IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2011, 16:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Immun sistem nasil çalişir




İMMUN SİSTEM NASIL ÇALIŞIR

Vücudun içerisinde immun sistem adı verilen mükemmel bir koruma mekanizması vardır. Bu sistem vücudumuza giren milyonlarca bakteri, mikrop, virüs, toksin ve parazitlere karşı korunmak için düzenlenmiştir. İmmun sistemin gücünü anlamak için yapmamız gereken tek şey ölüm meydana geldiği zaman ne olduğuna bakmaktır. Her ne kadar bu kulağa kötü gelse de bu olay immun sistemin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Ölüm meydana geldiği zaman immun sistemde durur. Saatler içerisinde vücut pek çok farklı bakteri, mikrop, parazit vs. tarafından istila edilir. Bunlardan hiçbirisi immun sistem çalışırken vücudu istila edemezler ancak İ.S. durduğu zaman tüm kapılar açılır. Ölüm meydana gelince bu organizmaların iskelet dışındaki tüm vücudu yok etmeleri sadece bir iki hafta kadar zaman alır. İşte, yaşarken vücudumuzun yok olmamasını sağlayan İ.S. dir. İ.S. karmaşık, anlaşılması güç ve ilginçtir.
İMMUN SİSTEME GENEL BİR BAKIŞ

İ.S. binlerce farklı şekilde faaliyet göstermektedir ancak bu faaliyetlerini oldukça sessiz yürütmektedir. İ.S.’in çeşitliliği ancak bu sistemin bir sebepten ötürü aksadığı zaman anlaşılabilir.
Bir yeriniz kesildiği zaman her çeşit virüs ve bakteri açılan deriden vücudumuza girer. İ.S. deri kendisini onarana kadar bu bölgede faaliyetini arttırır ve içeri girenleri elimine eder. Nadir durumlarda İ.S. bazı faktörleri kaçırır ve bu bölgede iltihap meydana gelir ve irin oluşur. İltihap ve irin İ.S.’in işini yaptığına dair yan etkilerdir. Bir sivrisinek sizi ısırdığı zaman, ısırılan bölge kırmızılaşır ve şişer. Bu olay İ.S.’in çalıştığına dair güzel bir kanıttır.
Her soluk aldığımızda havada bulunan binlerce bakteri ve virüsü içimize çekiyoruz. İ.S. bunların hepsini elimine eder ancak bazı durumlarda bazılarını geçirir ve soğuk algınlığı yada grip adını verdiğimiz rahatsızlıklar ortaya çıkar. Aldığımız besinlerle vücudumuza giren yabancı maddelerin büyük bir kısmı tükürük veya midenin asidik ortamında elimine olurlar.
Bazı insanların alerjileri vardır. Alerjilerin, diğer insanların reaksiyon göstermediği bazı faktörlere karşın İ.S.’in aşırı tepki göstermesidir. Bazı insanların şeker hastalığı vardır. Bu hastalarda İ.S. pankreastaki hücrelere anormal olarak yok etmektedir. Pek çok hastalıklar İ.S.’in hatalarından kaynaklanmaktadır. Son olarak, İ.S. bazı faydalı olayların gerçekleştirilmesini engellemektedir. Mesela organ transplantasyonlarını oldukça güçleştirmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
calişir, immun, nasil, sistem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
unreal3.2.3 calişir wget linki varmi cvpsz Unreal IRCd 1 20 Ocak 2011 10:33
DHCP nedir ? Nasil kurulur ? Nasil kullanılır ? Sunay Ağ, Network ve Networking 0 20 Nisan 2010 18:48
Timera nasil nasil aliriz bu kelimeyi? Sokr4t3s mIRC Scripting Sorunları 5 20 Şubat 2008 07:50