IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2009, 00:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa: 1 - Türkiye: 0





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fransa ile deplasmanda özel maçta karşı karşıya gelen A Milli Takımımız Benzeman'ın penaltıdan attığı golle 1 - 0 yenildi. İbrahim Üzülmez, Anelka'ya yaptığı hareket sonucu kırmızı kart ile oyundan atılarak takımını 10 kişi bıraktı.

İkinci yarıda tribünlerden yabancı maddeler atılmasından dolayı yaklaşık 10 dakika kadar maça ara verildi.


Fransa'nın Lyon şehrindeki karşılaşmada İbrahim Üzülmez'in bir anlık hatasından doğan ve Anelka'nın yerde kalmasının ardından penaltıdan yediği golle hem 1 - 0 geriye düştü hem de 10 kişi kaldı.

22. dakikada gelişen ani Fransa atağında Anelka, İbrahim Üzülmez'i çalımla***** ceza alanına girdi sağ çaprazdan sert vurdu ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.31. dakikada gelişen ani Fransa atağında Anelka, defansın arkasına atılan topta meşin yuvarlağı kontrol etti, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ancak topu auta gitti.

34. dakikada Mevlüt, ceza alanı önünde kafa pasıyla topu Tuncay'a aktardı. Bu futbolcunun pasında ceza alanında topla buluşan Arda'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

35. dakikada Arda ve Tuncay sol kanattan paslarla rakip ceza alanına kadar geldiler. Arda topu altı pas önündeki Mevlüt'e kazandırdı. Mevlüt kaleciyle karşı karya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ama Lloris gole izin vermedi.

39. dakikada Fransa penaltı golüyle öne geçti. Bu dakikada defansın arkasına atılan topta İbrahim Üzülmez ile kaleci Volkan'ın arasındaki anlaşmazlıktan yararlanarak topla buluşan Anelka, ceza alanında İbrahim Üzülmez tarafından düşürülünce, hakem penaltı noktasını gösterdi. İbrahim Üzülmez de, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Aynı dakikada kazanılan penaltı atışını kullanan Benzema, topu kaleci Volkan Demirel'in sağından ağlara gönderdi. Volkan Demirel'in parmaklarının ucuna da çarpan top gol oldu: 1 - 0.

44. dakikada gelişen Türkiye'nin atağında Hakan Balta sol kanattan ceza sahasına topu gönderdi, kaleci Lloris çıkarak Tuncay'dan önce altıpas önünde topu kontrol etti ve gole izin vermedi.

Kalan dakikalar başka gol getirmeyince, maçın ilk yarısını Fransa Benzema'nın penaltıdan attığı golle 1 - 0 önde tamamladı.

Stat: Stade de Gerland

Hakemler: Manuel Grafe, Felix Zwayer, Markus Hacker (Almanya)

Fransa: Hugo Lloris, Bacary Sagna, Philippe Mexes, Jean-Alain Boumsong, Eric Abidal, Jérémy Toulalan, Lassana Diarra, Yoann Gourcuff, Florent Malouda, Anelka, Benzema

Türkiye: Volkan Demirel, Hakan, Gökhan, Mehmet Topal, Nuri, Sabri, İbrahim Üzülmez, Arda, Mevlüt 5 (Dk. 42 Eren), Halil, Tuncay

Gol: Dk. 39 Benzeman (Pen) (Fransa)

Kırmızı kart: Dk. 38 İbrahim Üzülmez)

Fransa-Türkiye özel milli maçından notlar

Fransa Milli Takımı oyuncularının, önceki gün Saint-Etienne kentindeki Nijerya maçında ıslıklanarak protesto edilmeleri, spor gündemindeki sıcaklığını koruyor.

Milli takımın özellikle Olympique Lyon'da oynayan göçmen kökenli oyuncularının, Saint-Etienne taraftarları tarafından ıslıklanması ve ırkçı sloganlara hedef olmasına yönelik tepkiler bugün de sürdü.
Milli takımın göçmen kökenli oyuncuları Govou ve Benzema, basına yaptıkları açıklamalarda, tepkilerini sert bir biçimde dile getirdiler. Fransız oyuncular, ''Maç sonrası kötü oynarsak ıslıklanmamız normal, ancak maç öncesi ve maç sürerken ıslıklanmak hiç destek verici değil'' görüşünü dile getirdi.
Bu arada Fransız basını, Dünya Şampiyonası elemelerinde kötü sonuçlar alan Türkiye ve Fransa milli takımlarını çalıştıran teknik direktörlerin aynı sıkıntı ve endişeyi paylaştıkları yorumunu yaptı.
Yerel basın, sezon sonu milli maçları programa alması nedeniyle eleştirilen Fransız teknik adamın, dün gece saat 23.00'e dek futbolcularını serbest bıraktığını, sporcuların eşleri ve arkadaşlarıyla zaman geçirmesine izin verdiğini yazdı.

FRANSA'NIN 8. MAÇI

Fransa Milli Takımı, bu akşamki maçla birlikte 8. kez Lyon'daki Gerland Stadı'nda Fransız seyircisinin önüne çıkacak.

Fransa, daha önce bu statta 1970 yılında Norveç'i 3-1, 1994 yılında Şili'yi 3-1, 1998 yılında da Danimarka'yı 2-1 yenmişti. Kolombiya'yı 1-0 yenen Fransa, Bulgaristan ile 1992 yılında 0-0, Brezilya ile 1997 yılında 1-1 berabere kalmıştı. Fransız Milli Takımı, bu stattaki tek yenilgisini 3-1'lik skorla İspanya'ya karşı almıştı.

Fransa Futbol Federasyonu, salı günü yapılan Nijerya maçıyla bugünkü Türkiye milli maçlarının naklen yayınından dolayı TF1 televizyon kanalından 10 milyon Avro gelir elde edecek.

Fransa'nın diğer bölgelerinden gelen göçmen Türkler'in de yoğun ilgisiyle tribünler tamamıyla doldu.

PSG VE OLYMPIQUE MARSİLYA, ERDİNÇ'İN PEŞİNDE

Lyon'un yerel gazetesi Le Progres, Paris Saint Germain ve Olympique Marsilya futbol takımlarının, Socheaux takımında top koşturan ve bu takımı bu yıl düşmekten kurtaran mili futbolcu Mevlüt Erdinç'in peşinde olduklarını yazdı.

Fransız gazetesi, Olympique Marsilya'nın, Mevlüt'ü renklerine katabilmek için 10 milyon Avro'yu gözden çıkabileceğini duyurdu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fransa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin ünlü hafızları Fransa'da buluştu PassioN Haber Arşivi 0 26 Şubat 2012 21:49
Türkiye Fransa İlişkileri YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 19:02