IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2007, 00:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IRC BOT Nedir ?




IRC Bot, kanalınızda 24 saat duran basit bir programdır. Normal bir kullanıcı gibidir. Hiç bir işlevsel özelliği yoktur. Kanalınızın başkaları tarafından ele geçirilmemesini sağlar. Genelde kanal kayıt işlemi olmayan irc sunucularında kullanılır. DALnet, EFnet, IRCnet, UNDERnet gibi sunucularda bu tür botları kullanmanıza gerek yoktur.

EGGDROP Nedir ?

Aslında eggdrop da bir irc bottur ancak eggdrop geliştirilebilen bir programdır. IRC Bot gibi kanalınızda 24 saat durmanın yanında (yüklediğiniz scriptlere göre) kendi listesinde bulunan kullanıcılara op veya voice verme, kanal koruma (küfür, flood vs), kanalda olan yazışmaları kayıt etme gibi değiştirilebilir ve programlanabilir özellikleri vardır.

Eggdrop scriptleri TCL denilen Perl ve C 'den türetilmiş bir programlama diliyle yazılır. Eggdroplara scriptlerle birçok işlevsellik ve özellik kazandırılabilir. Eğer bir eggdrop alacaksanız ilk önce bir shell hesabı bulmanız gerekir. Shell hesabı ararken olabildiğince yüksek kapasiteli bir sistem arayın çünkü botunuza yüklediğiniz script sayısı arttıkça botunuzun sistem gereksinimleri de artacaktır. Kullanma amacınıza göre en iyisini belirlemelisiniz. Çok büyük kanallar için kullanacaksanız büyük kapasiteli harddiski ve yüksek hafızası olan sistemler seçmelisiniz.

Eggdrop Kurulumu

Eggdrop kurmak çok zor bir iş değildir. En önemli kısım konfigurasyon dosyasının düzgün bir şekilde düzenlenmesidir, çünkü botunuz bu dosyanın içeriğine göre hareket edecektir. Aşağıda bir eggdrop kurmanın en basit yolunu görüyorsunuz. Profesyonel kullanıcılar eggdropun kaynak kodlarını çekip kendilerine göre düzenleyip kurulum yapabilirler.

Eggdroplar tcl denilen scriptler sayesinde çalışırlar. Bu nedenle sisteminizde tcl yorumlayıcısının yüklü olup olmadığını öğrenin. Eğer yüklü değilse önce bunu sistem yöneticisine bildirin.(Bazı sistemlerde kullanıcı isteyene kadar tcl yorunlayıcısını kurmazlar ?) Bazı sistemlerde tcl kurulumunu kendiniz yapmanız gerekebilir. Bu durumda tcl yorumlayıcısı indirip sizin kurmanız gerekir. Biz bu kurulumu anlatırken sisteminizde tcl yorumlayıcısının kurulu olduğunu varsayıyoruz.

1. En son versiyon eggdrop dosyasını indirin.
2. FTP ile shell hesabınıza gönderin.
3. TELNET ile shell hesabınıza bağlanın.
4. Bağlanınca şunu yazın : tar -zxvf eggdrop.1.x.xx.tar.gz
5. İşlem bitince cd eggdrop1.x.xx yazın
6. Daha sonra ./configure yazın. (Bu işlem uzun sürebilir. Biraz bekleyin)
7. Daha sonra make config yazın. (Bu işlem uzun sürebilir. Biraz bekleyin)
8. İşlem bittikten sonra make yazın. (Bu işlem uzun sürebilir. Biraz bekleyin)
9. Daha sonra make install DEST=/home/hesapadı/botdizini
Burada hesapadı shell hesabınıza bağlanırken kullandığınız kullanıcı adı, botdizini ise eggdrop botunuzun kurulmasını istediğiniz dizinin adı olacaktır.
10. Kurulum işlemi tamamlanınca cd botdizini yazın.
11. Botunuzun konfigurasyon dosyasını düzenleyin.
Standart olarak 3 tane konfigurasyon dosyası gelir. Advanced, complete ve simple. En ayrıntılı olan advaced, en kısa olan simple olandır. İstediğinizi düzenleyip dosyanın adını değiştirin.
12. ./eggdrop -m yazarak botunuzu çalıştırın.

Eggdrop kurulumu ve çalıştırılması böylece bitmiş oluyor. Yeni bir versiyonu yüklemek için botunuzu kapatın ve eggdropla ilgili tüm dosyaları silip en baştan tekrar başlayın. Artık eggdropunuzu kurdunuz, hazır bir şekilde emirlerinizi bekliyor Kolay gelsin.

Eggdrop kaynak kodlarını egghelp.org indirebilirsiniz.

NOT:Çok nadir olmakla birlikte kullandığınız sistemdeki işletim sisteminin komutları farklı olabilir yada versiyonuna göre aynı komut farklı şekilde kullanılabilir. Bu durumda sistem yöneticinize danışın.

Eggdrop Kullanımı

Botunuzu kuruduktan sonra ilk işiniz bota kendizi tanıtmak olmalıdır. Ben botu kurayım 3-5 gün sonra kendimi tanıtırım demeyin çünkü bota kendini tanıtan ilk kişi bot tarafından botun sahibi olarak tanımlanacaktır ve bota her istediği işlemi yaptırabilme yetkisine sahip olur. Botunuz IRC' ye bağlandıktan sonra kendizi tanıtmak için:

/msg botunuzun_nicki hello yazın.
Bunu bota yazan ilk siz olmalısınız. Nedenini yukarıda belirtmiştik. Daha sonra bota DCC yoluyla bağlanmak için kendinize bir şifre almanız gerekli. İlk tanışmadan sonra bot sizi sahibi olarak kabul eder ama bir şifre kaydetmeden asla DCC bağlantısına izin vermez. Bir şifre belirtmek için:

/msg botunuzun_nicki pass <şifre> yazın.
Burdaki şifrenizi asla unutmayın çünkü bu şifre olmadan asla ama asla botunuza DCC ile bağlantı sağlayamazsınız. Bu komutu yazdıktan sonra botunuz bir not ile şifrenizi kaydettiğini bildirecektir. Burda önemli bir nokta var. Botunuz girdiğiniz şifreyi o anki kullandığınız nicke atayacaktır. Mesela siz iki tane nick kullanıyorsunuz. Biri turker biri pelops olsun. Siz şifreyi kaydettirirken turker nickini kullandıysanız DCC bağlantısı sırasında botunuz bu nicki sizden isteyecektir. pelops nickiyle de bağlantı sağlayabilirsiniz ama bot sizden nick istediğinde turker nickini girmek zorundasınız. DCC bağlantısı sağlamak için:

/ctcp botunuzun_nicki chat yazın.
Botunuzun ve sizin bağlantı hızınıza göre bir süre sonra botunuzdan DCC CHAT yapma isteği gelecektir. Bunu (mircde) CHAT yada ACCEPT butonuna basarak kabul edin. Bir DCC CHAT penceresi açılacaktır. Botunuz sizden nickinizi (bota kendinizi ilk tanıttığınızda kullandığınız nicki) daha sonra şifrenizi girmenizi isteyecektir. Bunları doğru girdiğiniz takdirde bot bağlantıyı sağlayacaktır. Kullanabileceğiniz komutları görmek için:
help all yazın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bot, irc, mirc download, mirc indir, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konya Ziraat Bankası Yunak Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:44
Konya Ziraat Bankası Tuzlukçu Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:43
Konya Ziraat Bankası Taşkent Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:42
Konya Ziraat Bankası Seydişehir Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:41
Konya Ziraat Bankası Kadınhanı Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:25