IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2012, 19:44   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SMS'ten değil RCS!




Cep telefonunun icadı ile kullanımı her geçen gün artan SMS uzun yıllar boyunca operatörlerin en büyük gelir kalemlerinden biri olurken, artan rekabet dolayısıyla düşen SMS ücretleri, çeşidi artan anında haberleşme yazılımları ve buna benzer sebepler dolayısıyla mobil şirketler, Zengin İletişim Servisleri (RCS) gibi alternatif gelir kaynaklarına yönelmeye başladı.

SMS sadece yazı dosyalarının transferine imkan verirken MMS ile fotoğraf ve ----- gönderimi de söz konusu oldu. Dünya GSM Birliği (GSMA) ise yepyeni bir iletişim deneyimi sunan RCS servislerinin protokolünü oluşturarak, mobil operatörlere yeni gelir kapısı, kullanıcılara ise zengin iletişim platformu sundu.
Tek başına mesajlaşma, grup sohbet, kameralı sohbet, dosya paylaşımı, sosyal içerik paylaşımı, IP üzerinden ses/veri paylaşımı gibi sınırsız özellikler barındıran RCS, her geçen gün yayılıyor.
SMS'in önümüzdeki 5 yıl boyunca da hakimiyetini koruyacağının öngörüldüğü Juniper araştırma şirketinin raporunda, 2017 yılına kadar her yıl 80 milyar civarında RCS mesajı da atılacak.
Raporda ayrıca bu yıl 14 trilyondan fazla mesaj atılacağı ve bu rakamın 2017 yılında 30 trilyona yaklaşacağının da altı çizildi.
“Zengin bir tecrübe”
Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, yaptığı açıklamada, RCS uygulamasının sunulabilmesi için gerekli olan IMS (IP Multimedia Subsystem) altyapısına sahip olduklarını belirterek, şunları kaydetti: “RCS üzerine yaptığımız çalışmalarımız neticesinde günümüz GSM teknolojisinde sunulan iletişim hizmetlerinde çok daha zengin bir tecrübe sunulmasını hedefliyoruz. RCS kapsamındaki yeni nesil servislerinden bazıları, adres defterine kayıtlı bir kişiye ait anlık durum bilgisinin mesaj ve ikon olarak gelmesi, kullanıcının tüm mobil cihazlarındaki adres defterleri ile senkronize edilebilen online adres defteri oluşturulması, adres defterindeki bir kullanıcı ile görüntülü konuşma yapılabilmesi, karşılıklı dosya paylaşılabilmesi, SMS yerine anlık mesajlaşma ve internet üzerinden tüm RCS servislerini kullanabilme olarak sıralanıyor. Ayrıca internet ortamındaki Facebook, Twitter, Google gibi OTT servisleriyle de entegrasyon sağlanabilmektedir.”
teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değil, rcs, smsten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık