimi ve Gelişimin Aşamaları - Kız ve Erkek Çocuklarda Boy Gelişimi Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Nisan 2011 23:44
Metin2 Şaman Gelişimi Nasıl Yapılır Sır Metin2 1 03 Kasım 2010 04:24
metin2 hangi yaratık nerde çıkar metin2 yaratıklar klavuzu metin Sır Metin2 0 20 Ekim 2010 00:49