IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2012, 10:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu yolun sonu Brezilya olsun





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile Amsterdam Arena'da karşılaşacak.

A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda ile karşılaşacak. Amsterdam Arena'da oynanacak ve TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Velasco Carballo yönetecek. Carballo'nu yardımcılıklarını Roberto Fernandez Alonso ve Juan Carlos Jimenez Yuste yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise David Borbalan Fernandez.

HEDEF GRUP BİRİNCİLİĞİ

FIFA 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki ilk maçında Hollanda ile karşılaşacak A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçtan başarıyla ayrılmak istediklerini belirterek, Milli Takım'ın artık eşik atlama zamanının geldiğini söyledi:

"Pazartesi gününden bu yana takımdaki uyum, adaptasyon ve maça odaklanma son derece iyi gidiyor. Bu maçla birlikte 13 aylık bir süreç başlıyor. Göreve geldiğim gün grup birinciliği hedefi koymuştuk. 96'dan itibaren dünya ve Avrupa şampiyonalarına play-off oynayarak gittik. Artık eşik atlama zamanımız geldi. Bunu neden söyledim; özellikle bu oyuncu grubunun büyük kesimiyle genç milli takımlarda da beraber oldum. Bugün Genç Milli Takım'a ilk kez aldığım oyuncuyu A Milli Takım'a alma şansı yakaladım."

RAKİP YILDIZLAR TOPLULUĞU

Grupta favori olarak görülen Hollanda, kadrosunda dünyaca ünlü yıldızları bulunduruyor. Manchester United'dan Robin van Persie, Inter'den Wesley Sneijder, Bayern Münih'ten Arjen Robben'in yanısıra Portakalların en önemli kozlarından birisinin de Fenerbahçe'nin sene başında Liverpool'dan kadrosuna kattığı Dirk Kuyt olması bekleniyor.

HOLLANDA Stekelenburg Van Rhijn Vlaar Mathijsen Willems Fer Sneijder Strootman Robben Van Persie Huntelaar

TÜRKİYE Tolga Gökhan Ömer Toprak Bekir Hasan Ali Mehmet Topal Hamit Altıntop Nuri Şahin Emre Belözoğlu Arda Turan Umut Bulut
STAT: Amsterdam Arena SAAT: 21:30 HAKEM: Carlos Velasco Carballo YAYIN: Star TV

496. MAÇ

A Milli Takımımız, Hollanda ile oynayacağı 2014 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçı ile birlikte, 496'ncı karşılaşmasına çıkacak.
Millilerimiz, 89 yıllık tarihinde, 259'u resmi, 236'sı özel olmak üzere, geride kalan toplam 495 maçta 179 galibiyet, 116 beraberlik alırken, 200 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz bu maçlarda 642 gol atarken, kalesinde 739 gol gördü.

AVCI'NIN EN CİDDİ SINAVI

Hollanda maçı, Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı'nın A Milli Takım kariyerindeki 8. karşılaşması olurken, ilk resmi maçı olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip.

Aday kadroda bulunan Emre Belözoğlu 85 maçla en fazla milli olma, Arda Turan ise 13 golle en golcü unvanını taşıyor.

ÖZEL MAÇLARDA EŞİTLİK VAR

Hollanda ile şu ana kadar 4 de özel maç oynadık. Tarihimizdeki ilk Hollanda maçı, 4 Mayıs 1958'de Amsterdam Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Deplasmandaki bu mücadeleyi 2-1 kazanırken, gollerimizin ikisi de Metin Oktay'dan geldi. Tam 1 yıl sonra 1959 yılının mayıs ayında bu kez İstanbul İnönü Stadı'ndaki özel maç ise 0-0 tamamlandı.

Hollanda ile bir sonraki özel maç mesaimiz ise tam 42 yıl sonra, 28 Şubat 2001'de yine Amsterdam'da yaşandı. 0-0 biten o maça da ilk 11 başlayan Tayfun Korkut, 81 dakika sahada kaldı. Hollanda ile son maçımız ise 17 Kasım 2010'da yine Amsterdam Arena'da oldu. Karşılaşma 1-0 Hollanda'nın galibiyeti ile tamamlandı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
brezilya, bu, olsun, sonu, yolun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows XP için yolun sonu! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Nisan 2012 23:54
Windows XP için yolun sonu! Mine Windows 0 10 Nisan 2012 21:07
Efsane için yolun sonu yakın! KarakıZ İnternet Dünyasından Haberler 1 07 Ocak 2012 15:18
Yolun açık olsun Yoq`S Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 30 Haziran 2007 21:11