IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2014, 18:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Sırtımız daha yere değmedi"




Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hedefinden vazgeçmediklerini söyledi ve ekledi: "Sırtımız daha yere değmedi"




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Türkiye Futbol Direktörü, Brezilya ile 58 yıl sonra İstanbul’da karşılaşacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarının altını çizerken, Kazakistan müsabakasının önemine vurgu yaptı, “Eğer bir puanın kırıntısı kadar bile şansımız varsa, mücadelemiz devam ediyor demektir. Sırtımız yere gelmeden ‘pes’ demeyiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde medyanın karşısına çıkan Terim, Brezilya maçının ay-yıldızlı ekibe katkıda bulunacağına inandığını dile getirdi.
Ay-yıldızlı hoca, “Ülkemizde Brezilya Milli Takımı’na çok büyük bir sempati olduğu gerçek. Çok uzakta olmalarına rağmen hepimiz onları yakında hissettik. Oynadıkları maçlarda neredeyse taraftarları olduk. Tüm Türkiye’nin hatta dünyanın sempatisini kazanmış bir rakiple oynayacağız. Ayrıca maç 70’in üzerinde ülkede yayınlanacak. Ülkemiz adına güzel bir şey” diye konuştu.
Arjantin için çaba
Brezilya karşısında oynayacakları futbol ve alacakları sonucun kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Fatih Terim, “İyi bir oyun ortaya koymak, mümkünse iyi bir skorla maçı tamamlamak istiyoruz. İnşallah özgüvenini daha yukarı taşımış bir takım olarak çıkarız. Hazırlık maçlarını böyle güçlü takımlarla oynamak istiyoruz. Arjantin’le oynamak için de uğraşıyoruz. Ümit ederim yakında bir yerlerde denk gelebiliriz. Federasyonumuzun yaptığı doğru bir uygulama. Brezilya maçının kendi ülkemizde olmasından dolayı çok sevinçliyim. Son olarak Frankfurt’ta oynamıştık. Bu kez İstanbul’da, kendi ülkemizde” ifadelerini kullandı.
Ay-yıldızlı teknik direktör, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde gruptan çıkma şansları bulunduğu sürece sonuna kadar her şeyi deneyeceklerini de dile getirdi.
‘Kabullenmek olmaz’
Kazakistan karşılaşmasının kazanılması durumunda ardından yapılacak Hollanda maçının bir kırılma noktası olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Terim, “Hollanda maçının ardından 5 maçımız daha olacak. Eğer bir puanın kırıntısı kadar bile şansımız varsa, mücadelemiz devam ediyor demektir. Sırtımız yere gelmeden ‘pes’ dememizin imkanı yok. İkincisi bunu kabullenmemiz de mümkün değil. En sonunda baktık matematiksel olarak da hiç şansımız yok, o zaman rakiplerimizi tebrik edebiliriz. Sonuna kadar her şeyi deneyeceğiz” yorumunu yaptı.
Fatih Hoca sözlerini şöyle noktaladı: “Hollanda gibi takımlarla nerede oynadığınızın önemi yoktur. Önemli olan sizin nasıl oynadığınızdır. Biz buraya bir turnuvaya değil, her turnuvaya katılmak için geldik. İnşallah öyle de olacak.”
‘Hakan ve Ömer bizim evladımız’
Fatih Terim, gurbetçi oyuncular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’ı kadroya çağırmamasını da değerlendirdi.
Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile oynanan maçlardan önce açıklama yaptığını hatırlatan Terim, “Aradan 1 aydan fazla zaman geçti ama demek ki konuyu çözememişiz. Onlar benim için çok yabancı, uzak kalan iki oyuncumuz değil. İkisi de bizim evladımız gibi. Sizden doğru bilgi alıp, doğru aktarmanızı isterdim. Az ve eksik bilgiyle yorumlar doğru olmadı. Tek taraflı söylenenlerle yetindiniz. Benim tercihim bu yönde. Muhakkak seçtiğimiz oyuncuları, hatta seçmediğimiz oyuncuları kritik etme hakkına sahipsiniz. Benim açıkladığım A Milli Takım bu ve eleştiriye de açık. Tüm oyuncularım benim için çok değerli. Hepsi benim evladım gibidir. Ortada sorun yok. Zaman bakalım neyi gösterecek. Allah nasip ederse hepimiz yaşayacağız” dedi.
‘İlk 3 maçta tüm kredimiz tükendi’
Ay-yıldızlı teknik adam, Kazakistan maçıyla birlikte galibiyet serisi başlatmak istediklerinin altını çizdi: “İzlanda maçında bir düşüş yaşadık. Çeklere karşı ilk yarıda oynanabilecek en iyi maçı oynamışız. Letonya’da çok farklı bitebilecek bir maç da böyle oldu. Bizim hiç beklemediğimiz ve hoşlanmadığımız bir tablo. Kazakistan maçıyla alınacak 3 puan, bize belirli bir hedef ve moral getirecek. Kazakistan galibiyeti bu tablomuzu değiştirmez tabii ama puanları sonuna kadar kovalama ümidi takım adına önemli. Her maçın kendine özgü bir durumu var ve biz kredilerimizi ilk 3 maçta tükettik. Bunun bilincindeyiz. Ümit ederim, Kazakistan maçıyla başlayacak 3 puan serisi, bize bulunduğumuz yerde avantaj getirir.”
‘Melo’yu isterdim’
Galatasaray’dan eski öğrencisi olan Felipe Melo’yu da Brezilya Milli Takımı’nda görmeyi istediğini, ancak bunun gerçekleşmediğini dile getiren teknik patron Fatih Terim, “Kadroda Melo’yu da görmek isterdim ama bu Dunga’nın tasarrufunda olan bir şey. Benimki sadece bir dilek. Eminim Melo da takımda olmayı çok istemiştir” yorumunu yaptı.
‘Yine çok eksiğiz’
Brezilya maçı öncesi Milli Takım’da sakatlıkların devam ettiğini aktaran Fatih Terim, “Gökhan Gönül’ün oynaması zor. Semih ve Mustafa Pektemek kontrollü olarak çalışıyorlar. Burak’ın ciddi bir soğuk algınlığı mevcut. Mevlüt henüz ideal durumunda değil ve takımında da yeni yeni oynamaya başladı. Gökhan Töre Brezilya’ya karşı oynayamayacak. Volkan Demirel’in belinde, Volkan Babacan’ın ise parmağında sıkıntısı var. Yine birçok oyuncumuz eksik” diye konuştu.
‘Formamızı koruyoruz’
Fatih Terim, Brezilya ve Kazakistan maçlarında tribünleri dolu görmek istediklerini söyledi. Futbol severleri A Milli Takım’a destek vermeye çağıran Terim, “Ülkemizin insanlarını, Milli Takım’ın etrafına toplanmış görmek istiyoruz. O formayı da mümkün mertebe ciddiyetle korumaya çalışıyoruz. Çok arzu edilen, giyilmek için mücadele gösterilmesi gereken bir forma olduğunu ifade etmeye çalışıyorum. Yoksa keyfi gelinip giyilen, canınız istediği zaman giyebileceğiniz bir forma değil bu” ifadelerini kullandı.

skorer

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sırtımız daha yere değmedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Parfümü Öpülmek İstediğiniz Yere Sürün" AftieL Parfüm 0 30 Mayıs 2014 10:58