IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 20:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antikorlar:




ANTİKORLAR:
Antikorlar vücutta antijen teşviki ile meydana gelenn özel maddelerdir (immunoglobulin ve gammaglobulin olarak da ifade edilir) ve beyaz kan hücreleri tarafından meydana getirilir. “Y” şeklinde proteinlerdir ve her birisi özel bir antijene (bakteri, virüs veya toksin ) karşı cevap oluşturur. Her bir antikor özel bir bölgeye (“Y” nin iki dalındaki uç bölgeler ) sahiptir ve özel bir antijeni her hangi bir şekilde bağlayacak duyarlı bir bölgedir. Bir antikor toksine bağlandığı zaman bu yeni yapıya antitoksin adı verilir. Bu bağlanma genellikle toksinin kimyasal etkisini bozmaktadır. Antikor bir virüs partikülünün dış kılıfına veya bir bakterinin hücre duvarına bağlandığı zaman bu mikroorganizmaların hareketini durdurur. Çok sayıda antikor bir saldırgana bağlanabilir ve komplament sisteme bu saldırganın uzaklaştırılması için sinyal gönderilebilir.
Antikorlar 5 sınıfta toplanabilirler:
Øİmmunoglobulin A ( lgA ):Serumdaki total antikorun yaklaşık %10'u IgA dır. Serumdan başka göz yaşı, tükrürk, sperm sıvıs, idrar ve kolostromda bulunur.
Ø İmmunoglobulin D ( lgD ): Normal serumda yaklaşık %1 oranında blulunur. Kanserli hastalarda IgD'nin oluştuğu görülmüştür. Diğer antikorların oluşumunda IgD'nin düzenleyici olduğu da söylenmektedir.
Øİmmunoglobulin E ( lgE ):İnsan serumundaki toplam antikorun yalnız %0,002'si IgE'dir. IgE proteinleri klinik yönden çok önemlidir. Antijenlerle birleşince allerjik reaksiyonlar meydana getirir. Bütün allerjik reaksiyonlarda allerjen ile IgE'nin teması sonucu histanmin ve serotinin gibi kimyasal bileşikler oluşur. Bu bileşiklerde aksırma, hırıltı, burun akması ve göz yaşarması gibi allerjik reaksiyonlara sebep olur.
Øİmmunoglobulin G ( lgG ):Normal insan serumundaki immınoglobulinin %70 den fazlası IgG'dir. Antikorun en çok görülen şeklidir.. doğumdan önce anneden çocuğa geçer.
Øİmmunoglobulin M ( lgM):IgG'den beş defa daha büyüktür. Bu nedenle makroglobulin adını da alır. Her IgM molekülü 5 üniteden oluşur. Vücuda antijen girince ilk oluşan antikor IgM dir. Toplam antikorun yaklaşık %6'sı IgM dir. Çok etk,ili olup virus ve bakterilerle reaksiyona girer.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antikorlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık